Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari 26, 2017

Sejarah Aku Shopping Online di LAZADA

Yup.

Sekarang trading membeli belah secara online semakin diterima masyarakat Malaysia.

Mungkin manusia semakin malas dan aku pun terkena tempias fenomena ni. Tapi shoping secara online ni kena hati-hati, jangan sampai tertipu sudah.  Kena pandai pilih laman web yang mana boleh dipercayai.

Aku tak pernah beli di facebook direct dengan owner.  


Setakat ni aku hanya beli dari LAZADA.


Dah banyak barang aku shoping di LAZADA.  Sehingga hari ini alhamdulillah semua barang yang aku order sampai dengan selamat dan sangat puas hati dengan perkhidmatan yang LAZADA tawarkan.

Kenapa Aku Beli di LAZADA?

Pertama, terpengaruh dengan rakan satu pejabat.  

Ya.  

Betullah kata orang pengaruh kawan-kawan sangat kuat.  Marketing percuma dari mulut ke mulut adalah kaedah paling berkesan.  Mana tak nya, tengok rakan office terima bungkusan currier syok jer dia buka.  Lepas tu, harga lagi murah dari beli di kedai runcit. 

Contohnya pampers anak.  Masa LAZADA buat sales diskaun gila-gila rakan office siap beli berkot…

Bukan Lagi Rahsia 2 Cara Kerja Sambilan Dengan Uber Malaysia

Yes.

Uber.

Tranding Uber sebagai platform untuk menjana pendapatan sambilan semakin meluas.  Ramainya yang asalnya sekadar menjadikan Uber sebagai kerja sambilan akhirnya fulltime bekerja pemandu Uber.

Ops.



Apa Tu Uber?


Bicara pasal Uber sebenarnya dah lama dulu.

Tapi,

Mungkin ada yang masih tertinggal keretapi.  Apa tu Uber?

Secara ringkasnya Uber adalah perkhidmatan pengangkutan yang menjalankan operasi sepenuhnya secara online untuk tempahan.  Pejabat asalnya adalah di San Fransisco, California.  

Service Uber menjalankan operasi mereka bermula pada tahun 2009 dan sehingga kini telah berjaya beroperasi di 60 buah negara.  Perkhidmatan Uber adalah sah dari segi undang-undang Malaysia dan hukum syariah.

Bahasa mudah Uber ni adalah perkhidmatan tempahan teksi yang diuruskan secara online dan boleh dikendalikan oleh sesiapa sahaja yang memenuhi syarat.

Clear kan?


Bagaimana Cara Kerja Sambilan Dengan Uber?

Okey.  

Cara pertama adalah menjadi seorang pemandu Uber.

Ia adalah kaedah yang memang telah dik…