Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari 19, 2017

Buat Duit Dengan MataWangNiaga Altenatif kepada Trading Forex

Hi.

Semoga semua rakan blogger saljuhumairah dalam kesejahteraan dan ketenangan.

Aku kembali kepada topik buat duit online.  Yelah, income online ni tak menentu.  Kena cari pelbagai kaedah yang menghasilkan sumber pendapatan.

Walaupun 1 sen.

Aku mencuba teknik baru untuk jana pendapatan pasif selain buat duit dengan blog dan cara google adsense.  Pasif disebabkan income yang diperolehi adalah minimum dan dalam tempoh yang panjang.  Bukannya duit segera atau skim cepat kaya.


Walaupun sikit at least masuk jugak kan...

That's why aku istilahkan kaedah ini sebagai pasif income.  Sama seperti buat duit dengan google adsense.  Bezanya, google adsense tanpa modal nyata. Tapi jangan lupa google adsense juga ada modal yang tak nampak.  Seperti masa menulis artikel, kos internet dan lain-lain.

MataWangNiaga hanya memerlukan modal minima RM100.00 untuk deposit.

Apa Itu MataWangNiaga?

MataWangNiaga adalah sebuah program yang membantu orang lain trade forex berdasarkan pengurusan sebuah syarikat lain. …

Cara Mudah Kerja Sambilan Dengan Blog

Dah lama aku buat kerja sambilan dengan blog.

Asalnya dulu sebagai hobi jer. Minat. Lama-lama tak sangka buat perkara yang kita minat ni boleh menjadikan ia sebagai kerja sambilan yang lumayan.

Orang cakap apa-apa perkara pun permulaanya memang susah, bila dah buat berkali-kali rasa mudah jer.  Sama seperti kanak-kanak yang baru nak belajar berjalan.  Banyak kali jatuh dan bangun.  Akhirnya berjaya juga berjalan.
"alah bisa tegal biasa"

Betul sangat kata-kata ni.  Peribahasa orang dulu-dulu memang penuh dengan hikmah jika hayati dengan bersungguh.

Dalam entry ni aku nak share sikit cara buat kerja sambilan dengan blog.



Kepentingan ILMU dalam Kerja Sambilan Dengan Blog

Pentingnya Ilmu.


Blog adalah platform yang paling lama bertahan untuk menjana pendapatan. Ia bukan sekadar medium untuk menyebarkan maklumat atau hobi menulis. Blog boleh dijadikan sebagai kaedah pemasaran berkesan jika korang tahu cara dan kaedah yang betul.

Patutlah dalam Islam sangat menekankan kepentingan Ilmu.

Tanpa…