Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 22, 2017

Kepentingan Bisnes Pakai Whatsapp

Targeted Customer...
Nota facebook aku ni khusus untuk peniaga internet.

Sila faham dan gambarkan kalau korang benar-benar usahawan online.


Ada dua situasi


1. "Korang jual ikan dipasar, orang yang pergi pasar conform dah standby bajet untuk berbelanja... lambat promote ikan korang, customer beli ayam kedai lain - masalah diorang nak balik cepat dan masak apa? Ikan atau ayam"

atau

2. "Orang yang pergi bengkel kereta, memang sah dia ada masalah BESAR pasal kereta dia nak diselesaikan... kalau korang tak confident jawab persoalan diorang... maka, customer start engin pergi kedai lain... berapa kerat sangat customer yang terdesak sampai bengkel kereta korang"

Dua-dua situasi ni kalau bisnes owner lambat respond, conform cutomer lari pergi cari kedai lain.

Sebab?

Customer dah ready RM untuk solve problem diorang.  Mereka ada kuasa membeli saat mereka approach korang


So?

Sama kes kalau customer dah whatsapp korang (bisnes owner) nak tanya pasal barang korang jual.

"…