Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 28, 2016

Jualan Murah LAZADA Sempena Merdeka

Salam Merdeka semua.


Harap-harap kita semua merdeka dengan sebenar-benar merdeka.



Aku sedikit sentap semalam,


Sorang member FB mengingatkan aku esok MERDEKA lepas baca update status di wall dia.





Sebenarnya aku bukannya tak ambil kisah sangat pasal MERDEKA nih.



Aku terlupa, pasal SALES bulan kemerdekaan ni.




Selamat gaji hari tu tak usik lagi.


Sempena perayaan hari MERDEKA.


Ops...


Perayaan???



Persoalan bagi orang yang berfikir.




Okey,



Sempena hari MERDEKA, online shopping mall paling top di MALAYSIA ada buat sales menjelang hari MERDEKA.


Murah sikit dari hari biasa...



Tarikh tamat jualan adalah 31 Ogos 2016.


Aku ingat SOGO jer yang buat sales MERDEKA....










Yang mana banyak duit boleh la shopping sakan.




Shopping di LAZADA ni sekarang dah jadi tranding.


"Ko dah shopping online dekat LAZADA?, "
"Apa tu LAZADA?"
"Ko ni tak tranding la..."

Aku pernah curi dengar member office sembang masa makan pagi.  Aku tak ambil pot sangat pun.



Tapi,



Lama-lama aku pun sangkut sama.



Mungkin mida separ…

LEAGOO Shark 1 Smartphone 6.0" Harga RM 679.00 Pengganti Iphone 5S

Iphone 5S aku crack tempoh hari.

Jatuh dalam toilet di R&R masa nak buang hari.


Sedih.


Rasa macam nak menangis tengok.


Yelah, beli ribu2.



Survey harga LCD semuanya mahal.  Majoriti kalau nak repair lebih kurang RM250 - RM300. Ada yang harga murah RM180.  


Tapi, kualiti agak kurang.  Tak secerah yang mahal.


Kalau nak tukar spare part ori RM300 keatas.  Sebab screen iphone memang datang complete set.  Tak boleh tukar kaca dia jer...


Kena tukar semua sekali dengan LCD set dia.


So, aku plan nak ganti dengan smartphone budget jer...  


Lagipun, kelemahan IPhone 5S ni battery dia kecil sangat.  Tak sampai sehari dah habis.  Aku jenis heavy user.


Facebook.
Whatsapp.
Blogging...


Semuanya makan battery kuat.



Smartphone untuk aku adalah keperluan.  Kerja & Bisnes.


Terseksa jiwa masa Iphone problem hari tu.


Aku plan nak kembali semula guna android.


Sebab android sekarang terlalu banyak persaingan menyebabkan harga pun dah murah.



Brand yang ok bagi aku XIAOMI, LEAGOO, VIVO.


Mulanya aku survey HUAWEI & OPP…