Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 21, 2016

Perbezaan Pengguna OG1ASEAN Yang Perlu Korang Tahu

Jangan kecam aku.


Aku sekadar kongsikan apa yang aku tahu tentang OG1ASEAN.


Bagi baru kenal OG1ASEAN sila baca dulu Pengenalan Kerja Sambilan dengan OG1ASEAN & Salah Faham Tentang OG1ASEAN.








Apa persamaan dan perbezaan antara pengguna sistem OG1ASEAN dan pengguna biasa?


Persama kita dua:

1. Orang lain guna smartphone, kami pun guna smartphone jugak.
2. Bill telefon korang RM100 dan kami pun RM100.
3. Bill TNB mereka-mereka RM200, kami juga sama.
4. Bill ASTRO korang RM150 dan kami pun RM150.
5. Jumlah bayaran bill yang kita buat sama kan? = RM450.
6. Pengguna lain bayar RM450 kami pun bayar RM450 jugak.

Apa bezanya antara kita??

1. Kami baayr guna sistem OG1ASEAN dan korang tidak.
2. Kami bayar bill guna rebate dan korang bayar pakai duit gaji sendiri kan?
3. Setiap 7 hari kami dapat rebate PV560 dan korang tak dapat apa-apa pun.
4. Setiap 30 hari kami dapat PV2, 240 dan korang jugak yang tak dapat apa-apa.
5. Setiap ulan kami untung PV1, 790 dan korang pulak rugi PV450.
6. Setahun kami dapat untun…

Jobdirumah Bukan Skim Jutawan Segera Duit Free

Jangan salah faham okey.




Aku sentiasa update pasal Jobdirumah dalam blog.  Kalau boleh, hari-hari aku nak cerita pasal peluang yang ada supaya lebih ramai ambil kebaikan darinya.

Aku yakin dengan kata-kata:

"The More You Give, More You Get Back"


Islam pun ada cerita pasal orang yang selalu memberi akan dibalas dengan ganjaran yang lebih besar.


Tapi,

Jangan silap.


Jangan fokus kepada "ganjaran", tetapi fokus kepada "memberi" tersebut.



Sebab apa?


Ganjaran adalah rahsia Allah.  Jangan dipersoalkan.  Perkara utamanya adalah laksanakan tugas kita supaya banyakkan memberi.  Begitu juga dengan apa-apa bisnes.

Selepas buat kajian untuk buka suatu bisnes, jangan persoalkan ganjarannya, tetapi fikirnya bagaimana nak buat bahagian kita.

Ganjaran atau rezeki bukan tugas kita untuk tentukan.


SALAH FAHAM TENTANG JOBDIRUMAH

Namun,


Dalam aku kongsikan cerita tentang kebaikan jobdirumah...



Ada yang suka

dan

Ada yang tak suka.


Aku tak pernah fikir pun pasal orang sukan dan tidak sukan.  I…

3 Amalan Mudah Untuk Berjaya Dengan Jobdirumah

Hujan lebat.




Terpaksa lah menunggu kalau tak mau basah.  Hujung-hujung tahun ni di Kelantan memang musim hujan.  Kadang, seharian hujan tak berhenti.

Aku pulak, mengada betul naik motor datang kerja hari ni...  Lupa, tayar kereta pancit belum baiki lagi...





InsyaAllah, setiap sesuatu pasti ada hikmah yang tersembunyi..


Turunnya hujan bukankah rahmat Allah s.w.t.???





Okey.


Alhamdulillah, hari ni komisyen Jobdirumah masuk lagi.


So, sementara tunggu hujan berhenti aku nak share petua kalau korang nak berjaya buat kerja dengan Jobdirumah.


Aku amalkan 3 perkara jer...


Tak ada magic atau rahsia.


Rasanya semua orang tahu kot.



Ops... sebelum aku share, yang belum register dengan JOBDIRUMAH, boleh la daftar segera.


>>> Daftar JOBDIRUMAH

>>> Daftar JOBDIRUMAH

>>> Daftar JOBDIRUMAH


Then, lepas daftar korang ada dua pilihan kerja.  Pertama, pilih senarai kerja yang ditawarkan dalam panduan lengkap yagn jobdirumah dan terangkan.


Kedua, korang boleh share affiliate yang jobdirumah anjurkan…