Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai 24, 2016

Dua Perkara Penting Wajib Buat Jika Anda Serius Nak Buat Duit Online

Ya.


2 Perkara jer...





Aku tahu yang korang;


Rajin membaca... orang yang suka buat duit online ni adalah Insan yang suka membaca. Terutama tips-tips yang korang search di google dan download ebook percuma atau berbayar. Terima kasih kerana sudi baca blog picisan aku ni.
Suka menuntut ilmu.  Bila dah rajin membaca pasti korang sukakan ilmu.  Ilmu itu adalah perkataan bahasa Arab.  Terjemahan melayunya ada "tahu".  Sesuatu perkara itu menjadi Ilmu setelah kita mengetahui yang kemudiannya kita akan dipanggil berilmu.
Pergi seminar.  Ada sesetengah korang yang berduit sikit suka hadir majlis-majlis ilmu atau yang dipanggil seminar.  Bagus.  Sebab disini korang mendapat lebih banyak pencerahan.

Namun...


3 perkara diatas adalah sia-sia...


Jadi sia-sia kalau korang tak buat 2 perkara PENTING ni.


Apa dia???

.
.
.
.
.

2 jer...


Bukan banyak pun.


Tapi yang sikit inilah kunci kejayaan kepada 3 perkara yang korang suka buat.







Pertama AMAL - Istiqamah.

Perkara amal ni muncul setelah korang benar-benar faham ak…

Peluang Melanjutkan Pelajaran ke Diploma UiTM Sesi 2 2016/2017

Jangan dok menyesal bila tarikh dah tutup.



Segera!

Segera!

Segera! 


Peluang tidak datang berakali-kali...okey.




Kemasukan bulan November 2016 Diploma UiTM dah buka permohonan.


4 Julai 2016 lagi. (Sebelum Raya Aidilfitri lagi...)

Tarikh tutup permohonan : 8 Ogos 2016.





Kepada yang layak boleh mohon SEGERA.


Tapi...


Sebelum korang kalut-kalut baca sampai habis syarat-syarat kemasukan ya!



Kalau poster dibawah ni tak berapa nak clear, boleh terjah laman web pengambilan UiTM terus: 


>>>  http://pengambilan.uitm.edu.my.

>>>  http://pengambilan.uitm.edu.my.

>>>  http://pengambilan.uitm.edu.my.


Jangan cakap abg tak payung!!!


Takut-takut nanti bila dah tutup tarikh permohonan baru nak baca.  Baru nak tanya.



Orang tuo-tuo dulu cakap;


"Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna lagi"

Nak belajar UiTM sekarang mudah sangat.

Kalau dulu abang terpaksa isi borang berkajang-kajang.


Pastu.


Poslaju pulak...


Kalau yang tak konfiden terpaksa mengabiskan duit mak beli dua borang yang…