Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 8, 2016

Perkhidmatan key in dan analisis data SPSS dan AMOS untuk SEMUA peringkat pengajian (Ijazah, Master, PHD dan Lain-lain)

Aku nak share sesuatu yang mungkin berguna untuk korang.


Pening kepala fikir pasal data????????  Hari-hari study pasal SPSS dan AMOS tapi tetap ada masalah.




Terutama pelajar-pelajar yang buntu dan pening dengan pengajian Master dan PhD.  

Apa kata serah sahaja kepada yang benar-benar mahir dan pakar dalam bidang ini.

Kami wwwanalisisdatadotbiz boleh selesaikan kebuntuan anda.







Niat kami hanya satu, ingin membantu.

Yup.

Nak tolong jer... mungkin boleh buat personal coaching bagaimana cara analisa data yang betul untuk kajian korang.


Kalau tak sempat nak study, kami boleh bantu buatkan.


Simple...

Mungkin kemahiran yang ada ini tiada pada orang lain.





Antara perkhidmatan yang kami sediakan:Desriptive analisis = Frequency, Percentages, Mean, Standard Deviation, Level, Mode, Median,IQR, Range, Score Domain, Formula QOL dllReliability test = Cronbach Alpha, inter rater correlationValidity test/ Factor Analysis = EFA and CFA, SEM AMOS

10 Petua Kerja Sambilan Dirumah

Bila cerita tentang kerja sambilan dirumah aku jadi semangat.

Ia cita-cita dan impian yang mesti aku capai selagi nyawa masih di badan.  Aku terinspirasi dengan kisah Prof. Dr. Muhaya yang banyak mendorong orang ramai supaya berniaga.

"Berniagalah, Rasulullah sendiri pun berniaga..."

Apa pun jua rintangan dan halangan semangat berniaga aku tetap tidak pernah luntur.


Mungkin mewarisi semangat keturunan zaman berzaman keluarga aku.


Aku sedikit tersentuh dengan perkongsian sorang blogger cun Ayu Rasyid.  10 Tips Rawatan Bisnes yang diolah dari nasihat sifu pemasaran Malaysia Dr. Azizan.

Aku rasa, 10 tips ni sangat sesuai untuk siapa-siapa yang bekerja dirumah.  


Aku senaraika disini sebagai persediaan aku sendiri bila dah tak bekerja.




1. Terima Hakikat
Ya, terimalah hakikat kehidupan tentang qada' dan qadar kita sebagai hamba Allah.  Setiap peracangan kita semuanya dalam perancangan Nya.  Tiada sikit pun ada hak makhluk dalam perancangan Allah s.w.t.

2. Kegagalan Bersifat Sementara
Bi…