Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 17, 2016

Mencari Kerja Di Rumah Tahun 2016?

Tahun 2016 adalah tahun yang mencabar.


Dari pelbagai sudut dan aspek.


Tambah-tambah dengan isu #2kerja.

So, kepada pencari kerja yang boleh dibuat secara sambilan dirumah aku sangat sarankan Jobdirumah.

Ia adalah panduan lengkap untuk korang mulakan kerja sambilan dirumah.


So, tahun 2016 adalah tahun untuk berubah.


Jom Buat Kerja Sambilan di Rumah dengan Jobdirumah

Aku dah lama kerja dengan Jobdirumah.

Jobdirumah adalah platform yang sediakan panduan untuk buat kerja sambilan dirumah dengan gaji yang sangat power melalui kerja-kerja dengan syarikat luar dan dalam negara.

Mereka akan akan guide step-by-step cara untuk dapatkan kerja yang betul dan tidak ditipu.  


Contoh kerja adalah seperti kumpul maklumat, key-in data maklumat ke dalam sistem, melakukan kaji selidik data, buat laporan serta kerja am secara online.

Ya.

Semuanya secara onliine sahaja menggunakan komputer.

Pekerja hanya perlu pilih bidang yang sesuai denga kemahiran sendiri.



Apa Syarat-syarat Utama?

Walaupun ianya kerja online, tetap a…

Segmen Dua Kerja Apa Kata Blogger

Segmen pertama tahun 2016.

Pada tahun 2015 aku jarang turut serta dalam segmen di blog.  Kalau tak silap 5 segmen jer kot. 


Aku harap tahun 2016 ni berubah lah sikit kot perangai buruk ini.


Kurang-kurang 1 segmen sebulan.


Kalau korang-korang yang buat segmen tu jangan lupa ingatkan kau ya...



hahaha...

Sebenarnya banyak kelebihan kalau turut serta dalam mana-mana segmen.  Yang paling penting menjalinkan ukhwah ikatan tali silaturrahim sesama komuniti blogger selain meningkatkan traffik.

Traffik yang masuk melalui segmen ini adalah traffik yang sangat berkualiti.

Kalau blogger tak support blogger, siapa lagi yang nak support kan?
Ok,

Balik kepada topik asal. 

Segmen Dua Kerja Apa Kata Blogger




Segmen ini dianjurkan oleh blogger Pokok2u dengan niat yang sangat murni.  Aku suka.  Ia kaedah untuk berkongsi idea bagaimana blogger boleh buat duit.


Idea mewujudkan segmen ini diinspirasikan dari kenyataan seorang bapak menteri yang viral di media sosial baru-baru ini.

Isu - #2kerja.

Aku tak kisah samaada resp…

Jadilah Seperti Rashid Masuk Harian Metro

Selepas fenomena sindirian media sosial oleh Amran Fans - Muncul satu lagi akaun facebook yang sangat cepat popular iaitu - Jadilah Seperti Rashid.


Fan page "Jadilah Seperti Rashid" kerjaya mengumpulkan jumlah "Like" 200000 hanya dalam tempoh 2 hari dan ia semakin hari semakin bertambah.




Ada yang suka dan ada yang sebaliknya.




Harian Metro Highlight cerita tentang fanpage popular ini.
Sehari kemudian masuk Buletin berita TV3 pulak.


Memang cepat melompat cerita Rashid ni.


TV3 mendedahkan siapa sebenarnya Rashid nih...  4 orang semuanya.  Layan video youtube kat bawah.







Prof. Datuk Dr Muhammad Shatar, Pakar Sosiologi UPM yang memberi kata-kata positif dan menjelaskan kepada umum tentang tujuan kami mewujudkan watak Rashid.



Kajian Kes Blogger Buat Duit Dengan Popads

Nah.





Sebenarnya banyak lubang nak buat duit online kalau korang ada blog.  Cara paling malas adalah daftar syarikat pengiklanan dan pasang banner iklan di blog.


Kemudian, tunggu dan lihat jer...


Simple!




Contohnya nuffnang.  Syarikat tempat yang popular seketika dulu. - Redmummy.


Hurrm...

Walaupun dikalangan blogger ada yang berpendapat, income dengan syarikat-syarikat iklan ni tak berapa nak masyuk, tapi ia boleh dijadikan sebagai tabung  ayam korang untuk buat banyak benda. 

Bayar bil internet ke, elektrik ke, air ke, dan banyak lagi kalau tabung dah banyak.


Blogger yang masih baru juga boleh guna kaedah memasang banner syarikat pengiklanan ini sebagai proses pembelajaran.


Sebelum korang cuba cabang buat duit yang lebih power.


Pasang iklan ni tidak lah susah macam nak promote produk affiliate.

Kalau bijak dan kena strategi tetap boleh masyuk jugak.  Cuma, korang kena gali sendiri sendiri ilmu-ilmu macam mana nak banyakkan income melalui cara ini.

Buat Duit Dengan Popads
Baru-baru ni aku terbaca s…

Doakan Aku dan Inspirasi dari Orang Gila

Ringkas.

Entri hari ini sangat ringkas.

Aku mohon kepada Allah s.w.t. siapa sahaja yang membaca supaya;

"Doakan apa sahaja kebaikan untuk aku dan manusia-manusia lainnya"

Semoga doa-doa kalian ditariam tanta hijab.

Aku dahulukan dengan ucapan terima kasih.


Pagi tadi aku terjumpa satu video oleh seorang gila kata mereka.  Lepas aku tonton, ternyata aku lebih gila dari orang gila dalam video ini.  Mungkin yang temuramah juga gila berbanding dia yang dikatakan gila.





Nah, 

Aku kongsikan.


Rajin-rajinlah tonton video yang penuh inspirasi cinta dibawah, 3 minit jer:




Kalau tak dapat play, klik link video inspirasi disini sebelum ia di "remove" oleh pihak facebook.



And now, inspiring advice from a mentally insane person.Disturb Reality
Posted by Disturb Reality on Tuesday, June 24, 2014