Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 10, 2016

Peluang Kerja Sambilan Dengan Bisnes Aiskrim

Hye...


Tulisan ini untuk mereka yang berminat dengan 2 kerja.  Terutama blogger-blogger yang masih tercari-cari kaedah nak buat.


Kalau tak berminat maksudnya anda orang kaya.


#Isu 2 Kerja Siapa Yang Betul


Ramai yang terbuka mata bila timbul isu #2 kerja baru-baru ni.

Ada mengkritik.

"Apalah punya idea... tak bernas langsung..." (kalau ada idea bernas tolong bagitahu bapak menteri ye...)

Ada juga yang sokong.
"Memang rakyat Malaysia patut buat dua kerja.." (sambil, menepuk-nepuk bantal...nak sambung tidur)


Aku tidak menyebelahi mana-mana pihak sebab kedua-duanya hujah masing-masing.  Yang mana betul bukan bukan tajuk utama.

Masing-masing punya otak untuk berfikir mengikut tahap ilmu.  Aku orang bodoh.

So, pemikiran aku cara orang bodoh juga.


Aku yakin, ramai yang bijak pandai diluar sana yang boleh menyumbangkan idea.


Jom Pandang Sudut Positf


Tapi, 

Aku punya sudut pandangan sendiri.  Aku percaya juga aka punya hak untuk melihat dari arah sudut yang mana.

Bagi yang mengkritik, past…

Pertandingan dan Giveaway Rekabentuk Video Montaj Penghayatan Asmaul Husna

Semalam hati aku sayu.



Sebak.



Mendengar ceramah Terapi Asmaul Husna betul-betul menyentuh qalbu yang dalam.


Ceramah yang disampaikan biasa, tiada lawak atau saat-saat sedih.  


Tetapi kebenaran yang selama ini tidak pernah diambil peduli.















Nama-nama Allah meliputi seluruh seisi alam 7 lapis langit 7 lapis bumi.




Kepada yang berminat untuk turut serta dalam Pertandingan Rekabentuk Video Montaj Penghayatan Asmaul Husna boleh tengok syarat penyertaan dalam gambar dibawah.


Percuma jer...


Yang penting video yang korang buat tu dapat menghayati makna disebalik Asmaul Husna.


Maklumat lanjut boleh hubungi owner blog tekan disini>>>  Pertandingan Video Montaj.






Saya mohon semua sahabat blogger tolong war-warkan GA ini dalam blog masing-masing
1. Buat tajuk "Pertandingan dan Giveaway Rekabentuk Video Montaj Penghayatan Asmaul Husna"
2. Like facebook International University of AsmaulHusna dibawah



3. Masukkan banner di atas.
4. Tinggalkan link
5. Hadiah misteri yang hebat akan diberikan kepada b…

Terima Kasih Blogger Hasrulhassan (dot) com

Ya.




Terima Kasih & Tahniah Tuan Hasrul Hassan


Entri ini khas - untuk aku ucapkan "thanks" kepada blogger Otai - Bro Hasrul Hassan sebab senaraikan blog aku dalam segmen (Jom Tambah Follower Blog 2016) yang beliau anjurkan.

Tahniah juga.

Sebab dia berjaya mengumpulkan senarai blogger yang berkualiti.  


Maksud kualiti bagi aku, blogger mempunyai minat yang sama sekurang-kurangnya sebagai pembaca blog Hasrul Hassan dot com.

Kalau nak cari sendiri jenuhlah...





Bukan senang oo...

Nak senaraikan blog yang betul-betul aktif sekarang ni.

Kebanyakannya, tulis beberapa entry kemudian hilang.  Nak jumpa blogger-blogger yang bersemangat macam dulu sangat susah.


Aku boleh kira dengan jari, sahabat blogger aku dulu tinggal berapa sahaja yang masih aktif sampai sekarang.

Nak cari balik memang susahlah...

Ada yang dah lost- contact. 



Memudahkan Upacara Blogwalking
So,

Senarai yang Bro HH buat ni sungguh memudahkan aku.  



Upacara "blogwalking" bukan boleh main hentam.  Kalau tidak, rugi masa je…