Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 3, 2016

Misteri Pintu Kunci Rezeki Oleh PROF DR MUHD KAMIL IBRAHIM

Hari ini Husna bangun awal ke sekolah.

Hari ke lima anak sulong aku berhadapan dengan suasana baru.  Sebelum ini dia bangun lewat.

Fikiran negatif "syaitan" sering membisik ke telinga rohani;

"Bagaimana agaknya aku nak kejutkan anak ke sekolah nanti?"
Bila bisikan ini muncul, cepat-cepat aku cantas dengan pedang Istighfar.  Ia perasaan syaitan yang menyembunyikan diri disebalik hati aku - aku harus bunuh segera.

Aura negatif ini bila meliputi diri, akan menyebabkan aku jadi marah.  


Tindakan marah bukan menghalalkan niat aku untuk kebaikan.

Patutlah orang dulu-dulu menegur bukan kerana marah, tetapi kerana sayang. Tegur dalam perasaan positif.

Aura positif.

Perasaan Negatif Sangat bahaya.

So, segera aku tukar perasaan-perasaan busuk ini.

Aku selalu membayangkan perkara yang indah-indah sambil tergambar wajah anak-anak aku.


Dalam buku The Secret - Law Of Attraction sebut, "apa yang anda bayangkan dalam minda, akan mempengaruhi tindakan".

Aku mohon;

"Ya... Allah, pe…

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Tahun 2016 - Tahun ke 10 aku menulis blog.
Alhamdulillah,


Aku masih belum berniat untuk berhenti.

Malah, sekarang aku rasa semakin bersemangat.  Walaupun ada yang kata dunia blog Malaysia semakin tepu.

Tambah semangat, bila aku lihat makin banyak blog-blog baru tercipta. Maknanya semakin ramai yang mendapat pencerahan peluang yang ada melalui medium penulisan blog.

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016



Entry ini bertujuan untuk turut serta dalam Segmen Jom Tambah Follower 2016 yang dianjurkan oleh Blogger Blogspot otai SEO Malaysia - Bro Hasrul Hassan (HH).

Dalam dunia blog - komuniti sangat penting.  

Komuniti ini seolah-olah jaringan kemasyarakatan yang saling "support each others".  (bahasa inggeris lah pulak... hehehe...)


Inilah faktor utama aku join segmen ni.

Tambah-tambah, siapa yang tak kenal dengan Bro HH ini.  Antara otai yang sangat popular dikalangan blogger blogspot wanita yang cun melecun.

Kalau dia yang anjur segmen memang aku akan join.


Sebagai syarat penyertaan, aku perl…

Komisyen Kerja Sambilan Di Rumah Januari Tahun 2016 Bukti Cabaran Menteri Buat #2Kerja

Alhamdulillah,

Permulaan yang baik bagi tahun 2016 untuk aku buat duit online gila-gila.  

Azam sebagai blogger tahun ini aku nak kumpul 4 angka lagi untuk tunaikan umrah.  



InsyaAllah. 


Kepada blogger-blogger aku sangat sarankan supaya korang tetapkan matlamat atau impian untuk dicapai sebagai KPI dalam penulisan blog.

Kenapa penting sangat matlamat?  

Ada cerita menarik yang korang jarang terfikir.  Boleh baca kisah aku buat duit dengan jobdirumah.



Harapan aku supaya Jobdirumah tetap kekal berpanjangan jangka hayatnya.


Kalau tidak pun, mereka cipta produk lain yang mempunyai impak tinggi seperti ini.



Platform ashadee yang merupakan sumber program affiliate kepada blogger-blogger tempatan menjual ebook dah tak releven mengikut perubahan masa. Tutup sudah.



Tinggal klikjer.com yang ada.





Komisyen Januari 2016


Alhamdulillah, komisyen tahun baru dah masuk.


Setelah lebih 3 tahun aku bersama Jobdirumah, tidak sedikit pun ragu tentang pembayaran.  Sentiasa on-time.


Aku cerita disini untuk sama-sama kongsi…

Lebih Mudah Kerja Sambilan Dirumah Setelah Anda Tahu Perkara Ini

Masa mula-mula aku nak join jobdirumah sebagai kerja sambilan tidak fikir langsung nak dapat income sehingga 4 angka.



4 angka tu langsung tiada dalam gambaran.



Mudah ke?



Ada mudahnya, ada susahnya.


Yang mudah semuanya online melalui blog sahaja.



Susahnya, strategi dan tindakan.




Semuanya dengan ilmu.  Ya "ilmu" sangat penting untuk berjaya.  Dengan ilmu, perkara susah pun jadi mudah.  



Ditambah dengan minat yang mendalam dan sabar menghadapi cabaran mendatang.




Hurm...


Apa korang fikir, aku buat blog boleh terus berjaya dengan jobdirumah?




Tidak!



Kerana setiap sesuatu bermula dari satu.  Sebelum satu yang ada hanya kosong "0". Kosong itu bagus untuk mengisi sesuatu.



Cerita Aku Bagaimana Bermula Dengan Jobdirumah



Waktu dulu, aku tiada matlamat tetap.


Sehingga ada suatu ketika, pihak jobdirumah buat satu contest yang memberi hadiah dalam bentuk wang tunai.


Aku teringin sangat nak dapat wang tersebut untuk pembelian domain.



Dah lama sangat aku guna blogspot percuma.  Dengan perasaan yan…