Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 13, 2015

Cara Nak Tingkatkan Komisyen Jobdirumah

Salah satu cara nak banyakkan komisyen jobdirumah korang adalah melalui banyakkan komen.

Lagi banyak komen orang di setiap post korang, lagi tinggi peluang nak dapat komisyen.

Ia teori yang aku sendiri dah buat.


Tapi bagaimana?


Aku selalu terfikir...
Hari-hari aku fikir...

Bagaimana Tuan Denaihati menarik orang ramai komen di blog?

Setiap post, beratur komen. Seperti sekumpulan semut terjumpa balang gula tidak bertutup.  Juga seperti majlis kenduri kahwin di kampung.

Meriah.


Persoalannya, kenapa blog aku tidak begitu?

Suram

Murah

dan kelabu.

Pentingnya Komen dari Pengunjung
Dulu aku tak ambil pusing sangat pasal komen.

Kalau komen banyak tapi tak ada komisyen apa kes?

Tapi sekarang baru aku perasan, komen dari blogger lagi merupakan tanda trafik blog kita sangat berkualiti.

Ia bukan trafik murahan.

Ia juga sumber inspirasi untuk aku dapat idea-idea menulis blog.  Dari komen, aku dapat tahu apa kehendak dan keperluan pengunjung.

So, komen di blog sangat penting bagi meneruskan kelangsungan blog untuk ter…

Bila Komisyen Jobdirumah bulan November Masuk?

Setiap awal bulan, aku akan semak akaun CIMB.  Penantian awal bulan sikit sebanyak membantu sementara gaji masuk.

Penantian komisyen...


Ya,

Komisyen dari Jobdirumah. Kerja sambilan yang aku sedang fokus sekarang dalam penulisan blog.



Dalam perjanjian affiliate jobdirumah, pembayaran komisyen setiap bulan akan dibayar  awal bulan berikutnya pada 1- 5hb.

Sikit beza dengan sistem sebelum ini, dimana bayaran dibuat secara "on-going". Maksudnya, sales masuk terus mereka bank-in.


Hurmmmm.....


Jujurnya memang aku suka cara dulu.  Tapi, aku boros.

Walaupun sekarang ada sikit insaf...  

Cuba nak jadi seorang yang berjimat-cermat...

Seorang yang ada simpanan sendiri...

Namun, masih ada saki baki habit lama yang susah nak tinggal...

Pantang ada duit sikit...

Mula la intai-intai ebook terbaru.

Ada saja nak beli.

Bagus pelaburan untuk dapatkan ilmu....

Masalahnya...
Buat tidak jugak.

Tiada tindakan...

Sekadar baca sahaja, anak aku pun boleh membaca....


Sistem baru Jobdirumah


Sistem terbaru kemaskini jobdirum…

Video Langkah demi Langkah Start Bisnes di Facebook

Panduan ini ringkas jer...


Zaman sekarang dengan pelbagai kepayahan hidup semua orang nak berniaga. Lebih-lebih lagi berniaga online.


Katanya berniaga online ni hanya lepak dirumah bersama keluarga.  Tak perlu keluar.


Namun, realitinya bagaimana?


Hanya yang telah melaluinya merasai keperitan bisnies online jika tidak kena pada strategi.



Namun, bagaimana cara yang betul untuk bisnes online?


Platform yang ringkas dan berkesan adalah melalui facebook.  Patut terima kasih kepada bangsa yahudi yang telah cipta facebook bagi memudahkan cara berniaga.


Jika berniaga cara dulu, cara tradisional macam-macam perkara kena buat.



Terutama kena ada tapak atau kedai sendiri.



Di facebook ianya seperti pasar malam.  Korang sendiri kena cipta tapak untuk berniaga.



Pelanggan?


Semua orang dah tahu, komuniti facebook ini hampir setiap raykat Malaysia mempunyai akaun facebook tersendiri tak kira tua atau mudah.



Persoalannya, nak atau tak nak sahaja.


So,
Aku share video ini untuk korang yang baru nak start bisnes di faceb…

Leadership theories evolution and different Paradigm

This is note for subject Leadership in Education.
Leadership Theories (Leadership Research)Evolution of leadership theories.


1.  In 1900s, 1930s - 1950s leadership research focus on Personality
2.  In 1960s leadership research focus on Behaviour / Style.
3.  In 1970s leadership research focus on Situational / Contingency.
4.  In 1980s emergence of the "New Paradigm".





Trait Leadership

In the early 1900s, leadership traits were studies to determine what made certain people great leaders. This theory was called "Great Man".

The Great Man Theory is a philosophical theory that aims to explain history by the impact of "great man", or heroes with certain characteristics.

The Great Man Theory assumes - great leaders will a rise when there is a great need.  Earlier researchers believed that there were certain uniques characteristics in people that made them leaders.
According to them, a person must possess certain uniques personality traits that are essential for effectiv…