Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November 29, 2015

Isteri Idaman Pasti Suka Buku Idea Bekal ke Pejabat Cara Barat

Kalau berminat nak prepare bekal untuk suami, anak-anak ke sekolah atau korang sendiri boleh beli buku idea bekal ke pejabat secara online melalui Bookcafe:  Beli buku Idea Bekal Ke Pejabat.


================
Format: Paperback
Saiz: 7.5"x10"
ISBN-13: 978-967-411-688-0 
Tarikh Terbit: 15 Oct 2015
Jumlah Muka Surat : 96
Berat (kg) : 0.29
================ Sinopsis
Himpunan lebih dari 40 resipi dalam buku Siri Idea Bento ini memberikan idea kepada para pembaca dalam menyediakan bekal sama ada untuk anak, suami mahupun diri sendiri. Setiap resipi dalam buku ini disertakan gambar-gambar cara membuat. Resipi-resipinya juga ringkas, mudah disediakan dan enak. Tidak menggunakan bahan-bahan perasa tambahan, resipi ini sesuai bagi menjaga kesihatan. Jadi, tunggu apa lagi? Dapatkan buku ini di pasaran.

ISI KANDUNGAN

1. Kepak Ayam Panggang Berempah

2. Ikan Dori Sos Bawang Putih

3. Ayam Bawang Putih Rosemary bersama Brokoli

4. Ayam Nanas Berkrim

5. Ayam Goreng Buttermilk

6. Tortila Ketam Bergulung

7. French …

Kenapa Ramai Orang Suka Beli Buku Di Book Cafe?

Nah.


Kalau ada orang tanya aku, dimana tempat best nak beli buku online?


Aku akan cadangkan; "belilah buku di BOOKCafe"


Ya...


BOOKCafe lah jawapannya..


Kenapa?



Aku tak mau cakap sebab aku dah beli dengan mereka...


Tapi korang baca sendiri pengalaman orang ramai.


Ada yang negatif dan ada yang positif.


Yang negatif tu biasalah, masalah teknikal...


Kat sini jelas, BOOKCafe sangat jujur dan tidak menyembunyikan kelemahan sendiri...



Klik gambar kalau kurang jelas...


#Testimoni 1


#Testimoni 2






Ada juga yang bertanya.


"Kenapa kena beli buku online? kan lagi best pergi kedai buku, boleh pegang-pegang dan selak-selak"



Aku tak mau jawab.


Korang jawab sendiri pertanyaan aku ni?



Berapa harga petrol di Malaysia sekarang?

Kalau lalu leburaya berapa harga tol korang?

Dalam keadaan ekonomi sekarang, kalau singgah kedai buku ada kebarangkalian tak korang singgah kedai lain? - Terutama wanita-wanita syantik 



Kalau boleh jawab soalan aku kat atas, korang boleh start kereta dah ke kedai buku...


Selamat bers…

Fenomena Matlutfhi Kembali Melanda Malaysia

Hadiah untuk sebuah pemikiran kritis.


Bukan menjadi pak turut yang tidak faham erti kata sendiri.


Matluthfi - kembali jadi fenomena.



Terkenang video lawak slumber penuh makna.  Ia bukan video yang biasa-biasa.  Ia sarat dengan erti tersirat.


Buku Matluthfi menghiburkan sambil-sambil korang ceduk ilmu yang terselit dicelah-celah lawak dan kadang agak serius juga.  Terutama bila datang bab-bab ugama, ketuhanan, ketauhidan, dan pegangan akhidah.


Inilah keistimewaan yang sukar dicari dalam mana-mana penulisan lain.



Kenapa korang perlu memiliki buku ini sebagai koleksi peribadi?



Sekurang-kurangnya ada bahan ilmiah yang mampu membuka minda untuk berfikir tanpa membiarkan otak tepu dan terus membeku.



Otak berjalan bila terima cabaran.


Tulis-tulisan Matluthfi, sedikit sebanyak memaksa sel-sel otak yang berselirat bekerja untuk kurangkan simpulan bahasa yang sekian lama menghalang korang jadi waras.



Ia, mampu mengeluarkan korang dari belenggu tuhan-tuhan yang banyak diciptakan semenjak mula berfikir.






Anu…

Komisyen Jobdirumah dan Diskaun Cyber Monday

Proses menjemput komisyen jobdirumah tidak lah susah, dan tidak lah mudah.


Tak susahnya - kita hanya perlu pasang link affiliate sekali sahaja.

Tak mudahnya - bukan senang nak tulis artikel yang mampu menjual.


Apapun, alhamdulillah... bersyukur kepada Allah swt.


Syukuri setiap nikmat yang baik ataupun buruk pada pandangan mata zahir kita.  Sesungguhnya pandangan mata batin sentiasa baik belaka.


Komisyen ini jam 1.00 tengah hari tadi.






Walaupun Rm25.00, banyak manfaatnya.  


Ia tabungan yang sangat berguna bila saat diperlukan.  Hargai nilai RM1.00 yang berbeza antara kita.


Tapi, aku bercadang nak guna untuk promosi hari isnin bookcafe.  Ia diskaun membeli belah buku-buku PTS pada setiap hari isnin.


Cyber Monday.

Potongan 30% dan boleh dapat hadiah ekslusif lagi.

Bagi peminat buku, pasti menguntungkan anda.


Klik gambar dibawah ya...






Komisyen Pertama Affiliate Buku PTS

Ya.

Aku baru sangat daftar satu projek Affiliate ni.

Program Affiliate Bookcafe.


Tak sampai hari ke-3 menjemput komisyen, dah berkunjung tiba.  

Tidak lah banyak, cuma RM1.36.

Namun, bagi yang tiada ia nilai yang sangat bermakna.


Mungkin ada yang kata, "eh eleh... baru dapat RM1.00 nak menunjuk"

Aku bukan menulis disini untuk mereka yang negatif.


Tetapi untuk sesiapa yang ingin mengambil pengajapan dari sini.



Tiada sebarang paksaan yang memungkinkan untuk faham, kerana faham itu milik mutlak Allah s.w.t.


Tiada siapa yang boleh menahan atau memaksa. 

Nilai RM1.00

Petang semalam, selesai kelas jam 6 di UUM aku singgah restoran nasi arab lepas round about - hanya nak try nasi mandy.  Kata orang ayam panggang dia sedap hingga menjilat tulang.





So, aku nak tau jugak macam mana rasa... nak buat kajan hipotesis yang dikatakan orang.

Layan perasaan sorang-sorang... dalam suasana hujan yang lebat menimpa bumi Sintok, Kedah.

Tak jauh dari meja tempat aku lepak, dua orang jejaka - kelihatan jelas pela…

Al-Fatihah Untuk Arwah Yus Jambu

Takziah!


Diatas pemergian Yus Jambu. Sebagai rekod Umur arwah 39 tahun.


"Katanya arwah meninggal dunia akibat sesak nafas - di Hospital Selayang"


Semoga roh arwah Yus Jambu tenang disana.

Ia perpindahan alam.

Peringatan untuk semua, mati itu pasti.


Sumber: Rotikaya


Jangan Beli Buku Novel Keluaran PTS?

Buku...



Ini sekadar pemerhatian mata aku.


Bukanya fakta kajian ilmiah mana-mana pihak okeh.




Suka Baca Buku

Budaya "suka baca buku" dikalangan rakyat Malaysia khususnya Melayu semakin positif.


Tahniah!
Tahniah!
Tahniah!


Tepuk tangan untuk bangsa sendiri...


Perkembangan ini aku tengok sendiri di sebuah kedai buku.  Bandar Machang, Kelantan.  Namanya kedai buku banggol.


Namun,


Aku tengok, paling terlajak laris - buku novel.


Setiap kali aku ke kedai buku ni, ramai bertenggek sambil selak helaian novel laris yang sangat menarik cover depannya.


Otak aku berbisik sendirian. 



"bagus...bagus... budaya suka baca buku ini lah yang patut dijadikan hobi masa lapang..."

"biarlah, walaupun novel...."


"sebab, nanti bila otak diorang dah tepu, bosan nak baca novel pasti mereka akan cari bahan bacaan yang lebih mencabar..."


Betul.


Contohnya perjalanan aku sendiri.


Sewaktu sekolah rendah, aku suka baca buku novel penyiasatan.



Penuh dengna adventure dan thrills....



Apabila aku dewasa, …