Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November 15, 2015

Kenapa Aku Tak Berhenti Tulis Tentang Jobdiurumah?

Sebagai rekod - email aku sentiasa dipenuhi dengan soalan-soalan bertanyakan tentang jobdirumah.

Walaupun dah berkali-kali aku explain in details dalam beberapa blogpost, masih ramai yang malas explore.

Betullah cakap orang tua.




"Jika tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya"


Kalau tak sungguh, orang tak kata.


Kalau dah malas mencari, rezeki pun malas nak masuk.  


Kalau malas bertanya, bahayanya akan tersesat dalam perjalanan.  Akhirnya, matlamat tak tercapai.






Kalau korang juga malas mencari...


Cara paling cepat, download sendiri Panduan Jobdirumah 2015.


Kalau nak tunggu aku cerita, tak tentu bila.


Tambah dengan sibuk dengan assignment yang bertimbun.




~~~


Persoalan:  Kenapa aku tak berhenti tulis tentang Jobdirumah?


Jawapan:


2 Sumber aku menjemput rezeki.


Pertama, melalui tugasan-tugasan yang dicadangkan oleh Jobdirumah untuk syarikat-syariat yang berdaftar.


Kedua, melalui program affiliate Jobdirumah sendiri. Once korang mendaftar untuk dapatkan panduan tersebut, korang layak untuk m…

Hati-Hati Dengan Penipuan Telekom Malaysia

Nah.

Panas!

Panas!


Panas lagi ni.


Aku check email.


Dalam banyak-banyak email aku tertarik dengan satu nih:



"NOTIS RASMI HADIAH TELEKOM MALAYSIA"




Dalam hati "... bila masa pulak aku langgan apa-apa dengan Telekom"


Seingat aku, dah lama aku tak guna Streamyx.  Lepas ganti dengan YES Unlimited, jiwa aku dah tak boleh terima sebarang produk dari Telekom.


Melainkan telefon office.




Email ini mengatakan aku telah memenangi loteri hadiah kedua khas keluarga Telekom Malaysia.


Maaf ye kepada Telekom Malaysia.


Aku bukan bermaksud bahawa Telekom menipu.

Tapi ada yang menggunakan nama Telekom untuk menipu.


Sama seperti kes-kes lepas seperti Shell dan Petronas.


Aku post kat sini supaya jangan ada yang terpedaya.


Bila masa pulak aku main loteri.


Tak tahan siap kaitkan dengan Toyota Malaysia dan Tenaga Nasional.






Harap, pihak Telekom Malaysia dapat mengambil kes ini supaya mereka-mereka yang tidak bertanggungjawab ini dikenakan tindakan yang sewajarnya.


Nih email aku copy & paste untuk korang bac…