Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September 6, 2015

Kata-Kata Hikmah Prof. Dr. Muhaya Tentang Cahaya Dalam Kubur

Kata-kata Hikmah Prof. Muhaya ini benar-benar terkesan dihati.


Sendirian aku termenung, mengenangkan dan membayangkan andainya nyawa aku ditarik malam ini bagaimana keadaan didalam kubur nanti?  Ia persoalan-persoalan yang membuatkan aku rasa kosong dan sepi.



Hanyut memikirkan hal diri sendiri.


Tanpa menghiraukan perkara sekeliling.  Dalam hati hanya berdegup menyebut sesuatu.


Teringat diminda wajah isteri, anak-anak, abah, mak, abang, adik-adik dan insan-insan yang disayangi.  Semua yang berada disekeliling seolah-olah memiliki mereka.


Sebolehnya ingin sentiasa disisi.



Tak mampu untuk berpisah.



Namun, saat kematian datang menjemput rupanya baru aku sedar.  Aku tidak langsung memiliki mereka.


Kasih dan saya yang aku curahkan, rindu yang aku dendamkan kepada mereka semua hanya palsu.  Aku menipu diri sendiri.



Cahaya Yang Satu


Kasih yang aku terima bukannya sebenar dari mereka.  Mereka juga bohong!



Saat, hembusan terakhir yang aku lepas... tak mungkin aku mampu menyebut nama-nama mereka satu persa…

Isu 3.3 Juta Kerja Kosong dan Muatturun Percuma Panduan Kerjaya Swasta

Nah...


Jom bincangkan isu panas ni....




Isu 3.3 Juta Kerja Kosong

Masih ramai graduan yang merungut.
"tak ada kerja... masih menganggur lepas grad""susah nak dapat kerja sekarang... sebab mata wang jatuh kot"
Hakikatnya itu adalah alasan-alasan negatif yang menyekat peluang untuk mendapatkan kerja.


Sedangkan sektor swasta dah mula masuk menawarkan kerja kosong di portal-portal kerja kosong.  Maklumat ini telah pun disahkan.


Namun, pihak pembangkang telah memberikan komen negatif meragui kerajaan sekarang menyediakan 3.3 juta kerja kosong seperti yang diumumkan PM.  Ia realiti yang ramai tak tahu.

Secara peribadinya, kita memandang positif kritikan ini dan sudah tentu pihak kerjaan akan melakukan sesuatu bagi mencapai KPI 3.3 juta kerja kosong ini.  Jika diteliti, mereka melibatkan sektor swasta bagi memastikan janji-janji ini ditepati.

"Tak tahu sama ada skim khas atau 'paksaan khas' kepada pihak swasta, tetapi mereka telah mula masuk menawarkan kerja kosong ke…

BUAT DUIT GILA-GILA DENGAN AFFILIATE SIMPLE HIJAB

Aku suka program affiliate begini.

Sebab tak ramai usahawan yang menawarkan program affiliate berbentuk produk fizikal.


Dengan adanya program sebegini menyediakan kepelbagaian untuk blogger-blogger baru menjana pendatan / komisyen dengan lebih mudah.


Tidaklah industri affiliate Malaysia hanya tertumpu kepada produk digital sahaja.


Inilah dikatakan pasif income.

So, aku menjemput blogger-blogger Malaya yang berminat untuk memulakan perniagaan tudung tetapi tiada modal dan kepakaran untuk turut serta.

Daftar jadi agen simple hijab PERCUMA <<< KLIK SINI
Apa Kelebihan Jadi Agen Simple Hijab?


Pertama sekali, ia membuka peluang untuk anda menjana pendapatan sampingan secara santai sambil-sambil menulis blog.



Peluang ini jika tidak diambil segera mungkin tidak bertemu lagi.



Keistimewaan lain yang dibawakan oleh sistem affiliate kami ini adalah:

1. Pendaftaran adalah percuma. Tiada sebarang yuran atau caj yang akan dikenakan.
2. Anda tidak perlu menyimpan sebarang stok.
3. Anda tidak…

Iklan Jawatan Kosong UiTM Kampus Dengkil, Selangor dan Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Iklan Jawatan Kosong di UiTM



Pusat Asasi, UiTM Kampus Dengkil, Selangor menawark jawatan kosong bagi perkhidmatan pendidikan (jawatan Akademik).







Calon-calon Warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam bidang berikut dijemput untuk memohon:

Pengajian IslamBahasa InggerisMatematikKimiaUndang-undangTESL (Teaching English as a Second Language




Syarat-syarat kelayakan dan cara permohonan boleh merujuk kepada iklan >>> Kerja Dengan UiTM (Dah tamat tempoh permohonan)


Tarikh Tamat Permohonan jawatan ini adalah pada 14 September 2015.



Cepat bertindak...



Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan


Sebelum membuat permohonan digalakkan anda membuat rujukan Panduan Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan.

InsyaAllah, ia membantu anda membuat persiapan bagi menghadapi temuduga dengan lebih yakin.


5 Sebab Anda Perlu Memiliki Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan Ini?

90% peserta temuduga tidak bersedia atau sambil lewa menghadapi temuduga kerana tidak tahu apa yang perlu dilakukan sebelum menghadapinya.Kekur…

Komisyen Pertama Affiliate Sweet Muslimah

Alhamdulillah...

Rezeki...






Hari ni masuk email komisyen untuk program affiliate sweet muslimah


Nilainya tidak lah banyak.


RM8.90 jer...

Tetapi, hanya yang menerima sahaja yang faham perasaan bila ada email notifikasi tentang komisyen.


Untuk bekerja sambilan dirumah, perlu mengambil peluang apa yang ada.

Walaupun untung sikit, tetapi anda akan belajar sesuatu dari perkara yang sedikit tersebut.


Blogger otai pun bermula dari nilai yang kecil.



Mana mungkin nak jana income 4 angka jika belum menjana RM1.  So, bila dah naik tinggi jangan lupa yang dibawah. 



Ada orang cakap;


"Sebesar rumah dibina dari sekecil bata."


"Sikit-sikit lama-lama jadi bukit."

Jangan memandang sini nilai yang kecil.


Dari yang kecil menjadi besar.



Kerna masih ramai blogger-blogger yang masih belum menjana komisyen secara konsisten setiap bulan.


Belajarlah cara buat duit dengan betul.


Yakin dalam diri sendiri dan fokus, fokus, terus fokus.



InsyaAllah ada caranya...




Income affiliate sweet muslimah ni kena tunggu …

UPSR oh UPSR 2015

Hari ini bermulanya perang.

Perang antara pelajar tahun6 dengan peperiksaan UPSR.


Di doakan semoga pelajar-pelajar yang menduduki peperiksaan UPSR diberi ketenangan dan kesihatan yang baik semasa menjawab soalan.

3 Tips penting untuk pelajar yang menghadapi peperiksaan:
1. Pastikan anda cukup tidur.  Sentiasa fikir yang positif dan yakin dengan diri sendiri.  Hindarkan perasaan negatif yang menyebabkan anda gementar.
2. Banyakkan berdoa pada malam, sebelum masuk exam dan selepas exam.  Sentiasa berselawat ketika melangkah ke dalam dewan peperiksaan.
3. Mohon restu dan doa dari ibu bapa, penjaga dan guru-guru anda.  

Sempena berlangsungnya UPSR 2015, satu segmen telah ditaja khas oleh blogger Ayu Insyirah yang merupakan seorang guru menguruskan peperiksaan. Semoga dipermudahkan urusan beliau.


Blogger-blogger yang berkelapangan dijemput untuk turut serta sokong segment ini.


Klik banner dibawah.



Komisyen Jobdirumah Bulan Ogos 2015

Alhamdulillah,

Syukur Ya Allah...Allah ya Allah.







Semenjak diperkenalkan dengan Jobdirumah, income menulis di blog ada saja setiap bulan.


Walaupun kadang kala turun, tapi bila naik timbul perasaan yang sangat best. Korang mana tahu???



Bila duit masuk dalam akaun bank sahaja yang akan merasa.


Mesti korang kata aku makan sorang.


Tidak.


Kalau korang semak balik entri-entri lepas, dah banyak aku ceritakan apa yang aku buat.  


Setiap apa yang aku apply dan berjaya aku cerita balik.  





Rahsia Aku Menjana Komisyen


Setiap sesuatu perlu teknik dan cara yang berkesan.


Sebenarnya tiada rahsia setelah diketahui.  Hakikat rahsia adalah sebelum diketahui.


Nak tahu kena belajar.


So, yang jadi rahsia sebab tak belajar.



Kalau nak jana komisyen wajib belajar.


Aku seorang pelajar.  


Setiap hari aku belajar, dan terus-menerus belajar.  Belajar lagi, lagi dan lagi.  Tak kisahlah nak belajar dari mana pun.  Google, youtube, ebook, seminar, webinar, forum, blog, dan yang paling terbaik berguru (personal coaching). Tetapi jan…

JOM JOIN SEGMEN: BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY

Segmen lagi...


Aku tak pasti kenapa perasaan nak join segmen minggu ni membuak-buak.



Ia rasa yang suka untuk digambarkan dengan kata-kata.




Aku ada cerita dalam entri lepas alasan kenapa aku join segmen, giveaway dan kontes.



Jom support... Theyanaonly <<< penaja segmen merangkap giveaway.  Ada hadiah.



Jawapan untuk soalan theyanaonly (rujuk entry dibawah):


Aku update blog setiap hari kalau aku rajin.  Setakat ini masih rajin lagi.huhu...


Segmen Bloglist Kekal Theyanaonly





JOM JOIN SEGMEN: BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY


(blog anda akan diletakkan di dalam bloglist saya disidebar secara kekal)



TAMAT PADA 10 SEPTEMBER 2015, JAM 11:59PM



segmen theyanaonly ni bukan sekadar blogwalking tapi giveaway juga, ada hadiah bagi 2 orang yang bertuah. Macam mana nak join mudah sahaja baca bawah ni apa yang perlu anda lakukan


buat "SEGMEN:BLOGLIST KEKAL THEYANAONLY" (jangan lupa linkkan)follow blog saya "i follow" (make sure jujur)follow twiter saya "i follow" (kalau ada twitter …

Mini Giveaway By Impiana Cik Yanie 2015 #1

Nah,

Minggu ni banyak betul giveaway yang aku join.


Giveaway kali ini ditaja khas oleh pelajar diploma Electrical a.k.a. blogger Adik Cik Yaanie.  Tiba-tiba aku terasa sangat tua.  Adik Yaanie ni baru 18 tahun. Aku?  Dah tua sangat dah... biarlah rahsia....


Siapa Adik Yaanie ni?















Ada blogger yang agak kurang setuju dengan penglibatan kontes, giveaway, segmen dan yang seangkatan dengannya.


Mungkin nak jaga kredibiliti blog dan isi kandungan.


Aku terbuka.

Terserah.


Masing punya pandangan.  Sememangnya kita dilahirkan unik serta berbeza untuk saling kenal mengenal.



Yang setuju pun betul dan yang tidak setuju pun betul.  Setiap satu punya hujah masing-masing mengikut pengetahuan yang ada.


Aku?


Kalau rajin aku join.


Kalau penyakit malas datang nak buat macam mana... layan jer lah...



Kenapa Aku Join Segmen atau Giveaway???



Bagi aku, ada 3 alasan aku turut serta dengan benda-benda begini.


Menjalinkan hubungan kemasyarakatan sesama blogger di alam maya. Supaya nanti tidaklah kita keseorangan.  Ingat di kampu…

Peluang Kerja Sambilan Di Rumah dengan Affiliate Amora

Pendapatan pasif - adalah impian setiap blogger.


Salah satu cara adalah melalui program affiliate.

Program affiliate merupakan kaedah blogger menjana pendapatan yang sebenar.


Sebab, ia hanya memerlukan traffik.

Daftar affiliate > review artikel dalam blog (masukkan link affiliate) > tunggu.


Ya.


Hanya tunggu jika ada proses pembelian melalui link yang dikongsikan dalam arikel blog.


InsyaAllah.


Income akan masuk melalui traffik yang banyak dan artikel blog yang effektif.


Kalau yang rajin, promosi link affiliate melalui facebook, instagram atau twitter.



Salah satu program affiliate yang menarik perhatian aku adalah Amora.



Pernahkah anda terfikir untuk memulakan perniagaan produk kecantikan dan kesihatan tetapi kekurangan modal dan kepakaran?



Tak mengapa. Jom sertai program affiliate Amora dan berpeluang menjana pendapatan sampingan setiap sebulan. 



Daftar sekarang melalui link berikut:


http://amora.my/?id=1001



Apakah keistimewaan yang dibawakan oleh sistem affiliate Amora?:


1. Pendaftaran adal…