Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 16, 2015

Keputusan Akhir Liga Super 22 Ogos 2015 Apa Nasib TRW Kelantan

Aku tak pandai main bola.

Juga bukan peminat bola tegar.


Tapi tetap follow perkembangan semasa dunia bola, terutama tentang bola Malaysia..  Orang cakap buat modal berbual.  Haha... hipokrit..


Bagi aku, ia adalah berita semasa yang wajib tahu sebagai rakyat Malaysia.


Bukan sekadar berbual kosong di meja makan.


Liga Malaysia walau kurang menarik berbanding liga Inggeris tetap ada peminatnya.  


Malam ini 6 perlawan berlangsung.

Keputusannya...

Keputusan Akhir Liga Super 22 Ogos 2015


PDRM 3 VS 2 ATM Kelantan 4 VS 3 Sarawak Lionsxii 3 VS 0 Sime Darby Perak 0 VS 2 Selangor Terengganu 3 VS 1 Pahang Felda United 2 VS 1 JDT


Rujuk ranking terkini Kedudukan Liga Super 2015.--->>> Carta Liga Super 2015


Tahniah JDT kerana berjaya kekal di tangga teratas dengan bantuan Terengganu menewaskan Pahang walaupun tewas dengan Felda United.




Dalam Liga Malaysia pasukan pilihan, aku masih dengan TRW - The Red Warrior.  





Ya...

Pasukan Negeri Kelantan.



Orang kampung mesti rasa pelik, sebab aku asal Perak.


Hurm... se…

Alhamdulillah Traffik Blog Terus Naik 3K

Lepas kejatuhan traffic blog beberapa hari lepas, semalam traffik terus naik jadi 3000 pageview.


Alhamdulillah, 

Sesuatu yang tidak dijangka.

Hasil kombinasi teknik-teknik Dari Otai blogger aku berjaya menemukan kembali momentum.


Perlu gigih lagi berusaha.

Perlu terus menulis blog.

Menariknya, terus berjaya menghasilkan komisyen Pertama Dari Jobdirumah yang Pertama lepas kejatuhan.






Orang tua pesan, yang manis jangan terus ditelan, yang pahit jangan terus diluah. Masih banyak skills belum diaplikasikan.

Ya...


Aku pesan kepada diri sendiri, jangan terlena dengan kedudukan yang selesa.


Blogger lain boleh hidup dengan income dari blog.


Kenapa aku tidak?


Terimakasih tidak terhingga kepada staff netKl yang membantu kembalikan blog Aku menjadi normal semula.


Juga tak lupa kepada beberapa website ping yang menghantar traffik Percuma.


Yang tidak terhingga kepada anda semua warga pembaca setia blog saljuhumairah.  



Kesetiaan anda amat dihargai dengan ucapan Terima Kasih.



Dapat Email Panas dari Liza Noor Sebab Lambat Bayar Domain

Korang kenal Liza Noor?

Aku pun tak tau... awek ke? Mak orang ke?

Yang pasti email dari Liza Noor yang mewakili pihak NetKL buatkan blog aku jadi panas.  Panas sebab kesalahan sendiri.





Hampir seminggu traffik blog kesayangan menjunam turun.

7 Hari tu....


Lama jugak...

Hahaha....habis traffik blog aku dan makanya habis jugak sales Jobdirumah aku bulan ni...



Sekarang....


Alhamdulillah,





Semuanya berpuca dari lambat bayar domain.  3 kali email warning invoice NetKL hantar aku buat tak tau jer....

Kesannya, tengok la dalam gambar atas tu.

Aku ingat kalau lepas bayar domain akan terus ok.

So, aku hantar email ke NetKL...  Rupanya ambil masa jugak nak kembali normal.  Apa pun, Alhamdulillah.

Hati risau jangan tanyalah...  Sapa tak sayang blog yang bantu aku dapat income 4 angka.

Takpe...

Tenang dan berserah...

Hikmahnya, dapat ilmu dan pengajaran.  Bayar domain siap-siap bila NetKL hantar email reminder.


Lepas ni kena usaha naikkan balik traffik yang menjunam.





Harapan semoga follower blog ini tidak melarikan …