Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 9, 2015

Jangan Buat Tuduhan Jobdirumah Menipu

Sedih baca komen blog aku.

Ada beberapa entry yang aku ceritakan tentang Jobdirumah menerima komen-komen negatif.




Aku belajar dari seorang guru.  Katanya jangan dihiraukan kata-kata negatif kerna ia akan mempengaruhi minda separa sedar kita.


Ya,

Aku tak kisah pun.


Korang nak cakap apa itu hak peribadi.  Aku terima.


Yang kurang diperbaiki.

Yang baik - terima kasih.


Tapi jangan sampai memfitnah.





Dalam program Jobdirumah, siapa yang usaha dia yang dapat.  Yang buat kerja, dia akan dibayar.



Tetapi setiap yang tidak benar perlu diperjelaskan supaya ia tidak menjadi fitnah masyarakat.  Jika dibiarkan berlatutan akan merosakkan persepsi orang lain.


Orang cakap:


Hantar surat jangan salah alamat.
Kalau menuduh jangan salah tunjuk

Oleh itu,



Aku nak jelaskan bahawa pihak Jobdirumah tidak pernah menipu.  Mereka bukan agen MLM atau Scam Sistem Cepat Kaya.



Pengalaman aku, Jobdirumah sentiasa menawarkan perkhidmatan yang terbaik.


Disepanjang aku berurusan, mereka jujur membantu orang ramai yang mencari kerja sambila…

Sweet Muslimah Progam Affiliate Yang Sesuai Untuk Blogger Wanita Cun

Hai,

Hari ini tiba-tiba tergerak hati nak "share" satu program Affiliate - SweetMuslimah.


SweetMuslimah.com adalah laman web yang menjual pakaian Muslimah yang terbesar di Malaysia. 







Sweet Muslimah ditubuhkan bg membantu muslimah Malaysia mendapatkan baju-baju yang sopan dan trendy mengikut citarasa masa kini. Produk-produk yg kami bawakan adalah yg berkualiti dan selesa dipakai utk sebarang aktiviti. Produk-produk yg kami sediakan adalah lebih memfokuskan konsep santai,selesa,cantik dan tidak cantik yg meletop2. Semua produk kami yg sediakan adalah menepati piawaian kualiti yg kami tetapkan.Hanya produk terbaik dipasaran akan kami kongsikan kepada muslimah di Malaysia.Kami menyediakan Baju/Tshirt/Busana/Jubah kepada seluruh muslimah di Malaysia.dan mengalakkan berbelanja secara online yg nyata menjimatkan. - copy and paste dari laman web sweetmuslimah.



Bagi saya ia antara program affiliate paling unik sebab memasarkan produk fizikal.

Jarang sangat jumpa program affiliate yang ju…

Kartunis Ujang dan Kawan-Kawan Lama Bergabung Untuk Majalah Kartun Gila-Gila

Gumbira Aku baca status FB Kartunis Ujang Budak Minang.


Ramai otai-otai kartunis dulu akan bekerjasama untuk Majalah Kartun Gila-Gila.  Terkonang kembali nostalgia zaman sekolah.


Semoga kartunis Ujang dan member-member lain berjaya.








Dalam Astroawani ada cerita pasal UJang jugak.













Malaysiakini  turut membuat laporan yang sama.







Ujang belum 'mati' dengan berakhirnya penerbitan majalah menggunakan watak itu awal bulan ini.

Bagi peminat kartun, mereka boleh mengikuti watak itu - dalam bentuk asli - tidak lama lagi apabila 'Ujang original' kembali mewarnai seni kartun negara.
Kartunis yang bertanggungjawab menghidupkan watak itu, Ujang berkata, melalui majalah Gila Gila 'yang diperkukuhkan' watak kartun itu akan muncul untuk menghiburkan peminat serta orang ramai.

Ia menjadi lebih menarik kerana selain Ujang, majalah itu juga akan diceriakan dengan ramai kartunis lain, termasuk Ubi, Taugeh, Tembakau, Aie selain Jaafar Taib sendiri.

Bercakap kepada Malaysiakini, Ujang berkata, …

Kerja Sambilan Dirumah Lebih Power dengan FB Grafik Hero

Nah...


Ini lah software yang ditunggu-tunggu.  Software yang membantu aku buat kerja sambilan dirumah.



Orang lain tak tahu lah....


Tapi memang aku sangat berharap dengan benda ini muncul.


Sebelum ni hanya dalam angan-angan aku jer...


Siapa sangka ia terzahir di alam realiti ini.


Alam syahadah yang boleh disentuh.






Benda ni namanya "FB Grafik Hero".

FB Grafik Hero ni mudahnya adalah software untuk design grafik sendiri yang cantik-cantik tanpa menggunakan Adobe Photoshop yang sangat susah tu.


Apa sebab aku suka sangat?



Pertama, aku tak pandai guna Adobe Photoshop walaupun dah berguru dan menonton video youtube berkali-kali.
Kedua, aku tidak memiliki duit yang banyak nak upah designer untuk projek kerja sambilan aku.

Bagus sangat ke software ni?
Untuk seorang "aku" yang pemalas dan tak ada masa ni sangat bagus.  Kerja untuk design hanya memerlukan korang "drag & drop" sahaja.  Semua bahan-bahan untuk design dah tersedia.  

Paling best, ia adalah online.  Tak perlu ins…

3 Langkah Penting Nak Berjaya Kerja Sambilan Jobdirumah Hanya Dengan Blog

Stress...


Tekanan jugak bila kelas bermula.

Saya suka dengan suasana ini.  Perasaan "tertekan" yang memberi kepuasan.


Tiba-tiba Nostalgia zaman mengaji Degree dulu muncul kembali. Saat berjaga malam menyiapkan assignment.  Berdiskusi "Study Group" lah sangat di McD.  Baca nota exam sampai pagi.  Semuanya kenangan sungguh indah bila terbayang.



Sekarang...



Travel Kelantan ke Sintok setiap minggu. Memang enjoy.



 Ia adalah rasa yang sukar untuk dizahirkan dengan kata-kata.

Hanya diri yang merasa.
Hanya "diri" yang alaminya.



Semuanya bermula bila...

Gatai tangan tahun lepas, isi borang biasiswa + sambung master + cuti belajar.

Bila dah start study - alhamdulillah. Keseronokan dulu kembali. Cuma agak beza suasana pembelajarannya.



Syukuri nikmatnya.  


... dan layan perjalan ceritaNya.



Balik kepada jobdirumah



Komisyen bulan April agak lumayan.  Biasanya Jobdirumah akan buat bayaran setiap minggu.



Dengan sistem terbaru versi ke-2 Jobdirumah 2015, mereka bayar setiap awal bula…

Aku dan Muhammad Iqbal

Aku.

Setiap hari aku sering memikirkan tentang diri Aku.  Apa yang ada dalam relung hati Aku.

Kalau boleh Aku nak masuk dalam lubang gelap diri sendiri.


Sepanjang masa Aku berjalan untuk terus mencari.  Cuba mengenali.

Sering juga Aku bertanya ke sana kesini.


Mencari jawapan-jawapan yang tak pasti.

Akhirnya kerap kali aku menjadi hampa.  Rasa ingin terus saja mati.



Aku gagahi diri bangun berdiri.


Kata-kata puisi Muhammad Iqbal, buat Aku jalan lagi.



Ber Instagram Sambil Bekerja Sambilan Di Rumah

Kekangan aku sekarang adalah nak buka laptop.
Kenapa tak boleh?
Kalau orang tanya, jawapan aku "Anak-anak lebih aku sayang dari laptop" sebab mereka boleh sayang aku balik.  Dengan laptop, asyik aku jer yang sayang dia.
 Ini tidak adil!!!
Hurm....

Bila tak boleh mengadap lapotop, maknanya tak boleh dan menulis blog.


Kalau dah tak boleh tulis blog, bermaksud terbantut usaha untuk mempromosikan affiliates Jobdirumah.


Kurang promosi, kurang la sikit income.Sesaklah sikit poket nak bawak bini jalan-jalan hujung minggu.
. . . . .

. . . . .

Itulah kisahnya...

Aku tak kisah pasal income.

Kerna rezeki bukan datang dari laptop mahupun promosi.  Rezeki bukan sekadar duit.  Rezeki milik Allah.

Dia pemilik segala-galanya.

Anak juga diistilahkan sebagai rezeki.

Malah lebih bernilai dan bermakna rezeki "anak".


Namun,



Aku tak boleh putus asa. 


Putus asa sepatutnya dibuang dari dalam istilah kamus-kamus didunia.  Orang yang tak cerdik saja yang mencipta istilah tersebut.  Sebenarnya perkataan putus asa t…

Kerja Sambila di Rumah 2015 dengan Jobdirumah

Ramai yang telah ambil manfaat dari Jobdirumah.

Ia panduan yang sangat berguna untuk sesiapa yang pandai English.



Saya tergerak hari ini untuk bicara tentang ini.






Ada baiknya saya ceritakan tentang Jobdirumah bagi yang masih keliru apa sebenarnya.  




Lepasni jangan cakap tak maklum ya!



Mungkin ada yang mendapat manfaat dari artikel ini.  





Untuk tahun 2015, Jobdirumah telah membuat transformasi yang lebih mantap.  Versi pertama dulu sangat mendapat sambutan dan saya telah menjana lebih RM5k.


Apa bezanya Jobdirumah sebelum ini dengan Jobdirumah versi 2015?



Tak banyak sangat beza, cuma ia lebih tersusun dengan penambahan info-info berkaitan kerja sambilan yang lebih banyak.





Bagi versi kedua tahun 2015, jumlah pendapatan saya terkumpul sehingga bulan Julai dengan Jobdirumah dah cecah RM700.




Alhamdulillah.


Pihak pengurus tak perlah lewat untuk buat bayaran ke dalam akaun.






Apa itu Jobdirumah
Ia bukan skim cepat kaya?



Kerana anda perlu buat kerja.


Bukan goyang kaki.  Kalau goyang kaki boleh buat duit, mem…