Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 2, 2015

6 Soalan Popular Tentang Designext

Designext - Adalah software untuk bina laman web dalam tempoh beberapa minit.


Maklumat ada cerita dalam entry lepas.


Kalau tak puas hati,  boleh tonton video demo penjelasan langkah demi langkah untuk memahami cara menggunakan software ini.


Antara soalan popular yang menjadi persoalan pengguna Designext adalah seperti berikut:




1. Saya TIADA Website Sendiri, Boleh Ke Nak Guna Designext?
Boleh. Semuanya sudah siap dipasang di domain dan hosting kami. Kami memang nak bantu usahawan internet yang tiada website sendiri untuk buat web jualan. Bila anda dah siap design web jualan melalui dashboard Designext nanti, anda boleh dapatkan ‘link url khas’ untuk setiap web jualan anda. Anda boleh gunakan link khas tersebut untuk promosikan web jualan anda di mana-mana sahaja.

2. Saya ADA Website Sendiri. Boleh Ke Saya Gunakan Designext? Dan Boleh Ke Saya Tawarkan Servis Design Web Jualan?Boleh. Designext ada fungsi download. Bila anda dah siap design web jualan anda melalui dashboard Designext, and…

The Wakaf Buku | Be A Giver

TWB - The Wakaf Buku | Be A Giver





Sebuah kumpulan yang menjalankan projek pembinaan perpustakaan yang bernama KhutubKhanah melalui sumbangan orang ramai.

Tentang TWB.

The Wakaf Buku inisiatif anak muda untuk membina perpustakaan di rumah anak yatim dan kawasan pedalaman.
OBJEKTIF
Objektif utama The Wakaf Buku ialah memberi anak yatim dan anak-anak kawasan pedalaman peluang mempunyai perpustakaan dengan buku baharu dan berkualiti, sesuai dengan keperluan umur mereka.
MENGAPA THE WAKAF BUKU?
Kebanyakan rumah anak yatim masih belum mempunyai sistem perpustakaan dengan buku baharu yang sesuai dengan zaman anak-anak.
Begitu juga di kawasan pedalaman seperti Sabah dan Sarawak yang memerlukan pengangkutan masuk menggunakan bot dan kenderaan pacuan empat roda.
The Wakaf Buku mengambil semangat perkataan ‘Wakaf Buku’ dan menjenamakannya semula untuk merealisasikan impian anak yatim dan anak kawasan pedalaman dengan menghantar hanya BUKU BAHARU dan TERKINI, yang sesuai untuk bacaan mereka.
Perpust…

3 Cara Mudah Nak Dapat Komisyen Jobdirumah Secara Konsisten

Tak perasan langsung...

Pagi tadi, aku bangun subuh-subuh lepas goreng jemput-jemput durian tergerak nak buka akaun CIMB.

Alih-alih tengok ada baki lebih.

Semak dekat History Transaction, dari Klik Solution.

Alhamdulillah.

Terima kasih Jobdirumah.



Semak di laman Jobdirumah - Affiliate Report, banyak juga jumlah komisyen terkumpul.  Dah lama Aku bercuti buat kerja ni.  Tapi masih menyumbang komisyen.




Inilah orang panggil pendapatan pasif dengan blog.

Walaupun tak sebanyak income otai-otai blogger lain, aku tetap bersyukur.  Tak kisah orang lain nak cakap apa.

Ada yang kata, "jumlah banyak tu pun nak kongsi di blog."

Ya...

Memang sikit.

Bagi aku, ia adalah kejayaan sebagai penulis blog sambilan.


Korang apa tau...?


Hehehe...


Jangan fikir bukan-bukan, maksud aku orang tidak rasa apa yang aku rasa.  Pengalaman masing-masing berbeza.


Setiap antara kita punya penilaian sendiri tentang erti kejayaan, erti kekayaan, erti kebahagiaan dan erti kehidupan.   


Banyak atau sikit bukan perkara UTAMA.  Yang …

Video Demo Bagaimana Menggunakan Software Designext

Sekarang orang buat web jualan dah tak pakai blogspot. Wordpress pun tak guna dah.

Dengan adanya software Designext, buat laman web canggih dalam tempoh beberapa minit jer.



Macam tak percaya.


Aku ada ceritakan sikit pasal software ini dalam entry lepas.


Dulu-dulu terpaksa berjaga malam kalau nak siapkan web jualan seperti ini. Tak pandai html jangan haraplah.







Mula-mula aku ingat ini software biasa yang bersepah dipasaran.  Lepas tengok ramai yang dah guna, baru nak percaya.




Founder software ni, Wazeen. seorang Internet Marketer (IM) yang dah lama aku kenal.  Berani jamin, produk-produk yang beliau hasilkan memang terbaik dan boleh dipercayai.



Sedikit pesanan dari beliau. 








Wazeen Azizan P.S. Serius dalam bisnes internet anda? Designext adalah jawapannya.
P.S.S. Jika anda tak dapatkan Designext hari ini, teruskan dengan cara kuno anda. Teruskan menjual produk di blog percuma anda. Tetapi Ingat, bila anda kembali kepada laman ini, saya nak minta MAAF awal-awal, anda dikehendaki bayar secara bu…

MOY Publication Secara Rasminya Telah Menghentikan Penerbitan Majalah Ujang dan Apo?

Tergezut aku baca berita ini tadi.

Macam tak percaya.

Tetapi itulah hakikatnya, setiap sesuatu ada penamatnya.


"Seperti kehidupan kita, nanti sampai saatnya pasti jasad ini akan kembali kedalam tanah.  Kita? akan kembali kemana?" - Jawab sendiri.

Aku membesar dengan gelak ketawa Lawak Antarabangsa Majalah Ujang.  Paling nostalgia, masa keluaran Bumper Raya.  Kartunis-kartunis akan menghangatkan suasana hari raya dengan lawak-lawak mereka.

Dalam kepala aku terbayangkan nama-nama seperti Aie, Ujang, Petai, Gayour, Ubi, Pandan, Lepat, Sireh, Nik, Bawang, Lengkuas dan banyak lagi.

Mereka-merekalah yang menghiburkan zaman persekolahan.  Masa tu tiada lagi Maharaja Lawak bagai.

Berita ini permulaannya aku tahu setelah secara tak sengaja membaca status Facebook Kartunis Sireh.

Agak sedih jugak.

Salam...
Dengan perkembangan yang terbaru hari ini... ramai yg bertanya melalui inbox dan komen2... Inilah kisah yg ingin saya kongsikan...
Alhamdulillah ... berkesempatan bertemu sahabat2 dan ka…

Software Bina Laman Web Dalam Masa 3 Minit Bantu Kerja Sambilan Dirumah

8 Tahun lepas, ingat lagi dalam kelas "Website Development" aku belajar buat laman web guna "notepad" jer.  Pening otak tak menghafal pelbagai coding. Kadang-kadang error.  Tak boleh loading bila publish.  Terpaksa scan coding satu persatu.  Namun, Alhamdulillah... akhirnya aku dapat score "A" jugak untuk subjek tu.  Itu pun setelah berjaga sampai pagi.

Sekarang korang patut bersyukur.

Semuanya dah mudah.

Bermula dengan blogspot percuma.

Kemudian, mucul wordpress dan hosting berbayar.

Boleh design laman web cantik-cantik tanpa perlu bersusah payah. 

Namun, semua itu perlukan masa dan modal yang agak tinggi kalau buat website yang cantik dan canggih.


Terkini.


Kerja korang untuk berniaga sambilan dirumah bertambah mudah dan cepat.  Hanya perlu masa 3 minit jer dah siap satu laman web yang canggih dengan grafik yang cun.





Bila dah ada laman web mudahlah korang nak jual barang.




Laman web begini dipanggil sebagai "Web Jualan".  Web jualan adalah platform untuk…

4 Langkah Senang Nak Pasarkan Produk Anda Jadi Terkenal dengan Cepat

Teknologi perniagaan online sentiasa berkembang dengan cepat.


Sangat berbeza dengan pemasaran offline secara tradisional.


Di online, perubahan demi perubahan berlaku sekelip mata.  Teknik-teknik ini memang terbukti membatu meningkatkan jualan secara online.


Tanpa ilmu yang cukup, mungkin peniaga online yang tidak sempat mengejar teknologi akan "bungkus" atau "gulung tikar" perniagaan mereka.







Terbaru dan masih panas, teknik "Instant Retargeter".



Apa benda "Instant Retargeter" ni?


Tonton video pendek ini dengan teliti.










Mudahnya, ia membantu peniaga online untuk


Bawa  prospek panas kembali melawat ke promosi anda semula!Iklankan sebarang website,site Affliate, Facebook page yang anda mahu dengan beberapa klik!Jana keuntungan dan komisyen  tambahan berganda-ganda seperti peniaga online pro lakukan!
Menariknya, peniaga yang menggunakan teknik ini hanya memerlukan 4 langkah yang sangat mudah.


Pilih link URL Website yang anda mahu "Retarget" dan kemud…

15 Perkara Penting Untuk Kerja Sambilan di Facebook

Masalah; Ramai yang promosi produk-prouk jualan di facebook. (berniaga online sebab nak cari wang tambahan untuk bantuk keluarga) Bersepah iklan-iklan yang memenuhi group, fan page dan juga personal wall.  Penuh. Sendat. Padat.  Ia seperti trend.  Kalau produk kesihatan, semua nak cerita tentang perkara tersebut, jenama yang sama pulak tu.  Kemudian, tenggelam dan muncul produk lain pula... Hairanya, kenapa sukar untuk bertahan ada yang terus diam membisu.  Adakah trend mempengaruhi jualan produk?  Habis trend, stock tersimpan dirumah dan kerugian modal ribuan ringgit.  Mulalah mata menjeling pula kelibat produk lain untuk dicuba.  Katanya, ramai usahawan online yang berjaya.??? begitulah kitaran peniaga sambilan yang ingin mencuba.  Respect!  Kerana berani mencuba dan terus terusan mencuba.
Persoalannya?


Kenapa ada yang berjaya?


Ada yang tidak?


Apa bezanya antara mereka?



....................


Anda pasti boleh jawab sendiri dalam hati...



Kejayaan mereka.mereka.mereka dan mereka adalah mempuny…