Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 28, 2015

Contohi Usahawan Mudah.my Umar Taib

Mudah.my

Anda pasti biasa dengar laman web ini kan?

Ia dibangunkan di Singapura dan menjadi sebuah plantform perniagaan yang sangat berjaya.

Namun, ramai yang tidak tahun cara berniaga dengan Mudah.my.


Contohi Umar Taib?

Umar Taib adalah Usahawan yang berjaya memanipulasikan Mudah.my untuk berniaga secara online.

Siapa Umar Taib?

Umar Bin Mohamad Taib merupakan pengarah urusan Usahawan Super Solution dan UMT Works Enterprise yang beroperasi di Bandar Sunway. Beliau sudah mula berjinak dalam bidang bisnes semasa bergelar pelajar. Mendapat pendidikan awal di Sekolah Rendah Kebangsaan Seri Petaling dan kemudian Sekolah Menengah Kebangsaaan Lelaki Bukit Bintang di Petaling Jaya.

Universiti Teknologi Mara (UiTM) menjadi pilihan beliau ketika melanjutkan pelajaran ke peringkat lebih tinggi. Di UiTM Melaka beliau mengambil jurusan Diploma Pengajian Perniagaan dan di UiTM Shah Alam pula beliau mengambil jurusan Ijazah Sarjana Muda Sains Pentadbiran.

Semasa di universiti beliau sudah sibuk berb…

Tips #1 Kerja Sambilan Dirumah Dengan Mudah.my

Okey..

Salah satu cabang kerja sambilan dirumah secara online adalah dengan Mudah.my. Ia kaedah yang sangat popular di kalantan IM (Internet Marketer).  

Namun, saya yakin masih ramai yang belum sedar dengan kenyataan ini.  

Hakikatnya, usahawan online lebih tertumpu kepada Facebook, Instagram dan Blog sahaja untuk pemasaran produk mereka.

Mereka tidak sedar dengan kelebihan pasaran di Mudah.my.

Walaupun ada yang kenal dengan web Mudah.my tetapi masih belum tahu rahsia bagaimana memanipulasikannya.

Pelanggan di Mudah.my adalah unik berbeza dengan pasaran media sosial.  Ia tumpuan pelanggan yang mencari produk.

Sekali lagi, saya ingatkan... Ia tempat pelanggan mencari.






Dengan Mudah.my - Pelanggan Cari Anda

Clear.

Analoginya, Mudah.my adalah seperti pasaraya SOGO atau pasar malam juga seperti uptown.

Persamaan semua tempat adalah, pelanggan datang tanpa perlu kita susah payah promosikan.


Namun...

Seperti pusat-pusat perniagaan tersebut, bukan semua produk atau perkhidmatan boleh ditawarkan.  Ada yan…

Tamar Cocoa Banyak Khasiat

"Semoga kita menjaga minda bawah sedar kita,anak anak dan masyarakat dengan memilih majlis ilmu dan mengelakkan berita negatif. Fokus pada apa kita mahu. Sebut perkataaan baik setiap saat pada diri kita dan keluarga orang keliling kita. Jauhkan dari aura negatif dan bisikan syaitan. Jom masuk zon Allah bukan zon maksiat" - Kata kata hikmah Prof Dr Muhaya


Alhamdulillah,

Pagi ni aku sahur dengan minuman koko campuran buah kurma - Tamar Cocoa yang sampai semalam.

Untungnya, walaupun aku beli untuk anak boleh tumpang sekaki.  Sebab tu beli 2 pack.




Kelebihan beli produk Al Hadad ni setiap pembelian pertama terus boleh jadi ahli dan dapat harga diskaun untuk pembelian seterusnya.

Maknanya, dah boleh menjual kepada orang lain.  Tiada yuran atau bayaran keahlian.  Hanya beli satu produk saja.  So, dah boleh buat kerja sambilan dirumah.
So, sesiapa yang nak order boleh sms/whatsapp: 0122420437.


Khasiat Minuman Tamar Cocoa

Saya google dan menjumpai beberapa khasiat minuman ni:

1.  Kurma …

Coretan Menanti Sahur

Semoga Allah membuka hati orang yang berbuat jahat untuk bertaubat dan dapat membezakan yang baik dan buruk. Amat malang jika kita merasa diri baik dan apa yang di buat adalah betul sedangkan sebenarnya Allah murka.  - Kata kata Hikmah Prof Dr Muhaya


"Bila kita kata orang jahat, cukup baikkah kita."


Adakah kita sempurna?


Bila berkata demikian, orang cakap kita backup orang buat jahat pulak...


Yang mana satu betul?





Akhirnya, sampai sudah tiada jalan....


Seolah-olah teka teki yang tidak berpenghujung... 



Ya...



Yang jahat tetap jahat.


Melanggar syariat Allah bererti melanggar perintah Allah.

Sebab itu Islam datang dengan syariatnya bersama.  Panduan untuk menjalani kehidupan.  Bukan untuk berbangga apa lagi berbalah...


Sebab tu ada hukum jika kita melanggar syariat.


Persoalannya, kesalahan yang dilakukan.  Bukannya, orang tersebut.  Doakan mereka.



"Ya, Allah semoga semua orang yang jauh dari -Mu dikurniakan hidayah"


Terima kasih sudi membaca Coretan Menanti Sahur ni.



*Sesungguhnya a…

Tamar Cocoa Dah Sampai

Alhamdulillah.Dah sampai petang tadi.Minuman pengganti bagi Milo.  Tamar Cocoa - Koko Pra campuran Dengan Kurma keluaran Al Hadad.

Beberapa Bulan lepas... saya mencari minuman sampingan setelah Anak Saya berumur 4tahun.  Ye Lah... tak kan Nak angkut susu formula mengikut aturan mereka 1,2,3,4,5,6,7.
Untung la syarikat susu....
Dah berkotak-kotak.Sampai diorang kawen tak selesai angkut kotak susu kalau nak follow formula diorang.
Dengan kos sara hidup meningkat, tambah dengan ekonomi kurang stabil, saya memilih minuman sampingan yang lebih murah untuk Anak.Bukannya tak bagi susu, tapi terkawal.  Masih tetap beri susu Nestle NAN Pro.
Beberapa pilihan susu dalam perhatian.
Saya ada survey produk dutch lady terbaru.  Masih belum cuba lagi, kalau beli pun tak boleh dalam kuatiti banyak.  Takut perut anak tak sesuai.  Banyak testimonial kata bagus dan berpatutan harganya...Susu Kambing Wildan - Antara pilihan terbaik juga. Agak mahal, tapi sangat bagus dengan khasiat seperti yang dihebahkan.Nak …

Resepi Berbuka Puasa Kari Ikan Mamak Yang Sedap dan Mudah

Alhamdulillah,


Percubaan pertama kali masak Kari Ikan Mamak. Menjadi.  Semua dengan izinNya.


Petang tadi, no idea.  Tak tahu nak masak apa untuk berbuka.  Tiba-tiba teringat kari mamak, yang pedas kawwww punya...... Meleleh air liur di bulan puasa.


Aku orang utara, menetap di Kelantan.


Nak cari menu Mamak di sini sangat susah.


Kesudahannya, teringin punya pasal nak makan kari pedas, google Resepi Kari Ikan Mamak yang Sedap.


Jumpa blog, Kak Sheila (Spices Journey).


Beliau ada kongsikan petua turun temurun cara-cara memasak kari ikan yang sedap.  Katanya, ia petua dari keluarganya di Pulau Pinang.  Mungkin anak mami kot.


So, agak boleh dipercayai resepi ni.


Tengok persembahan gambar yang menarik, buatkan aku teruja nak cuba.  Bahan-bahan pun tak susah cari sangat.  


Rujuk gambar dibawah untuk bahan-bahannya.







Tengok dapur, sikit jer bahan-bahan yang tiada.


Jam 4.30petang.  Sempat lagi ni, waktu berbuka lewat...


Start Motorsikal ke Kedai untuk dapatkan Halba, Ikan, Bawang Besar, Santan, Serbuk Kari I…