Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 21, 2015

Lirik Lagu Jenaka Seloka Deejay ED Tok Wan Sayang Cucu

"Penyatuan hati adalah segalanya dalam mencapai kejayaan hidup ini" - Kata kata Hikmah Prof Dr MuhayaKisahnya, satu hari tu aku teman mertua ke Majlis kenduri Kahwin area Jitra, Kedah.  Ada dua buah rumah.  Satu di kampung dan satu lagi di Bandar Jitra.


Syukur, Alhamdulillah... Hujan sangat lebat.


Rahmat Allah.


Sejuk jer... almaklumlah dah lama bumi Jitra tidak di timpa hujan.


Sampai rumah kenduri yang pertama, kami dijemput oleh Dj yang bertugas.  Lagu loghat Kedah menarik perhatian aku.  Liriknya simple, tapi menarik perhatian.


Ia cerita realiti semasa.  Cerita tentang Tok Wan dan Cucunya.Walaupun lawak, ia tetap ada message dan sangat sesuai diperdengarkan di majlis-majlis kenduri kahwin.


Pasti, nostalgia pasangan pengatin berpanjangan.


JOm layan...


Video youtube ada diletakkan dibawah.Lirik lagu Jenaka/seloka DJ/Deejay ED Tok Wan Sayang Cucu
Mula-mula masa Tok Wan dapat cucu.Buat kenduri ikut adat dulu-duluSembeleh ayam sembeleh kambing sembeleh lembu.Sayang cucu Tok Wan habih d…

Kisah Motivasi Pelajar Yang Buat PhD Setahun Tanpa Hasil oleh Dr Siti Ujila

"Orang yang dah mati ingin hidup semula untuk bersedekah. Jom sedekah sebelum kita mati" Kata Kata Hikmah Prof Dr MuhayaSaya betul-betul tersentuh dengan Kisah yang diceritakan oleh Dr Siti Ujila ini.


Ia memberi motivasi dan semangat untuk meneruskan pengajian, walaupun bukan diperingkat PhD.


Semoga ia juga memberi manfaat kepada anda.


Selamat membaca.


*Ia cerita yang dikongsikan di status facebook beliau.SETAHUN BUAT Ph.D TANPA HASIL, DI SINI SAYA MENEMUI RAHSIA 'MAGIK' TERSEBUT: 'SHORT CUT' UNTUK MERAIH KEJAYAAN. Masya Allah, saya benar-benar tak sangka kisah yang saya share baru-baru ini mendapat hampir 600 shares. Semoga anda yang membacanya mendapat manfaat dan segala kebaikan datangnya dari Tuhan. 

Sebenarnya, kalau anda ingin tahu, saya pernah melalui situasi yang sama. Malah lebih parah sebab waktu itu saya stuck dalam kajian Ph.D saya. Sudah setahun berhempas pulas siang dan malam, tapi masih tiada penyelesaian untuk kajian saya itu. Saya menemu…