Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 7, 2015

Teacher Personality Factors in Recruitment and Selection

Faktor Personaliti Guru




"Personaliti merujuk kepada perbezaan individu dalam karakteristik, corak pemikiran, perasaan dan tingkah laku"
Ia boleh ditafsirkan sebagai sifat keseluruhan dan ciri-ciri tingkah laku seseorang individu.

Personaliti juga dikenali sebagai gabungan emosi, sikap, tingkah laku dan corak tindak balas seseorang individul yang meberi kesan terhadap alam sekitar dan sosial dikalangan masyarakat. 

5 Personality Determinants (Penentu Personaliti)

1.  Brain (pemikiran)
2.  Physical Factors (faktor fizikal)
3.  Social Factors (faktor sosial - hablumminannas)
4.  Cultural and Religious Factors (faktor budaya dan agama/kepercayaan)
5.  Heredity Factors (faktor keturunan)

Lima perkara diatas akan membentuk personaliti seseorang yang boleh dilihat pada zahirnya.

Ia bertepatan dengan ajaran agama Islam dimana perlakuan zahir kita adalah dipengaruhi oleh rohaini.

Prof Dr Muhaya - "Anda adalah apa yang anda fikirkan"

Recruitment and Selection

Dalam kehidupan kita boleh pilih antara membuat pilihan atau mencari alasan. Semakin banyak alasan yang kita beri semakin tinggi ego kita untuk memberikan alasan atas perkara yang kita tidak mahu buat. - Prof Dr Muhaya





Jom kita bicara lagi tentang pengurusan sumber manusia.

Topik ini antara yang terpenting

"Hiring the right person for the right position"

Pengambilan dan Pemilihan.

Dalam pengurusan sumber manusia (Human Resources Management) proses pengambilan dan pemilihan (recruitment and selection) adalah perkara yang sangat penting dalam memastikan halatuju dan objektif organisasi tercapai.


Pengambilan (recruitment)

Pengambilan merupakan proses pencarian pemohonyang berpotensi untukmengisi kekosongan jawatan yang telah dijangkakan.

Ia merupakan aktiviti-aktiviti organisasi bagi mempengaruhi bilangan dan jenis permohonan terhadap mereka yang memohon pekerjaan dan menerima pekerja yang telah ditawarkan.


Pengambilan melibatkan aktiviti:
Mengenal pastiMenarikMemperoleh Mengekalkan k…

School Management and Supervision

Six Important things in School Management:1.  Concept School Management2.  Organizational Change3.  Education Management Model4.  Principalship in Malaysia5.  Effective School6.  Tawhidic Approach in School Management

Nota #2 Human Resources Strategic Planning

Phases of a Strategic Human Resource Plan for Systemic Change
Analyzing Enrollment Trends.Assessing Current Staffing Developments.Calculating Current Staffing Ratios.Determining Desired Staffing Levels.Providing Staffing Projections.Designing Compliance Mechanisms.Monitoring & Providing Feedback.
The Human Resources Planning ProcessesThe Steps to Implement the Human Resource Plan

Step One - the Human Resource Inventory (such as pay, sex, age, training, education, length of service, and qualification) as result provides information, and predict futures needs.  >>>>> Collected data.

Step Two - the Human Resource Audit (reliable forecasts, present and future explanations) >>>>> Analyzes.

Step Three - Developing plans and Objectives of Required Human Resources (a five-year plan, Human resources categories, job analysis funtion)


* (Semua nota adalah dari Pensyarah UUM - Dr. Muhajir)

Human Resource Planning Systems

Nota ini adalah sambungan...

Dari entry lepas: strategic-human-resources-planning Kali ini berkenaan dengan sistem perancangan sumber manusia pula.

What is Human Resource Planning Systems?

Based on Wikipedia:


Human Resource planning systems is a process that identifies current and future human resources needs for an organization to achieve its goals. 


Human resources planning should serve as a link between human resources management and the overall strategic plan of an organization. 


Bulla and Scott said:  HR Planning is 'the process for ensuring that the human resource requirements of an organization are identified and plans are made for satisfying those requirements' HR Planning Systems are depend upon 3 keys factors:

1.  Knowledge of the human resource environment. (Labor turnover rates, recruiting effectiveness and levels of training)2.  Knowledge of the present corporate human resources. (skills and potential)3.  Knowledge of the present and future objectives of planning (C…

Pasar Karat Aloq Staq Kedah

Kalau Nak beli barang-barang lama boleh datang ke Pasar Karat Alor Star, Kedah.Banyak barang-barang antik boleh didapati disini. Barang terpakai seperti Duit syiling lama dan peralatan lama paling ramai Peminat.
Ada jugak barang aku rasa langsung tiada nilai dirumah turut dijual disini dengan harga mahal.

Dah macam dalam Astro channel History.  Rancangan apa entah, tak ingat.


Pasar ini beroperasi setiap jumaat pagi dan tamat lebih kurang jam 12.00 tengah hari.

Aku cuma ambil gambar Mainan Jer...
insyaAllah nanti nak datang lagi...

Homestay Kushi Guest House Langkawi Maklang Memang Terbaik

Hurm....


Nak promosi sikit.






Kepada sesiapa yang berimpian ingin bercuti ke Langkawi, pilihan menetap di homestay memang terbaik.  

Cadangan Homestay kerana selain kos penginapan yang rendah homestay sangat selesa kalau berkeluarga.  



Terasa seperti di rumah...



Ia pengalaman percutian yang berbeza sekiranya tinggal di hotel.  Ruang sempit dan harga mahal mengurangkan keseronokan percutian.



Kalau jimat dengan penginapan, duit baki dah boleh buat sewa kenderaan.  


Penjimatan sangat penting sekarang, tambahan dengan zaman GST 6%.


Orang cakap, dalam tempoh cuti harga perkhidmatan di Langkawi meingkat berganda-ganda.

So....

Berjimat lah dengan tinggal di homestay.


Kushi Guest House Langkawi






Mak Lang tinggal di Langkawi.  Beliau mengusahakan sebuah homestay yang bernama: Kushi Guest House Langkawi.


KGHL sentiasa menawarkan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan yang berkunjung ke Langkawi.
"Keselesaan Anda Keutamaan Kami" - KGHL
KGHL menyediakan penginapan yang selesa.

3 Bilik Tidur.2 Bilik Lengkap…

Download Jadual Berbuka Puasa Ramadhan 1436H / 2015M

Masa berbaki beberapa hari saja lagi.



Untuk kita bersama-sama menempuhi gerbang Ramadhan.  Bolehlah sertai Pesta Ramadhan 2015.



Ahlan wasahlan ya Ramadhan.



Teringat waktu berbuka puasa bersama keluarga zaman kanak-kanak.  Ia kenangan terindah bila dikenangkan.


Sekarang dah ada keluarga sendiri.



Ia menjadi kenangan anak-anak pula.  Peluang untuk saya cipta memori indah bersama mereka.


Tak sanggup saya meninggalkan memori duka buat anak-anak.




Berikut adalah Jadual Berbuka Puasa bagi Negeri Pulau Pinang Ramadhan 1436H / 2015M.


Semoga ia memberi manfaat dan panduan kepada yang tinggal di Pulau Pinang.



"Right Clicks and save"  gambar dibawah untuk download.







*Jadual berbuka puasa negeri lain masih belum ditemui.

Jom Kita Berpesta Ria di Bulan Puasa

Tazkirah sentap.Ada sahabat hantar poster melalui whatsapp.

Bagus.
Altenatif menarik perhatian generasi sekarang dalam menyampaikan maklumat...

Respect dan hormat kepada Insan yang mencipta poster cantik ini.  Semoga beliau sentiasa tenang didalam Rahmat Allah.

Sekali pandang ingat pesta apa lah, rupanya mengajak kita beramal ibadat sempena Bulan ramdhan.

Tinggal berapa hari saja lagi.

Persiapan Dah buat Ke?

Jangan ingat jadual berbuka puasa Jer..... Bulan puasa bukannya untuk berpesta makan waktu berbuka.

Tetapi pesta beramal Ibadah.

Sama-sama kita buat perancangan strategik untuk mengoptimumkan Bulan mulia ini.  Ia hadiah Istimewa buat hamba-hamba Allah yang bersyukur.

"Gagal merancang, adalah merancang Untuk Gagal" - Malique

*Pesanan ringkas ini Untuk diri sendiri jua.
*Semoga setiap Amal kita Semua menjadi Ibadah yang diterima Allah swt.


Sesungguhnya kepada Allah Kami berserah diri..... --- --- Sent by WhatsApp

Strategic Human Resources Planning

Hurm....

Strategic Human Resources Planning

Mood tengah study subjek Human Resources Management in Education

Perancangan Strategik Sumber Manusia.


Ia adalah antara topik terpenting dalam HRM.

Dua objektif penting dalam topik ini yang perlu diketahui adalah:
1. Definition & Background of Strategic Human Resources Planning2.  The Human Resources Planning Processes

Definition & Background of Strategic Human Resources Planning
Menurut Griffinths, & Lloyd-Walker, 2007:

"Strategic Human Resources Planning is broad decisions based about the strategic direction of HR based analyses of external and internal organizational environment"
Dalam bahasa saya,  ia adalah menyeluruh bagi sebuah organisasi mengenai hala tuju strategik sumber manusia berdasarkan analisa terhadap persekitaran organisasi luaran dan dalaman.

Senang.

Direct translate jer bagi yang lemah bahasa inggeris macam saya.

Nak mudah lagi, copy & paste di google translate.  Tapi kena baiki ayat mengikut kesesuaian ma…

YES..FIZ Fixed Internet Zoom, Pakej Internet Terbaik Kawasan Pangkal Meleret, Machang Kelantan

Seperti yang dijanjikan semalam nak lengkapkan Rumah baru ni.Rumah tanpa internet terasa macam basikal tanpa Tayar.Aku buat keputusan nakk daftar internet YES ni lepas survey coverage mereka yang mantap kat area ni.So, sapa-sapa yang tinggal di Pangkal Meleret Machang Kelantan Sangat disarankan.Sapa yang tak mau kan?Internet 4G, unlimited pulak tu. Tak ada kuota.
Walaupun Hanya 1mps saja kelajuan, ramai cakap ia stabil.  Tidak seperti pengalaman perit dengan Streamyx di Rumah lama sebelum ni.
Teruja ni....Nak tengok betul ke lebih stabil banding streamyx?Nanti dah Cuba, review lebih details sikit.Chow....

Study study study Human Resources Management In Education.

Dah lama tak merasa tekanan final exam.  


Last masa degree 8 tahun lepas di UiTM Shah Alam.


Exam semester ni First paper 14 haribulan ni untuk subjek Human Resources Management (HRM) in Education.  Lepas tu 23hb (School Management and Supervision) dan 24hb (Quality Management In Education).  


Doakan saya ye.


So...

First perlu fokus dengan HRM la....

Dah tak berapa hari tinggal...

Subjek HRM agak pening Untuk diadaptasi dalam organisasi sekolah.  Sebab pengurusan Sumber Manusia ni lebih jelas perlaksanaannya di syarikat atau organisasi berbanding sekolah.

Ada 5 perkara penting
Strategic Human Resources Planning / Strategic Human Resources Management.Recruitment & SelectionHuman Resource Development (Career Development & Performance Evaluation)Human Resource Environment (External Environment and Internal Environment & School Culture and School Climate)Human Resource Environment (The Concept of The Learning Organization Leadership for Learning & Performance in Effective School En…