Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 14, 2014

Masih Relevan kah Kerja Sambilan Di Rumah dengan Jobdirumah Tahun 2015?

Syukur...


Alhamdulillah...



Program affiliate jobdirumah memberi tuah dalam usaha mencari kerja sambilan yang sesuai dirumah.  Ia kenangan terindah tahun 2014 dalam dunia blog.


Segala suka duka menulis di blog sedikit terubat dengan hasil komisyen yang diterima melalui jobdirumah.  Saya ada mencatat bagaimana saya berjaya mengumpul jumlah bayaran sehingga RM3242.40 hanya dengan satu program affiliate ini sahaja.


Ia pendapatan pasif yang tidak disangka-sangka.


Walaupun secara sambilan, tetap mampu menyumbang tingkatkan ekonomi keluarga.


Lagi beberapa hari tahun 2014 akan menutup tirai.  Target buat duit dengan blog yang saya tetapkan dulu Allah telah kurniakan melebihi dari apa yang dijangka.  


Saya berjaya menjana secara purata 3 angka setiap bulan.






Alhamdulillah.   


Siapa yang nak bagi?


Melainkan rezeki Allah semuanya.  Dengan niat berkongsi...



Persoalannya?


Adakah kaedah ini masih kekal relevan untuk tahun 2015?  Atau mungkin saya perlu mencari cara lain yang boleh menjadi pendapatan pasif onlin…

Kerja Sambilan Di Rumah Dengan Upload Gambar Instagram

Jangan tak tau...

Dengan aplikasi Instagram sekarang dah boleh buat duit.  Bukan sekadar aplikasi biasa.

Jangan main-main dengna menatang instagram nih!





Ada satu fakta ni, dari sumber mana datang tak pasti pulak (dah tak ingat) - "Dalam tempoh 4 tahun instagram telah mempunyai 15 juta pengguna"
Banyakkan...???

Dan...

Ada juga sumber lagi, dengan perubahan yang berlaku kepada facebook - ramai peniaga-peniaga facebook telah beralih arah cara pemasaran.



Kalau sebelum ni ramai yang berniaga di facebook dah menumpu kepada instagram.  Kenapa?  Satu jer yang dipastikan, instagram lebih menarik dengan memuat naik gambar-gambar yang cantik.



Siapa tak suka dengan kecantikan?







Maknanya selepas ni, tiada lagi istilah buat duit online di facebook lagi.... Orang akan kerja sambilan di rumah dengan instagram.



Namun, pemasaran di instagram tidaklah semudah yang berlaku di facebook. Nama pun dah lain, caranya pun berbeza lah jugak....

Orang tua-tua cakap, nak buat sesuatu kena ada ilmu.  Tanpa ilmu sia-…

Apa Jadi Andai Harimau Malaya Kalah dengan Thailand Piala Suzuki 2014?

Syukur...


Rahmat Mu ya Allah...


Hari ni hujan lebat tak henti-henti mencurah di bumi Kelantan.  Buka pintu depan rumah tengok air dah naik paras betis.


Temujanji dengna Tan Chong Motors Tanah Merah pun malas nak pergi petang tadi.  Takut-takut sangkut dalam air.


Gerun jugak tengok laporan dari facebook Info Banjir di Kelantan & Pantai Timur.  Ada Produa Alza putih yang hanyut dibawa arus deras yang kemudiannya sangkut di sepohon pokok.


*Anak dirumah pengasuh juga tak dapat ambil.








Ada hikmahnya tertidur petang tadi.  


Allah maha mengetahui....

Allahuakbar...




Mungkin dah petanda kot... Harimau Malaya akan tewas malam ni dengan Thailand.  









Malam tadi layan bola di rumah sahabat pun sangkut sebab piring Astro diselubungi misteri.  Hujan masih belum berhenti.


Game memang best, laju dan tidak membosankan.  Cuma nak puji kepada pasukan Thailand, serangan-serangan mereka memang mengancam.  Walaupun Harimau Malaya kalah malam tadi, tetap nak puji persembahan perlawanan laju dan cantik... Malaysia leb…