Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November 2, 2014

Peluang Kerja Sambilan Dirumah Untuk Blogger Yang Rasa Hebat

Peluang Buat Duit Untuk Blogger.
Hari ini saya ingin kongsingkan satu peluang buat duit paling mudah untuk blogger-blogger.  Tak kira korang part time atau full time blogger.
Blogger yang hebat boleh buatkan peluang ini sebagai kerja sambilan dirumah korang.  

Peluang ini dinamakan Mudahnya Berniaga Online. Singkatannya MBO.






Kenapa Mudahnya Berniaga Online Untuk Blogger Saja ?
Yup, disarankan untuk blogger sahaja.

Mudahnya.
Kerana blogger ada platform yang sangat berkesan untuk pasarkan peluang ini. Sambil-sambil korang update blog, apa salahnya update pasal benda ni dengan niat untuk membantu saudara-saudari lain yang ingin buat duit secara online.

Ia boleh dijadikan kerja sambilan dirumah yang lumayan kalau kena caranya.  Asasnya kenalah ada ilmu pemasaran.  Basic untuk jadi blogger...

Hurm... Ilmu pemasaran?

Malas nak cerita dalam ni, panjang sangat... nanti korang malas nak baca.


Kalau bukan blogger Nak Buat Kerja Sambilan Ini Jugak Boleh Ke?
Boleh ajer.... kalau korang rajin promosi dekat fa…

Tercapai Sebuah Impian. Antaranya adalah kerana istiqamah dalam tindakan

Siri Kata kata Hikmah Sistem Menjemput Rezeki
"Insan berjaya bukan sebab mereka hebat tetapi mereka sentiasa istiqamah"

Saya memetik kata kata hikmah ini dari buku Sistem Menjemput Rezeki.  Buku ini betul-betul membuka minda saya tentang erti impian sebenar.  Ia memberi gambaran jelas bahawa habit atau perlakuan yang dilakukan berulang-ulang dengan penuh kesabaran dan ketekunan menjadi faktor merealisasikan impian dan kejayaan.

Ia adalah proses.

Mana mungkin benih mangga yang ditanam hari ini akan menghasilkan buah esok hari.  Jika ada perlu dikeluarkan modal dan membelinya dipasar.  Namun, selepas habis makan ia tiada dan perlu dibeli semula.
Bagi yang berusaha tanam sendiri dan bersabar menunggu tumbuhnya pohon mangga akan menikmatinya untuk jangka masa yang panjang.

Tanamlah impian anda.  

Kemudian, bersabarlah serta istiqamah dengan proses menuju impian anda. InsyaAllah.

Kata kata Hikmah Orang Kaya dan Orang Biasa

#Siri Kata kata Hikmah Sistem Menjemput Rezeki


"Orang biasa bekerja kerana perlukan wang"
"Orang kaya dan bijak menjadikan wang bekerja untuk mereka"

Muatturun Ebook Sistem Menjemput Rezeki untuk mengubah persepsi dan kehidupan anda. InsyaAllah.


Kisah Seorang Lelaki Jatuh Nak Pergi Ke Masjid

Kisah Seorang Lelaki Jatuh Nak Pergi Ke Masjid
Alhamdulillah,

Perkongsian seorang sahabat di Facebook tentang bagaimana keteguhan iman seorang lelaki muda bangun di awal pagi untuk solat subuh di masjid.

Kegigihan beliau sungguh menyentuh hati walaupun dihalang oleh syaitan.

MasyaAllah...

Semoga ianya bermanfaat kepada semua. InsyaAllah...




Baca sampai habis, mungkin memberi motivasi untuk melaksanakan solat subuh berjemaah di masjid. (Pesanan untuk diri sendiri)
Seorang lelaki muda bangun di awal pagi utk solat subuh di masjid. Dia berpakaian, berwudu’ dan berjalan menuju masjid.

Di tengah jalan lelaki itu jatuh dan pakaiannya kotor. Dia bangkit, membersihkan bajunya, dan pulang ke rumah. Di
rumah, dia berganti baju, berwudu’, dan, berjalan menuju masjid.

Dlm perjalanan ke masjid, dia jatuh lagi di tempat yg sama! Dia, sekali lagi, bangkit, membersihkan dirinya dan kembali ke
rumah. Dirumah, dia, sekali lagi berganti baju, berwudu’ dan berjalan lagi menuju masjid.

Di tengah jalan menuju masj…

Untuk Berjaya Perlu Ada Matlamat Yang Jelas

#Siri Kata kata Hikmah Sistem Menjemput Rezeki
"Kebanyakan mereka yang berjaya dalam perniagaan, terdiri dariapda golongan yang mempunyai matlamat yang jelas." - Buku Sistem Menjemput Rezeki
Matlamat adalah ayat magik yang mengoptimumkan tindakan kita untuk mencapai kejayaan.


Tanpa matlamat, sebuah kapal mungkin hanyut dilautan.


Setiap antara kita pasti ada.




Persoalannya,


Bagaimana cara yang betul untuk menetapkan matlamat yang jelas?



Dalam ebook Sistem Menjemput Rezeki ada mencerita dengan terperinci dan kaedah langkah demi langkah bagaimana menetapkan matlamat.


InsyaAllah ia sangat membantu.






Alhamdulillah,


Menetapkan matlamat sangat membantu saya dalam kehidupan terutama dalam usaha buat kerja sambilan dirumah.

Dah tengok? Video Kes Pelajar Sekolah dipukul dalam Asrama

Semalam, secara tak sengaja aura postif saya bocor.


Terpaksa tampal semula kebocoran.



Ia gara-gara menonton video yang dan viral di facebook - Kes Pelajar sekolah dibuli.  Video ini dikongsikan laman terkenal Penmerah (dot) com.


Saya baru sempat menonton.






Mungkin dah lama merebak dalam facebook.


Kes buli seperti ini sangat menyeramkan ibu bapa terutama yang menghantar anak-anak mereka ke asrama.



Apakah faktor berlakunya kes buli seperti ini?

Mungkin,


1.  Kurang kasih sayang.  Pelajar yang melakukan membuli pelajar lain ini kurang belaian manja ibu bapa kot?

2  Pengaruh rakan sebaya.  Pelajar ingin menjadi hero dengan menunjukkan kekuatan terutama yang mempunyai ilmu mempertahankan diri.

3.  Terpengaruh dengan trand filem aksi yang ganas dan gangster.  Ia melibatkan minda separa sedar mereka yang merakam aksi-aksi ganas yang dipamerkan dalam filem-filem tempatan dan luar negara.

4.  Terlampau dimanjakan sangat.  Ada sesetengah pelajar yang sangat manja dan mudah untuk buat apa sahaja sesuka hati …

Kata kata hikmah | saljuhumairah | Dugaan

Dugaan,


Kadang aku terfikir sendirian,




Kenapa dugaan tidak pernah berhenti?

Rupnya kerana aku ada hayat dalam diri.  Aku ada nafas, Aku bernyawa.



Indahnya hidup ini.



Dugaan tidak akan hadir jika jasad ini kaku,  Tiada nafas, tiada nyawa, tiada hayat, tiada roh lagi.



Umpama sangkar yang kosong tiada burung.


Pasti sangkar itu tidak menarik perhatian sesiap walau dihias cantik bagai.



Alhamdulillah, aku masih bernyawa.





"Duggan menjadikan mental kita kuat, masalah menjadikan kita berfikir, huru hara menjadikan kita tabah..."

Nota Insan






Jobdirumah menyediakan senarai kerja sambilan dirumah yang lumayan, Daftar segera.

Kisah Benar Jutawan Hanya Menggunkan KERIS?

Kisah Jutawan Menjadi Jutawan Menggunakan KERIS???


Memang dunia melayu penuh dengan kisah-kisah mistik tapi kalau seseorang menjadi jutawan menggunakan KERIS adalah sesuatu yang amat tidak logik.

Keris adalah senjata lama pahlawan-pahlawan di nusantara mana mungkin mampu menjadi tunjang untuk menjadi jutawan.
Ini yang saya fikirkan bila Faizi (nama sebenar beliau Mohd Faizi Md Shukor) menceritakan bahawa KERIS adalah elemen penting untuk membina empayar bisnes yang mampu menguasai pasaran global dan lokal.




Awalnya saya fikir yang beliau adalah seorang penjual KERIS tetapi saya silap. KERIS hanya digunakan untuk meledakkan bisnes sahaja!

Setelah bercerita panjang mengenai beliau yang sudah lama berkelana di negara orang untuk mengembangkan empayar sebagai freelancer, ternyata KERIS sebagai elemen penting untuk bisnes internet marketing,affiliate marketing atau apa-apa bisnes offline adalah BENAR.
Dulu kata orang Hang Tuah gagah kerana KERIS Taming Sari tapi zaman moden ini KERIS sekali lagi …

Al-Fadhil Ustaz Muhadir Haji Joll | 7 Maqam Dalam Mengenal Allah

Assalamualaikum w.b.t.



Saya nak kongsi kuliah melalui segmen Maulid @ IKIM yang disampaikan oleh Al-Fadhil Ustaz Muhadir Hj. Joll.

Ia berkenaan 7 Maqam Dalam Mengenal Allah melalui Isra' & Mi'raj.



Walaupun ia dah lama tetapi sangat jelas dan terperinci dengan dalili yang dikemukakan Al-Fadhil.


Antara persoalan-persoalan yang dijawab oleh Ustaz:



1.  Apakah Hukum mengadakan sambutan Isra' & Mi'raj.

2.  Kenapa peristiwa tersebut berlaku pada waktu malam.

3.  Apakah doa Rasulullah yang diajar oleh Jibril?

4.  Penerangan Maqam mengenal Allah.


InsyaAllah ianya memberi pencerahan jiwa.














Nak Buat Duit dengan Kerja Sambilan Di Rumah kena lah Usaha.

Dulu-dulu....


Di Sekolah cikgu ajar


"Usaha Tangga kejayaan..........."
Kena faham betul-betul maksud tangga... 



Korang bayangkan tangga Batu Cave kat Gombak.  Ala...dekat dengan patung besar tepi highway.  Lalu kawasan gombak mesti perasan ada patung emas yang tinggi melangit tu....


Sebelah patung tu, korang perasaan ada anak tangga naik ke atas bukit.  Sayup jer.. mata memandang.

So,


Korang bayangkan nak naik atas (kejayaan) kena ada usaha melangkah satu persatu tangga.  Mana ada jalan lain kan....  

Setiap satu tangga tu ada cabaran yang tersendiri... Adakalanya susah, adakalanya mudah.  Bila dah separuh tangga ada yang kena berehat dulu.... Ramai yang rasa perit bila dah nak sampai ke penghujung tangga....


Jangan leka,



Ada juga yang terpesona dengan pemandangan - salah langkah jatuh tergolek semula ke bawah.....  


Bila dah sampai diatas hanya yang mendaki sahaja yang merasa kenikmatan berjaya....


Tapi, ia tetap dengan bermula dengan anak tangga pertama...



So, jelaslah tangga itu usah…

Kenapa perlu income yang terhad dan sikit walhal anda boleh ada bisnes yang berikan income sehingga 10 kali ganda gaji anda?

Assalamualaikum w.b.t.

"Adakah tuan-tuan dan cik puan memperoleh pendapatan di bawah RM10,000 sebulan? dan anda terlalu 'seksa' dan 'terhimpit' dengan keadaan yang tidak mencukupi ini? Jika "Ya", maka anda patut dengar apa yang saya katakan sehingga habis.
Beri diri tuan-tuan dan cik puan peluang untuk mendengar 7-9 minit dari saya. Mungkin 7-9 minit ini menjadi 7-9 minit yang berbaloi dan menjadi asbab untuk anda memiliki sebuah perniagaan yang menguntungkan.
Dan seperti yang tuan-tuan dan cik puan tahu bahawa saban hari kos keperluan hidup semakin tinggi dan mencengkam hampir sesiapa sahaja. Apatah lagi buat yang hanya menunggu gaji bulan tanpa ada melakukan lain-lain sumber pendapatan.
Dan oleh kerana saya tahu bagaimana stress dan letihnya hidup dalam tekanan ekonomi maka – Hari ini kita akan cuba untuk melihat kepada penyelesaian masalah tuan-tuan dan cik puan. Kita cuba cari jalan bagaimana nak bantu tuan-tuan dan cik puan dalam meraih pen…

Berseronoklah Dalam Perjalanan Menuju Kejayaan

#Siri Kata kata Hikmah Sistem Menjemput Rezeki
Saya memetik kata-kata dari buku Sistem Menjemput Rezeki

"Pejalanan sebelum mendapat kejayaa mencorak diri kita selepas mendapat kejayaan.  Jika kita menjadikan perjalan itu have fun, apa yang berlaku adalah sel-sel kita telah diprogramkan untuk have fun, dan selepas kita sampai kedestinasi, kita akan terus ber-have fun." - Sistem Menjemput Rezeki.

Seperti dalam entry semalam, pandang positif maka anda akan memperoleh positif.  Jika pandang negatif, hidup anda akan turut positif.  Ia sangat bertepatan dengan saranan guru supaya bersangka baik dengan Allah dalam setiap situasi.

Kerana, diri yang sebenar diri kita tiada kuasa.  Apa yang perlu adalah beriman dengan Allah s.w.t. pemilik segala-galanya.  InsyaAllah.

Begitu juga dengan rezeki.  Jangan pandang rezeki dari sudut negatif.  Lihat dengan jelas bahawa rezeki Allah tersangatlah luas.  Ambil apa sahaja peluang yang muncul disekeliling kita dan lihat rezeki Allah itu bukan sekad…

Lawak Habis, Bila Johan Kantoi Tiru Dato Fadzilah Kamsah di Era.FM

Johan - Pelawak Malaysia era terkini.

Siapa tak kenal kan?


Selain melawak - Johan adalah juruhebah radio Era.FM.

Kalau dah biasa dengar segmen JoHaRa pagi era - memang terbaik.


Beliau selalu meniru gaya Dato' Fadzilah Kamsah.






Tapi kali ni, beliau kantoi sendiri dengan Dato' Fadzilah Kamsah.  Tengok sendiri la...


*Kadang-kala motivasi datang dari pelbagai sudut.  Penting untuk kita mengawal cara pandangan dan cara pemikiran. InsyaAllah.




Bagaimana Menghadapi Masalah dan Ujian Setiap Hari dengan Tenang?

#Siri Kata kata Hikmah Sistem Menjemput Rezeki
Buat anda semua yang sabar dan murah hati.



Setiap hari pasti, bangun dari tidur - buka mata pasti tidak terlepas dari berlaku sesuatu.  Samaada memberi ketenangan atau kegelisahan.




Walaupun kita cuba mengelak atau telah mempelajari bagaimana mencegah perkara-perkara yang tidak menyenangkan dalam hidup kita.


Seperti, kita membaca banyak buku bagaimana untuk tenang? ataupun kita belajar cara-cara untuk mengelakkan berlaku pergaduhan antara suami dan isteri.


Persoalannya?


Bagaimana untuk mendapat ketenangan?


Kita belajar sesuatu, tetapi tidak belajar bagaimana atau kaedah untuk mendapat ketenangan...  (kata-kata ini untuk diri sendiri)


Pesan Guru
Seorang guru berpesan,

"Pandang Nikmat, Hilang Bala... Pandang Bala Hilang Nikmat"
Walaupun sesuatu kejadian adalah bala yang menimpa, tetapi kita ubah pemikiran atau cara pandangan terhadap kejadian tersebut merupakan nikmat dan anugerah yang dikurniakan Allah s.w.t. Maka akan hilang bala dan mun…