Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 15, 2014

Download Jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Negeri Kelantan dan Negeri Seluruh Malaysia 1435H/2014M

Dah tak lama dah.
Korang dah prepare ke nak jumpa Ramadhan?

Mental, Fizikal, Rohani,

Semua kena prepare.

Bulan puasa setahun sekali jer.  Perbezaan sangat ketara berbanding bulan-bulan lain.  

Terutama suasananya.  Rindu sangat.


Salah satu perkara yang sangat penting nak prepare adalah - Jadual Waktu Imsak dan berbuka.

Ingat lagi,

Dulu-dulu, masa kecik abah biasanya akan ambil dari kedai runcit atau kedai-kedai buku.  Kemudian, tampal di dapur tempat kami sekeluarga berbuka puasa.

Seronok teringat berbuka puasa ramai-ramai adik beradik.  Setiap hari mesti tengok waktu berbuka.  Sebab nak tahu perbezaan waktu berbuka setiap hari. 

Kebiasaannya, semakin lama semakin cepat waktu berbuka.


Seronok sangat masa tu. Tak sabar rasa nak puasa.

Sekarang jadual waktu berbuka sangat mudah diperolehi.  Semuanya online.

So, saya nak share jadual berbuka untuk tahun ni.

Boleh la, download > save dalam komputer atau gadget-gaget canggih korang. Kalau nak lebih feel, print out dan tampal kat rumah korang.

Jadual Wakt…