Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 11, 2014

Kata Kata Hikmah Irfan Khairi Usaha

Ramai selalu cakap "Jangan Putus Asa".

Realitinya bukan senang jika nak amalkan. Apa lagi nak buat setiap hari kan...
Hayati sungguh-sungguh kata irfan khairi ni. Tak hairanlah beliau boleh menjadi jutawan internet.
Semoga kita mengambil manfaat dari Nya.
--- --- Sent by WhatsApp

Pitahati - Bintang Biru Kristal Salju

Ya. 


Saya telah jatuh. 



Jatuh hati dengan muzik ini punya band Pitahati. 







Mereka menyanyi lagu Bintang Biru Kristal Salju dan banyak lagi lagu-lagu best. 




Walaupun band ni dah lama saya baru sangat kenal.  


Khabarnya - dulu mereka bergerak secara independent atau indie. Mereka juga anak didik kepada sifu M.Nasir.



Thanks to Sahabat Dhani Ahmad yang memperkenalkan pitahati- sehingga membuat ku hanyut dalam lirik power dan melodi mereka. Ingin juga menghantar kamu semua ke alam muzik mereka. 



Tahniah buat M.Nasir - berjaya menghasilkan mereka. 






Ni facebook fanpage diorang, pegi siasat cepat: Pitahati.


Jom Layan... Vclip diorang pun mantap...



Lirik Lagu Bintang Biru Kristal Salju Pita Hati
Bintang biru,
Indahnya rasa yang menyentuh jiwaku,
Sekujur tubuhku menggigil...
Melihat, mendengar, merasakan nikmatnya..

Bintang biru,
Simpankan untukku sedikit waktu,
Untukku membebaskan rindu...
Rindu yang tersimpan,
Yang meminta untuk dilepaskan...

Perasaan ini menganggu lena tidurku..
Rindu ini bukanlah, …

Kata Kata Hikmah Cipta Peluang Irfan Khairi

Saya suka mengumpul setiap quote dari Jutawan Internet | Irfan Khairi. Ia betul-betul memberi semangat dan motivasi.

Komisyen April Jobdirumah 2014

Alhamdulillah,




Janji Allah sentiasa benar.  Seperti pepatah Arab popular "Manjadda Wajada" (siapa berusaha dia berjaya)


Syukur sangat-sangat - rezeki dari Nya tak pernah putus.  Saya merujuk kepada komisyen online yang diperolehi dari jobdrumah.






Sebelum ini, saya berjanji kepada diri sendiri untuk fokus kerja sambilan dirumah tahun 2104.  Ia tercatat dalam vision board saya.    Setiap bulan ada aje komisyen yang masuk. 


Tiga bulan pertama 2014 semua target berjaya.


Cuma,



Pendapatan bulan April agak menurun berbanding bulan-bulan sebelum ini.  



Mungkin kerana pihak jobdirumah mengemaskini  sistem yang baru.  



Ia sistem yang lebih baik. Walaupun beberapa link affiliate tidak menjadi, ia masih boleh menjana pendapatan.  Saya terpaksa menggantikan semua link sebelum ini dengan link yang baru.


Komisyen yang telah saya perolehi:



Komisyen Jobdirumah Bulan Januari 2014Komisyen Jobdirumah Bulan Februari 2014Komisyen Jobdirumah Bulan Mac 2014Komisyen Jobdirumah Bulan April 2014


Anda juga boleh m…

13 Hadiah Giveaway Mega Percuma Untuk Dimenangi

Yup.


Saya jarang sangat sertai giveaway atau kontest.



Jujurnya saya sangat memilih.  Saya mohon maaf sangat-sangat ye.... 



Kenapa?


Bukan saya cerewet.  Atau mengada-ngada....



Pemilihan kontest dan giveaway akan mempengaruhi kualiti kontent sesebuah blog.  Malah ia juga melibatkan kredibiliti penulis blog itu sendiri.  


Bukan bermaksud, kalau blogger baru atau tidak terkenal ajurkan giveaway atau kontest saya tidak sertai.  Tetapi isi kandungannya yang penting.


Ingat ye...


Bukan memilih blogger atau blog.  Tetapi memilih isi kandungan kontest atau giveawaynya... serta hadiahnya juga...hehe... kebiasaannya saya sertai anjuran sebegini bila ada masa terluang.




Dibawah saya ingin menghebahkan satu giveaway yang patut anda sertai.  Sebab utamanya banyak hadiah menarik yang ditawarkan.  


Jom ramai-ramai kita support blog mama.



Assalamualaikum



Buat julung kalinya mama melancarkan Giveaway Mega 1st Anniversary Mamaniza.com disertai beberapa para sponsor yang hebat dengan menawarkan beberapa ganjaran ya…

Dua Alam Yang Berbeza, Tetapi Sama.

Dia kecil, saya besar.



Ya, ini cerita saya dan Husna.



*Husna - adalah anak saya yang pertama.


Minggu lepas saya sekeluarga pulang ke Kampung di Negeri Perak dan Kedah.  

Ia adalah peluang bercuti sempena sambutan hari Buruh (Pekerja).


Di Perak, kami sempat melawat Zoo Taiping - dengan tujuan memperkenalkan jenis-jenis haiwan kepada anak sulung saya - berumur 3 tahun.  Anak kedua kami baru berusia 6 bulan dan kebetulan dia tidur sepanjang kami disana.






Walaupun saya menggunakan nama anak sebagai alasan ke Zoo, hakikat sebenarnya saya ingin mengulangi nostalgia zaman kecil saya yang sering dibawa Abah bila cuti sekolah.  


Dengan sebuah kereta sedan, muat kami pergi bersama Mak Tok dan Tok Abah serta maksu.  

Harga tiket untuk masuk RM13 bagi dewasa - rakyat tempatan. (diskaun 20%)

Bagi orang luar - RM16.



Ini adalah gambar saya dan Husna.

Kami khusyuk melihat ikan dalam sebuah akuarium besar.



~~~~~

Dari luar Akuarium..

"abah, besarnya ikan yang sekor tu.  Yang kecil pun ada"... Ia kata-kata d…

Harga GPhone Evo Octa Core Murah Tapi Power

Yup...

Ramai yang tak perasan kehadiran smartphone baru GPhone Evo - True Octa Core.  Salah satu jenama baru yang menawarkan smartphone mampu milik dengan harga rendah tetapi High-Spec.

Ia adalah syarikat yang masih baru memasuki pasaran Malaysia.


Namun,



Kenapa ramai yang belum kenal?


Mungkin ia tenggelam dengan populariti Lenovo - yang juga smartphone murah tetapi power.



Setelah membuat beberapa pencarian, jujur saya katakan ia GPhone Evo ini mampu menandingi pasaran Lenovo sikit masa lagi.  




Jika dibandingkan dengan jenama OPPO - ia masih lagi mahal bagi saya melihat kepada spesifikasi setiap model yang dikeluarkan oleh OPPO.



Cuba tengok spesifikasi ringkas dibawah.  Jenama Samsung pun masih belum ada model yang mampu menandinginya.

4 kekuatan yang saya lihat bakal menyaingi jenama lain adalah:

+ Prosesor
+ Kamera
+ Internal Memori
+ Percuma Game (Build-in) kerja sama dengan mediatek.






"Tiba-tiba rasa macam nak trade-in jer Lenovo S920 ni dengan GPhone Evo.  Tunggu badget dulu kot."



&…