Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac 9, 2014

Misteri Pesawat MH370 Dipesongkan oleh "seseorang" Pulak

Antara percaya atau tidak.

Nak percaya sebelum ni dah pernah tarik balik kenyataan.

Tak percaya ni berita rasmi.


Hurm....


Laporan terkini awani tadi masih was-was nak terima atau tidak - MH370: Pesawat dipesongkan oleh "seseorang" ke Pulau Andaman





Mana tidak was-was nya...

Ye lah sebelum ni kan mereka dah menarik kenyataan bahawa MH370 terhempas.  Bagaimana laporan dibuat?  berdasarkan apa?


Cuma kali ini mereka lebih berhati-hati dalam menggunakan perkataan. Pujian kerana penambahbaikan dalam laporan mereka.

Berita tadi mereka (Astro Awani) merekodkan:
Pesawat tersebut mungkin dikendalikan oleh "seseorang" yang berkemahiran tinggi.Radar tentera membayangkan bahawa pesawat tersebut berkemungkinan telah terbang menuju ke pulau Andaman - India."Kami melihat kemungkinan sabotaj dan juga rampasan pesawat dalam situasi ini" kata sumber yang juga seorang pegawai kanan polis PDRM.

"Kesemua sumber tersebut tidak mahu dikenali kerana mereka tiada kuasa untuk bercakap …

Komen Ustaz Shamsuri Haji Ahmad Tentang Misteri Kehilangan Pesawat MH370

Fuh...


Sangat mendebarkan.


Sampai hari ini mister kehilangan MH370 masih belum selesai.


Baca teori-teori konspirasi sangat menakutkan.  Baik baca al-Quran atau buku agama.


Pendapat peribadi - baik jangan fokus kepada cerita-cerita yang tiada asas dan bukti.  Kalau benar sekali pun teori-teori yang disusun, kita harus sedar sebab manusia kita semua bergantung dan berharap kepada Allah yang maha kuasa.


Kebanyakan cerita semuanya was-was dan ada andaian.


Yakinlah Allah lebih berkuasa.  Apa yang berlaku adalah dari Dia.... kita teruskan berdoa dan merayu... kepada Allah


Seronok dengar perkongsian seorang sahabat facebook video komen Ustaz Shamsuri Haji Ahmad tentang Misteri Kehilangan Pesawat MH370 ni.





Lagi ulasan berkenaan kejadian kehilangan ‪#‎MH370‬.~ Bertaqwa dan bersabarlah.~ "Hang tau apa?! Musibah nie tak kena hang.. boleh la kata sabar! "~ Kisah orang tak kenal Nabi
~ Pahala paling besar untuk orang yang diuji
~ Kisah Kapten Zahari
~ Misteri yang masih belum terjawab
~ Harapan untu…

Bagaimana nak buat Bisnes Dropship Percuma?

Yup.


Malam-malam jumaat ni tak ramai yang online ye...


Tak pelah...


Tak kisah... sehari tak merepek di blog rasa tak boleh nak tidur...


Tak selesa...



Entry kali ini cerita nak pasal bisnes.


Bisnes dropship.


Bisnes yang makin popular dikalangan usahawan online.  Boleh dikatakan kebanyakan peniaga di facebook menggunakan kaedah dropship untuk mengaut keuntungan dengan produk laris.


Dengan dropship - anda tak perlu melakukan proses bisnes yang sangat rumit.  Cukup sekadar buat pemasaran dan tunggu pelanggan bank-in duit > maklum kepada organizer dropship tersebut untuk proses penghantaran. Selesai.  

Risiko rendah kerana tiada modal tinggi untuk mulakan bisnes.  Organizer akan tanggung sebarang kerosakan produk.


Persoalannya?


Adakah dropship yang bersistem?


Ya. Ada.



Salah satu yang terkenal adalah Edymart. Platform terkini mereka gunakan Edybiz.  


Menariknya, ia adalah platform dropship percuma.


Tiada bayaran dikenakan untuk memulakan perniagaan dropship dengan edybiz ini.




"EdyMart telah melahir…

Kata kata hikmah bisnes irfan khairi

Usahawan Internet mana yang tak Kenal Irfan Khairi?
Jutawan IM yang terawal di Malaysia.
Kata Kata beliau sering menjadi semangat untuk Saya teruskan perjuangan berniaga online.
Selalu jugak give up.
Tambah-tambah bila sales menurun. 
Kadang rasa malas.
Ada jugak perasaan bertangguh.Ye lah. 
Dalam berniaga ada naik dan turun.
So Kata Kata motivasi Irfan Khairi yang menjadi rujukan untuk kembalikan semula diri berniaga.
Ia perjuangan jihad ekonomi yang harus diteruskan sehingga Ke generasi depan.
Thanks Irfan Khairi - mentor Inspirasi bisness Saya.

Misteri Konspirasi Pesawat MH370 dan Jobdirumah?

Yup.


Entry ini kali pertama saya memberi pandangan berkenaan isu semasa yang berlaku sekarang.



Dah masuk hari ke-5.

Pesawat MAS MH370 hilang, masih belum ditemui.


Seluruh warga dunia bersedih!

Apa lagi perasaan keluarga yang terlibat.



Media Utama - MH370
Dalam TV3 - sidang media "live" petang tadi bersama Menteri, banyak soalan diajukan oleh wartawan.
Timbul juga bomoh-bomoh handalan yang menawarkan khidmat mencari pesawat - kononnya tersembunyi.  Apa nak jadi ni?  Seluruh Dunia tengok negara kita selesai krisis guna khidmat bomoh profesional (pakaian).  Pening... kenapa cerita bomoh ni di "highlight"? Baca kenyataan Kenyataan Media Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia berkenaan pengharaman penggunaan khidmat bomoh yang bertentangan syarak dalam pencarian pesawat MH370.
Saya sangat bersetuju dengan pendapat bekas juruterbang MAS Kapten Norudin Abd Majid yang mengajak seluruh umat islam kembali kepada Allah - mencari hikmah disebalik kejadian.  Fokus kepada Allah - bukan …

MH370 | DOA DARI KAMI SEMUA

MH370 | MAS | MALAYSIA


*Banyak spekulasi.


*Banyak juga wartawan segera.


*Banyak lagi informer mewakili saudara-mara yang hampir dengan cerita.


........


Kita mahu jadi yang mana?


Tanya sama hati.



Hurm...


Saya pilih bersama dengan big boss dan seluruh warga UiTM.  Mendoakan yang terbaik kejadian ini.  Walauapapun yang berlaku, dan akan berlaku mohon yang terbaik.


"Terbaik di sisi Allah yang esa.Hanya Allah Maha Mengetahui dan Maha segala-galanya.Setiap zarah tidak akan bergetar melaikan dengan izinNya."


Terbaik di sisi (mata) kita - belum tentu mendapat redha Nya.


Contoh Kerja Sambilan Jobdirumah dan video cara-cara dapatkan kerja

Rentetan entry semalam.


Disebabkan ada dikalangan silent reader blog ni bertanya:



"bley explain secara detail skop kerja yg kena buat...tq" - Tanpa Nama

Saya tak boleh nak cerita secara details skop kerja yang perlu dibuat.  Sebab terlalu banyak senarai kerja yang ditawarkan oleh syarikat-syarikat yang berdaftar.



Anda boleh tengok contoh kerja mengikut panduan dalam gambar dibawah.



Kerja yang paling famous adalah "data entry".  Mungkin sebab ramai menganggap mudah kot.  



Untungnya berdaftar dengan jobdirumah ni, anda akan sentiasa dikemaskini senarai terkini kerja-kerja sambilan yang perlu dilakukan.  Mudah cerita; pihak kakitangan jobdirumah akan hantar senarai kerja melalui email setiap hari.


Maknanya kita tak perlu susah-susah cari senarai kerja.  Anda sekadar pilih yang mana sesuai dan mudah untuk anda lakukan.


Yang penting, anda perlu tahu bahasa english.  Basic pun tak pe dah, yang penting faham arahan.


Lagi satu, kena 

Video dibawah adalah contoh kerja sambilan sebaga…