Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari 23, 2014

Tak Sangka Betul... Jobdirumah ni Penipu Memang Jobdirumah Menipu

Sungguh...
"Jobdirumah Penipu?" - Titan
"Jobdirumah memang menipu...?" - Cikgu Banting

Sungguh ke seperti apa yang dikata?





Hujung tahun lepas, saya pulun promosi gila-gila Jobdirumah lepas percaya dengan kata-kata Mamat Ego nak mampus ni.  

Sana-sini beliau canang pasal jobdirumah.  

Baguslah jobdirumah... 
Terbaiklah jobdirumah... 

.....dan macam-macam lagi kata-kata indah pasal jobdirumah ni.

Mulanya dalam kepala sekat terus - jangan terpengaruh dengan umpan-umpan indah dia.  

Takut-takut tertipu.

Akhirnya terjebak jugak. Tipah Tertipu.  Kesnya, tangan ni gatai cuba-cuba search di google "Jobdirumah penipu" dan "Jobdirumah menipu".  

Antara teknik-teknik berkesan kalau nak cuba sesuatu.  Mana tahu, kalau-kalau ada blogger yang dah terkena dan review cerita mereka.

Alih-alih semuanya cerita pasal kebaikan jobdirumah.  Kata jer menipu. Semuanya promosi. Masalahnya, yang tersenarai dalam search engine majoriti link dari blog Lelaki Ego yang entah berantah ni.

Power Bank Power! Boleh Charge Laptop, Smartphone, Jumper Kereta

Macam-macam dunia sekarang.


Betullah orang cakap, teknologi membantu manusia.  Kalau betul-betul menggunakan di tempat yang betul.


Kalau salah guna, tak guna jugak.



Dalam banyak-banyak Power Bank, tak pernah jumpa lagi yang power macam ni?


Power Bank Car Jump Start


Ringkasnya power bank power ni boleh:

Boleh jadi - Jump Starter bateri kereta.Boleh charge Laptop 8 Bijik.Boleh charge 6 bijik smartphone serentak.Boleh charge kamera digital

Mana nak cari lagi?


Jom baca spec dibawah.

.


Specifications
Built-in 12000mAh high capacity rechargeable Li-lon battery.Output: 5 V / 2 A (via USB); 12V / 2 A; 19 V / 3.5 AInput: 12 V / 1 AStarting Current: 200APeak Current: 400ASize: 7.5 x 3 x 15 cm

Notice
12000mAh car jump starter car emergency power bank, power bank for mobile phone, laptop rechargeable battery chargerCar emergency start ten timesCold weather boot onceBright light lighting forty hoursStrobe up to 30 hoursSOS signal 120 hoursSmart phones fully charges more than ten timesThe computer power supply …

Januari Komisyen ke-10 Kerja Sambilan Di Rumah 2014

Bumi Allah luas.  

REZEKI Allah ada dimana-mana.REZEKI juga dalam pelbagai bentuk dan rupa.  Bukan sekadar wang semata."Rasa TENANG" juga adalah REZEKI.

Kata-kata diatas masih kedengaran - diminda, iaitu pesanan Pakcik sewaktu bertandang kerumah saya tahun lepas. Ia adalah jawapan spontan beliau bila saya bertanya; 

"Kenapa Pakcik berhenti kerja dengan gaji yang lumayan semata-mata kerana ingin menuntut ilmu? pakcik kan ada keluarga dan dua orang anak masih kecil?"

Cerit pakcik saya ini adalah kisah dahulu, anda boleh baca cerita selanjutnya disini.  Sekarang, pakcik telah bekerja dan dengan majlis agama islam dan bertugas sebagai pendakwah.




Alhamdulillah, 

Dapat Komisyen jobdirumah lagi untuk bulan Januari 2014.

Benar, Bumi Allah Luas....
Saya rasa berSyukur... atas limpahan nikmatNya.

Permulaan tahun 2014 ini, saya dibanjiri rezeki yang pelbagai.  Ia seperti perasaan "Doa yang dimakbulkan".  Sebenarnya Allah sentiasa memakbulkan permintaan setiap saat, masa, ha…

Kerja Sambilan Dirumah Jual Produk Kesihatan dan Cara Pasarkannya

Yup.



Dalam banyak-banyak Produk, niche kesihatan yang paling saya suka untuk diniagakan.  Ia antara barang laris dan sukar untuk mati permintaan dalam pasaran.






Ramai nak berniaga produk kesihatan ni.


Masalahnya? - nak jual produk apa?


Kalau nak mula, banyak proses mesti dilalui.  


Create Produk > Bungkus > Pasarkan > Ambil Order > PosStep diatas hanya ringkasan.


Cara paling mudah dan boleh buat kerja sambilan dirumah adalah - dropship. 


Dengan jadi agen dropship - kerja korang hanya buat pemasaran.  Semua proses lain telah dibuat boleh syarikat dropshiper tersebut.


Satu step sahaja yang diperlukan.


Sekarang untung... Dah ada sistem dropship Malaysia yang tersusun dan diuruskan oleh bumiputera.  Edybiz.


Kenapa saya sarankan Edybiz?

Pendaftaran Edybiz hanya memerlukan akaun Facebook sahaja.


Lagi?


Edybiz ada sistem affiliate yang membolehkan kita mendaftar dan bantu sahabat-sahabat buat bisnea juga.  Mereka boleh bisnes >> kita boleh komiayen.


Daftar segera edybiz sebelum sistem affi…

2 Tujuan Hidup Didunia

Review Spesifikasi Lenovo Vibe X S960

Lenovo Vibe X antara produk laris selepas A850 yang pernah saya jual.  Tapi masih belum dapat tandingi A850 dari segi jumlah jualan.





Kata seorang pelanggan:

 "Lenovo A850 - adalah model paling berbaloi yang pernah saya beli jika dibandingkan dengan harga dan performance."


Mungkin faktor performance A850 dan harganya masih belum dapat bersaing dengan model-model Lenovo yang lain.


Bagi Vibe X - mungkin promosi dan kejayaan model-model sebelum dapat melonjaknya dipasaran gadget tempatan.


3 Perkara menarik bagi saya dan pemerhatian terhadap pembeli tentang Lenovo Vibe X adalah:

1.  Design cantik. Sedap bila pengang - rasa sesuai jer dengan tangan.

2.  Nipis dan ringan.

3.  Kamera dan fungsi yang sangat menarik.


Fungsi-fungsi lain kurang mendapat perhatian bagi saya.  Walaupun fungsi dalamannya juga menarik untuk di explore.







Review Spesifikasi Lenovo Vibe X S960 GeneralGSM 850 / 900 / 1800 / 19003G HSDPA 900 /1900 / 2100 Spesifikasi Lenovo Vibe X S960 BodyLayar IPS LCD capacitive touchscre…

Apakah Yang Kita Suka Semuanya Sesuai Dengan Kita?

Bismillah.




Tidak semua yang kita suka, baik untuk kita. Dan sebaliknya.
Dikongsi oleh seseorang:



Baru-baru ini, dapatkan sebuah smartphone untuk urusan bisnes. Keypad macam iphone. Dulu, dulu, dulu ada juga mengidam Iphone. Nampak macam style.
Namun, apabila pakai keypadnya sahaja, enggak sesuai dengan saya. Kecil dan sukar untuk menaip. Seringkali typo, dan membuatkan saya tidak rajin menggunakan BM penuh, walau untuk sms.
Mula memahami, mengapa Allah detikkan hati beli Tab. Itupun, saranan sifu. Dengan tab, saya lebih selesa dan rajin tulis BM penuh. Walau agak berat sedikit.
"Boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya." (Surah Al Baqarah: 216)


*Nak sangat Iphone, 'ala-ala' pun dah merudumkan niatAs well, insya-Allah Macbook Pro 13" Retina Display tetap di hati keh3


Peace yo! Tabarakallah.