Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari 9, 2014

Perbandingan Lenovo Vibe X VS Samsung Galaxy S4

Dah baca entry Samsung Galaxy Note 2 Vs Lenovo K900?

Pasti ramai penggemar samsung yang tak puas hati.  Sekali lagi saya katakan ia terlalu subjektif untuk kita bincang disini.

Ada duit > beli.

Tak ada duit dalam poket, membazir jer beli smartphone mahal.  Pakai Nokia 3310 sudah. Dah boleh SMS dan Call.



Tak perlu sangat whatsap, wechat, facebook bagai... 

Cuma bagi penggemar Lenovo, kami nak save budget sikit supaya pelaburan yang dikeluarkan berbaloi-baloi dengan smartphone yang dimiliki untuk membantu kelancaran kehidupan seharian.

Takut ketinggalan - kalau tak ada pun boleh hidup sebenarnya.

Bayar mahal-mahal, tapi spec serupa jer dengan harga biasa-biasa ni.

Kali ini, nak kongsi dengan korang perbandingan Lenovo Vibe X VS Samsung Galaxy S4.


Malas nak taip panjang-panjang.  


Korang layan jer lah video dari youtube kat bawah ni.  Lagi senang, phonearena dan kaji habis dah untuk korang.






Kalau tengok video dibawah ni, Samsung Galaxy S4 ok jugak.  Hurm... sanggup ke bayar mahal-mahal? Nanti k…

3 Resepi MUDAH Seru Rezeki

Yup...

Entry ini tentang rezeki.


Dah lama saya tidak membicarakan soal rezeki.  Tujuannya hanya satu, supaya saya sendiri lebih faham perihal makhluk Allah yang bernama rezeki ini dan nak hebahkan sedikit apa yang kita tahu....





Adakalanya kita ini suka buat perkara yang tak perlu berbanding perlu.

Bagi memasterkan skill Content Marketing, saya test drive ayat iklan a.k.a ayat copywriting hasil tulisan sendiri untuk produk seorang pemilik bisnes.

Maharnya dibayar hanya apabila ada hasil.

Patut siapkan thesis T.T


Inilah bahana suka menulis dan membantu orang lain. 
Oh!

Sometimes passion merentasi kegilaan bermatlamatkan wang. Sehingga sanggup dan tetap bahagia, andai tidak terima upah pada hasil kerja yang telah dilakukan.

Berat nanang. Just having fun dengan tulis ayat copywriting berkonsep Content Marketing mazhab tuan mentor, Tuan Aqif Azizan.

Berehat sebentar sahaja. Ok sambung buat thesis semula. 

Bismillah.

======================

Design Jodoh
Adakalanya menulis impian itu sekadar angan-angan, te…

Teknik Pukau Diri Sendiri dengan KUASA MINDA

Dalam 2-3 bulan ni bahan bacaan saya "Fokus" kepada Kuasa Minda.

Mat Salleh cakap "Mind Power".




Buka buku, blog, facebook semuanya pasal minda.  Tak termasuk dalam mimpi lagi.  Rasa kosong, sepi dan terasing dalam diri sendiri.  Sering juga saya berbicara tanpa sesiapa disisi....  


Kerap kali saya terdengar bisikan-bisikan halus terngiang-ngiang ditelinga.

"Dah tak siuman agaknya...."

Rakan-rakan sepejabat rupanya, ingatkan bisikan apa.  (Kalau mereka terbaca ni pasti mereka perasan, dalam tak siuman pun dapat mendengar....)


Betul.

Memang dah tak siuman.


Kepala otak ini ligat memikirkan tentang kepala otak.  Bagaimana menguasai kepala otak sendiri.  Siapakah yagn mempengaruhi kepala otak kita? Macam mana kepala otak kita berfungsi ar......?


Kepala hotak ko???  tiba-tiba kepala hotak menyumpah kepala hotak sendiri.... 



"Apa yang ko fikir ni...?"


Cari punya cari terjumpa definisi di bawah ni. 

Sumber? 

Kurang kepastian dari mana, saya cuma copy and paste supay…

Perbandingan Antara Samsung Galaxy Note 2 vs Lenovo K900

Kalau dulu, 


Lepak kedai mamak - nampak model Samsung jer atas meja.

Sekarang tak tahu mana pergi habis model-model terkenal ni.  Boleh dikatakan smartphone Lenovo dah semakin memonopoli pasaran.  Bukan setakat di bandar, balik kampung baru ni pun orang-orang kampung ramai yang dah convert kepada Lenovo.




Mak mertua pun dah pandai sebut "Lenovo".

"Luas sungguh kuasa mu Lenovo."

Saya antara pengguna terawal Lenovo saat ramai yang masih belum kenal. Saat hanya satu model sahaja menembusi pasaran masa tu.

3 Kesimpulan yang saya dapat kenapa ramai suka Lenovo setelah hampir setahun guna:


Murah - Sangat berbaloi jika dibandingkan dengan harganya.  Compare jenama terkenal yang lain untuk dapatkan spec tinggi kena bayar mahal.Tahan Lasak - Terutama penggunaan bateri.  Lenovo mempunyai ciri-ciri penjimatan bateri sendiri selain dari kapasiti yang dimuatkan tinggi.  Seperit model K780 - bateriny 4000mAh.Design Cantik - Contoh model K900.  Cuba banding dengan Samsung Galaxy Note 2 y…