Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari 2, 2014

Panduan Buat Blog Wordpress - Cipta Keuntungan

Pening.

Memang pening.
Setiap kali sahabat-sahabat bertanya, bagaimana nak mula tulis blog? dan jana pendapatan dengan blog? saya tak tahu nak mula cerita dari mana.

Sebab  saya menulis blog tiada panduan, blueprint atau rujukan.  Hanya "try & error".  Saya mengikut cara sendiri dengan belajar sana sini dan aplikasikan mengikut mana yang sempat jer.  Saya sendiri tak tahu saya blog dari ekor dulu atau kepala.

Tiada step atau panduan.

Yang mana tahu saya buat, yang mana susah saya tinggalkan.  Semuanya lebih 5 tahun proses.  

Kalau ada yang mencadangkan saya buat lagi satu blog, memang malas.  
Malas.

Sebab nak gali balik apa saya dah buat di Saljuhumairah ini dah tak jumpa.  Saya sendiri tak tahu bagaimana traffik blog saya boleh mencecah dan bertahan 5,000 sehari.

Itu kisah dulu.   Zaman blogger dulu-dulu.   Zaman belajar sendiri-sendiri.   Zaman buat coding dalam notepad dulu baru masukkan dalam blog.

Itu belum cerita pasal nak tarik traffik.  Autoresponder pun tak tahu binatang ap…

Video Erti Kehidupan yang Betul-betul Mengisafkan | Respect

Video erti kehidupan.

Yup.


Saya sangat mencadangkan anda semua menonton video "The Meaning Of Life - Muslim Spoken Word" ni.


Respect.


Itu jer satu perkataan yang boleh dikeluarkan untuk video ni.


Rugi kalau korang tak tengok, apa kata orang yang dah tengok (copy and paste dari facebook):

"subahanallah ,, ALLAHuakbar..
video ini dbuat oleh pemuda Islam Dan tlah mnarik sramai 37 org non muslim mmasuki Islam dlm hnye bberape mnit video ini disiar kn di youtube ttapi tlah didelete oleh phak youtube.. jom hayati bnar2 mesej yg igin dismpykn pemuda ini Dan nilai ianya Dari hati nurani yg pling dalm siapa pon anda muslim or non muslim..."


"Irynna Bt Mohd Azim- "This is very good. even as a Muslim, sometimes we forget because of the hardships we were tested on..and we worked so hard to end the hardship, sometimes we forget to turn to HIM who gave us the test... Thank you"

p/s: Semoga kita semua insaf dan mendapat pentunjuk Nya sentiasa.   Panjangkan kepada …

35 SENARAI NAMA Kedai Business Online Yang Menipu / Diragui | INFO YANG BERMANFAAT

Yup.


Saya rasa maklumat ini patut disebarkan dan dipanjang-panjangkan.  Supaya masyarakat tidak tertipu.


Mereka yang seperti dalam senarai ini memburukkan nama peniaga-peniaga online lain yang jujur.


Lagi pun, dengan penyebaran ini memyebabakan pembeli online lebih berhati-hati dan peniaga online yang lain tidak mengulangi perkara yang sama.

[TERKINI] SENARAI NAMA Kedai Business Online Yang Menipu / Diragui | INFO YANG BERMANFAAT
[TERKINI] SENARAI NAMA Kedai Business Online Yang Menipu / Diragui | INFO YANG BERMANFAAT | Sila rujuk senarai nama kedai atau business online yang menipu ni jika anda kerap melakukan pembelian di internet.

Malaysia sebenarnya masih mundur dalam hal pembelian barang secara online kerana masih ramai yang menipu dan menjadi mangsa tipu. baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
Tak seperti Korea. Kebanyakan perniagaan mereka adalah secara talian. Penghantaran on the spot adalah antara yang terbaik. Sebab itu mereka mampu maju dalam masa yang singkat. Tapi di Malaysia masih ramai m…

Rahsia Terlarang "Main Saham"

Siapa tak kenal Mohd Najib Asaddok? 


Nama yang cukup popular dalam dunia usahawan internet tempatan.  Terkini beliau beralih tumpuan kepada pelaburan saham dengan melancarkan panduan langkah demi langkah pelaburan saham.





Tujuan pelancaran panduan tersebut adalah untuk memahamkan lebih ramai rakyat Malaysia khususnya golongan bumiputera teknik sebenar menjana kekayaan dengan pelaburan saham.


Orang biasa sebut Main SAHAM???










Pelaburan saham merupakan salah satu cabang rezeki halal jika kena pada caranya dan mengikut syariat.



Jika anda perhatikan ada beberapa instrumen pelaburan yang boleh memberikan pulangan kepada pelabur.


Contohnya seperti berikut:



ASB - Sekitar 8% setahunTabung Haji - Sekitar 7-8% SetahunSimpanan Tetap - 3.5% Setahun


Tetapi pelaburan saham dapat memberikan keuntungan yang lebih lumayan berbanding instrumen pelaburan lain.  Saya berikan anda contoh satu saham yang dibeli oleh saudara Najib baru-baru ini.


Beliau telah membeli kaunter syarikat UMW Oil & Gas pada harga RM3.00 …

Hukum Tarikan Yang Patut Anda Tahu?

Kejayaan buku The Secret & Law Of Attraction membuka mata masyarakat tentang teori Hukum Tarikan.



Namun, ada yang masih belum tahu apa sebenarnya hukum tarikan ini.

Dibawah, saya salin semula petikan berkenaan hukum tarikan dari buku terkenal - Quranic Law Of Attraction.  Ia buku karangan Rusdin S. Rauf.


Dalam entry sebelum ini saya dah cerita serba sedikit isi kandungannya.

Semoga ianya bermanfaat dan memberi pencerahan kepada yang sedang mencari.




Apa Itu Hukum Tarikan?
Mungkin ada di antara saudara berasa kecewa dengan apa yang diperoleh sekarang. Walhal, saudara membanting tulang mencari rezeki. Namun, hingga ke hari ini, saudara masih berjaya mendapat duit banyak. Saudara berasa kecewa. Setiap hari saudara mengeluh dengan apa yang berlaku dalam kehidupan saudara. Saudara mengejar wang tetapi wang tidak mahu mendekati saudara. Walaupun saudara mendapat wang, ia sentiasa tidak cukup. Saudara juga tidak pernah merasakan kesenangan dengan pendapatan yang saudara peroleh …