Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 8, 2013

Maxis Prepaid hotlink free internet

Saya ingin menjual simkad Maxis - hotlink free Internet.  Sama seperti yang anda lihat di dalam iklan surat khabar atau tv.
Ia simkad hotlink biasa. 

Istimewanya yang membezakan dengan hotlink biasa adalah pengguna akan mendapat capaian internet asas pada kelajuan 64 kbps.

Apa yang boleh dibuat dengan 64 kbps?  

Facebook dan tweeter.

HOTLINK FREE INTERNET SIMKAD HANYA PADA RM 8.80 FREE CREDIT RM 5

- Free RM 5- Free internet asas pada kelajuan 64 kbps*
- Call Rate terendah. Hanya 12 sen/minit ke semua network
- Sms Rate terendah. Hanya 7 sen/sms
- Internet Booster 42 mbmps** Speed @RM1/100MB/day
Anda kini boleh layan whatsapp, fb, twitter, dan lain lain secara percuma
Jom ke SERTC MOBILE SHOP & ACCESSORIES SEKARANG.

BUY N GET FREE OFFER : BUY SIMKAD + TOP UP MAXIS RM 30 ANDA DAPAT POSTAGE PERCUMA***

CALL/SMS/WHATSAPP :

AZHA 0175758831
FAIZ 0139155991
SERTC 01125512140

NOTE :
*kelajuan asas ini adalah sah selagi kredit hp tidak tamat. Kelajuan boleh di upgrade
**Kelajuan 42mbps adalah berdasarkan netw…

Simkad smart pinoy Pengganti Broadband 1 Malaysia

Baru-baru ini ramai sangat yang kecewa, kerana gagal mendapatkan simkad Celcom Broadband 1 Malaysia.  

Saya tak sangka, Broadband 1 Malaysia laku keras macam pisang goreng panas.

Sekejap jer habis.  Sehingga sekarang masih lagi ada yang sms.  Saya mohon jika ada yang tidak berkesempatan untuk reply sms korang.

Sebagai ganti, saya ingin perkenalkan simkad baru yang hampir serupa dengan Pakej Broadband 1 Malaysia.

Pinoy!
Smart Pinoy.

Fungsi simkad ini masih lagi prepaid.  Tiada kontrak atau bil bulanan.  Anda bayar, anda guna.
Sangat dicadangkan kepada individu yang ingin menggunakan data plan di tablet atau smartphone anda tetapi pada masa yang sama tidak mahu terikat dengan mana-mana perjanjian syarikat tèlekomunikasi.(RM30/month INTERNET OFFICIAL RATE)
♡♥♡♥♡♥ RM35♡♥♡♥♡
☆★☆FREE POSTAGE☆★☆★



KELEBIHAN:-
■PREPAID SISTEM (TOPUP GUNA TOPUP CELCOM)
■ Call murah/sms murah/internet murah
■ Kredit ada RM5
■ RM30 Sebulan
■ Quota 1GB. **Masih Boleh Guna Walaupun Dah Lebih Qouta
■ Boleh Bypass Quota By VPN
■ SPEE…

MURAH Pakej Maxis Broadband Di SERTC Enterprise

Pakej Istimewa MAXIS BROADBAND
Maxis Wireless Broadband (Postpaid)

Activation Fee : RM 150 (With Modem) , RM 100 (W/out Modem)
Pakej Price : (1 year Contract)
RM 38 : 3GB (1.5+1.5 GB)
RM 58 : 8GB (4+4 GB)
RM 78 : 20GB (5+15 GB)
RM 118 : 28GB (7+21GB)
RM148 : 48GB (12+36 GB)
* Price after RM 10 rebate FOR 12 MONTH CONTRACT
** Internet masih boleh digunakan setelah habis quota.

Maxis Wireless HOME Broadband (Postpaid)
Upfront Paymnet :
RM 150 (With 1 year contract)
Pakej Price : (1 year Contract)
RM 49 : (3+3GB) + Free Call 100 minutes
RM 69 : 8GB (4+4 GB) + Free Call 100 minutes
RM 89 : 20GB (5+15 GB) + Free Call 200 minutes
RM 129 : 28GB (7+21GB) + Free Call 200 minutes
RM159 : 48GB (12+36 GB) + Free Call 300 minutes
* Price after RM 10 REBATE FOR 12 MONTH. Selepas 12 bulan modem ini milik anda

** Internet masih boleh digunakan setelah habis quota.

Pilihan Modem :
1) Modem Usb 7.2 mbps (Pakej 38)
2) Modem usb 42 mbps
3) Modem Usb 75 mbps 4G (Add RM200)
4) Modem MiFi 21 mbps (For pakej 58, 68, 118 & 148)
5) …

New car handfree & FM Transmitter MURAH di SERT Enterprise

NEW IN CAR HANDFREE & FM TRANSMITTER.

FUNGSI :
- Anda boleh transmit lagu di handphone anda ke speaker radio kereta anda.
- Sebagai In car handfree. Suara di hp akan di pancarkan ke speaker radio kereta
Anda tidak perlu sambungan bluetooth kerana ianya menggunakan frequensi radio.
-Rechargeable battery
- Color lcd display.
- Sesuai untuk semua jenis handphone yang menggunakan 3.5 mm audio port
Harga : RM 55 (FREE POS)

Sila hubungi SEGERA untuk tempahan :
Hisham : 012-2420437
Azha : 017-5758831
Faiz : 013-9155992
Kedai Sertc 011-25512140 / 09-9765506

Lokasi SERTC MOBILE SHOP & ONE STOP BILL PAYMENT CENTER
SERTC ENTERPRISE
LOT 1455, Kedai No 3, Kg. Membunga Machang.
(Di Jalan Machang -Pasir Putih, Berhampiran dengan Pejabat Tanah & Jajahan Machang / Kedai Red Warrior)

BELI DENGAN YAKIN DI SERTC KERANA Sertc Adalah Syarikat Berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia. Sertc Enterprise juga memiliki kedai telefon di lokasi dinyatakan.
* Trade in diterima.
* Sertc Merupakan Dealer Sah Maxis &am…

Pakej Berbaloi-baloi gMaxis Broadband

Pakej Istimewa MAXIS BROADBAND
Maxis Wireless Broadband (Postpaid)

Activation Fee : RM 150 (With Modem) , RM 100 (W/out Modem)
Pakej Price : (1 year Contract)
RM 38 : 3GB (1.5+1.5 GB)
RM 58 : 8GB (4+4 GB)
RM 78 : 20GB (5+15 GB)
RM 118 : 28GB (7+21GB)
RM148 : 48GB (12+36 GB)
* Price after RM 10 rebate FOR 12 MONTH CONTRACT
** Internet masih boleh digunakan setelah habis quota.

Maxis Wireless HOME Broadband (Postpaid)
Upfront Paymnet :
RM 150 (With 1 year contract)
Pakej Price : (1 year Contract)
RM 49 : (3+3GB) + Free Call 100 minutes
RM 69 : 8GB (4+4 GB) + Free Call 100 minutes
RM 89 : 20GB (5+15 GB) + Free Call 200 minutes
RM 129 : 28GB (7+21GB) + Free Call 200 minutes
RM159 : 48GB (12+36 GB) + Free Call 300 minutes
* Price after RM 10 REBATE FOR 12 MONTH. Selepas 12 bulan modem ini milik anda

** Internet masih boleh digunakan setelah habis quota.

Pilihan Modem :
1) Modem Usb 7.2 mbps (Pakej 38)
2) Modem usb 42 mbps
3) Modem Usb 75 mbps 4G (Add RM200)
4) Modem MiFi 21 mbps (For pakej 58, 68, 118 & 148)
5) …

Proton Perdana Baru, Macam Menarik jer.. Macam Cantik Jer

Jam 8 tadi, saya tonton berita TV3.

Ada berita menarik.

Pelancaran Proton Perdana baru oleh Perdana Menteri Malaysia.  Macam menarik jer... Macam cantik jer...  (kuat betul terpengaruh.. maaf bagi yang meluat dengan 

Segera google "Proton Perdana Baru".

Terjumpa:
Laporan Harian Metro Online: 

PUTRAJAYA: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini melancarkan Proton Perdana berwajah baru sebagai kenderaan rasmi kerajaan. Proton Perdana berwajah baru itu menampilkan dua varian iaitu Perdana 2.0 L dan 2.4 L dengan mempertingkatkan ciri-ciri keselamatan dan keselesaan.  Dua unit edisi khas Proton Perdana berwajah baru turut dikeluarkan untuk Najib dan timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Yassin. 
Baca laporan penuh Metro.
Yang tak best Proton Perdana Baru ini khusus untuk kegunaan kerjaan Malaysia sahaja.  Rakyat biasa macam kita tak boleh beli.  Namun, Proton dan Honda dalam kajian dan pembangunan untuk pasaran orang awam.
Blog tengoktvonline juga memaparkan beberapa gambar semasa majlis pe…

Resepi Kueh Lopez Kasih dan Sayang Ibu

Lebih 5 tahun tinggal di Kelantan.

Sehingga sekarang belum lagi terjumpa kueh Lopez di sini.  

Di kampung, negeri Perak kami  panggilnya dengan nama kueh Lopez. 
Ia nama yang unik. Dah macam nama penyanyi kan?

Kurang tak pasti, nama panggilanya ditempat/negeri lain. 

Tak kisah lah, ia sekadar nama panggilan.  Panggilan bagi sejenis makanan kegemaran bukan saya seorang, malah adik beradik yang lain juga.

Baru-baru ini, sempena cuti Keputeraan Sultan Kelantan saya balik kampung bercuti.  Alhamdulillah, naluri seorang Ibu Mak sangat memahami jiwa anaknya. 

Tambahan, anaknya yang sorang ini paling jauh merantau.  Jarang-jarang pula pulang ke kampung. 
Awal-awal jam 4 pagi lagi Mak bangun, saat seisi rumah nyenyak dibuai mimpi indah.  Saya langsung tidak minta dibuatkan, hanya terbayang dalam pemikiran semasa dalam perjalanan pulang.
Ia kuasa minda mungkin.  Yang pasti ia adalah doa yang diperkenan Allah.  Alhamdulillah, bersyukur atas nikmat Mu ya Allah yang tidak putus-putus.

1. Dalam kegelap…

Bluetooth Speaker MURAH untuk Handphone & Laptop (BEATS by DRdre)

Ada barang baik punya.  

Korang pasti ada handphone atau laptop kan? 

Kadang-kadang nak dengar lagu atau tengok movie dengan kualiti bunyi yang terbaik.  Pada masa yang sama malas nak sambung wayar.
Saya nak kenalkan speaker tanpa wayar (Wireless).  Tak perlu serabut dengan wayar yang berselirat sana sini.  Hanya menggunakan sambungan bluetooth sahaja.
BLUETOOTH SPEAKER FOR HANDPHONE & LAPTOP Beats by Dr Dre.
Kenapa saya cadangkan speaker ni?

1 - Kualiti bunyi memang best dan terbaik.  Boleh pasang kuat-kuat berbeza dengan speaker build-in di laptop dan handphone.
2 - Rechargeable battery menggunakan cable usb dan tahan lama.
3 - Boleh juga guna SD Card.  Korang simpan lagu banyak-banyak dalam SD Card dan masukkan dalam slot sahaja. Boleh pilih lagu. 
4 - Volume Control di speaker.


Harga  terbaik yang saya boleh tawarkan adalah RM 55.00.

Penghantaran PERCUMA terus ke rumah anda.

Hubungi segera untuk tempahan sebelum stok kehabisan:

Proses Tukar Nama Bayi Menangis di JPN

Saya selalu cakap begini kepada pengantin baru
"Kahwin memang suka..."
"Nanti dapat anak berganda-ganda suka..."

Ia bermula bila dengar tangisan pertama bayi.  Ibu tersenyum dalam tangisan bersyukur.  Walaupun baru melalui pengalaman sakit yang amat perit.

Bapa azan bersama linangan air mata.


Ia adalah anugerah perasaan paling indah bagai syurga di dunia.  Ia perasaan saya.  Pengalaman paling indah.

Namun,
Bukan semua dapat rasa. Pasangan tiada anak mungkin tidak dapat merasainya. 



Yakinlah Allah maha adil. 

Gembira ada ujiannya disitu.

Bayi Menangis.  Proses yang bagi saya semua ibu bapa lalui.  Rasanya saya.




Tapi, 

Tangisan bayi juga buat ibu bapa gelisah. Tangisan tanpa henti dalam tempoh yang lama. Tangisan tengah malam sampai ke pagi.
Sakit kah?
Gangguan kah?
Atau lapar?

Jika itu sebabnya, Alhamdulillah...  bayi sihat.  Tapi jika ia menangis yang pelik risau juga.


Saya merujuk kepada yang pakar.



Salah satu sebab bayi menangis adalah pemberian nama yang tidak sesuai.  Walaupun k…