Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 1, 2013

Wordless Wednesday

Saat ketika lupa dan alpa,Hilang...Entah DimanaKemana...
Tiba-tibaAda juga hanya Sahaja waktu yang tertentu...Sahaja terjaga gelisah...Sahaja termanggu...Sahaja tersadung...tersepak batu..Wujud Dia dimana-manaTiada Batasan masaKasih dan sayang mengalir sentiasaBergantung semua berserah...Berharap...Tiada yang lain...Tiada dan AdaSayangnya...Hanya hijab tidak terbukaKabur!Kabus berasap menjelmaBila cahaya tiadaHati punya mata..Entah bila kan terbuka...Antara jaga dan lena.Sedar harapan tiba~ fakir lagi hina
Mencari dan meraba-raba

Bayaran Komisyen dari Jobdirumah Yang Ke Berapa pun tak tahu.

Alhamdulillah.  

Rezeki yang tidak disangka-sangka.

Semalam masuk email.  



Katanya payment dari Jobdirumah.  RM25 jer.  Tak banyak pun.  Sebagai blogger saya terima seadanya walaupun RM0.20sen.  


Itu pendapatan usahawan online.  Dari sedikit lama-lama jadi bukit kan...?



Paling banyak saya dapat dari jobdirumah RM125 serentak masuk akaun. Syukur rezeki, walaupun tidak dapat menandingi pendapat dari jomniaga ia tetap rezeki.

Payment kali ini memang saya tak tahu kali ke berapa?

Sungguh.
Ya.

Saya sendiri tak pasti.  Sebab saya tak pantau sangat, sekadar terima sahaja apa yang masuk.

Login ke akaun affiliate pun jarang-jarang.  Cuma duit yang masuk agak kerap setelah blog ini tersenarai dalam page jobdirumah

Thanks jobdirumah.



Saya tunjuk di sini bukan niat nak menunjuk-nujuk.  Langsung tidak terlintas di lubuk hati ini.  Apalah sangat RM25 kan?  Cuma nak bagi bukti bahawa blogger memang boleh buat duit online.  Kasi korang terbakor sikit.  Baru semangat nak buat duit sampingan online.  


Ramai lagi …

Video Salah Guna Pincagari

Saya nak kongsikan video facebook dari page Oh! Media.

Allah maha berkuasa.  Segala puji-pujian hanya untuk Allah.

Dia memberikan ilmuNya kepada siapa-siapa.

Saya teruja.





Ini baru batul-betul kreatif.  Hanya menggunakan pincagari dah boleh aplikasikan sistem hydraulic. Sepatutnya dia dapat anugerah kecemerlangan.  Jika diberi peluang pendidikan yang betul pasti dia boleh pergi lebih jauh.

Jom layan video ni:


Post by Oh! Media.

P/s:  Kan bagus kalau guna facebook untuk kongsikan perkara yang bermanfaat.

10,000 Kekosongan Kerja di Rumah 2015

10,000 Kekosongan Kerja di Rumah 2015.


"Macam tak percaya jer... " "Macam penipu jer..."
(Media Sosial akhirnya berjaya mempengaruhi penulisan entry ni...haha)

Yup! 

Mesti korang fikir ia penipuan belaka.  Korang tuduh sengaja buat tajuk kasi gempak.  Kononnya nak tarik traffik datang blog.  Ikut suka korang lah.




Bukannya salah.  

"Ku Akui diri ku ini juga begitu".  

Sebab saya sendiri meleparkan beberapa sumpahan bila baca.  Akhirnya, terpaksa padam balik semua kata-kata yang telah diucapkan... huh! itulah kesan suka menuduh membuta-tuli dan bersangka buruk sesama manusia...

But, thanks for reading.  Tak semua yang macam tu kan?


Ia adalah hak individu.

Penulisan dalam blog sangat subjektif.  Ia perlu dinilai sebelum dipercayai.

Saya sekadar menghebahkan kepada orang ramai.  Maklumt ni bersandarkan laman ni: Kerja di Rumah 2015.


Bukan saya suka-suka offer korang kerja.

Korang baca maklumat dalam laman tu betul-betul dan fahamkan. Kebenarannya dah banyak terbukti.  Tak …