Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November 24, 2013

Power Bank Murah Limited Edition Red Warrior

Power Bank sekarang dah jadi gadget pelengkap bagi smartphone mahupun tablet. 
Ia sangat penting terutama bagi yang selalu travel.

Dapatkan Power Bank LIMITED EDITION RED WARRIOR paling nipis..6.9 mm sahaja.

Spec :
6000 mAh 1 Usb Port Ekslusif design LIMITED EDITION RED WARRIOR
Harga : RM 110 (FREE POS) Special Offer : Buy 5 free 1 (Special Price)
Contact :
Azha : 017-5758831 Faiz : 013-9155992 Kedai Sertc 011-25512140 / 09-9765506
Lokasi SERTC MOBILE SHOP & ONE STOP BILL PAYMENT CENTER
SERTC ENTERPRISE LOT 1455, Kedai No 3, Kg. Membunga Machang.

(Di Jalan Machang -Pasir Putih, Berhampiran dengan Pejabat Tanah & Jajahan Machang / Kedai Red Warrior)
BELI DENGAN YAKIN DI SERTC KERANA Sertc Adalah Syarikat Berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia. Sertc Enterprise juga memiliki kedai telefon di lokasi dinyatakan. * Trade in diterima. * Sertc Merupakan Dealer Sah Maxis & Hotlink

Pakej Maxis Broadband TERBAIK dari SERTC ENTERPRISE

Lebih 13 tahun saya masih setia dengan rangkaian telekomunikasi Maxis. 

Saya mempunyai 4 rangkaian iaitu 2 rangkaian telefon Maxis Postpaid saya dan isteri, 1 rangkaian Maxis Home Wireless Broadband dan 1 rangkaian Maxis Prepaid Hotlink.

Kenapa tidak rangkaian lain?

Alasannya mudah, coverage yang luas dan internet yang laju walau dimana saya berada.  Ia pengalaman saya sendiri.  

Bukan kerana taksub, tetapi saya telah mencuba rangkaian lain dengan mengekalkan nombor yang sama, tetapi kecewa dengan perkhidmatan yang ditawarkan.

Akhirnya, kembali kepada rangkaian asal - Maxis.

Entry ini tiada sebarang komisyen atau sponsor dari mana-mana pihak.  Tetapi ia adalah pengalaman jujur penggunaan sendiri.  Lain orang lain pandangan, tetapi itulah yang saya alami.

Jika ada yang menyatakan Maxis mahal, bagi saya ia ada kelebihan sendiri dan tahap kepuasan penggunaa.


Rakan niaga saya SERTC ENTERPRISE menawarkan pakej Maxis Broadband terbaik.  


Pakej Istimewa MAXIS BROADBAND
1. Maxis Wireless Broadband (Pos…

15 Kelebihan Smartphone/IdeaPhone LENOVO K900

LENOVO.

LENOVO terkenal dengan produk laptop/notebook yang berkualiti.  Terkini, jenama popular tersebut melebarkan sayap produk mereka dengan menawarkan produk berasaskan gadget kepada pengguna.

Ia perkembangan yang baik untuk kepelbagaian pilihan kepada kita.

Mereka cepat bersaing kerana menawarkan harga yang berpatutan dan berbaloi dengan kualiti spesifikasi yang sama dengan jenama terkenal lain yang dah lama dalam pasaran.

Saya sendiri menggunakan LENOVO A3000-H.

Alhamdulillah sangat berpuas hati dengan jangka hayat baterinya walaupun ia sebuat tab.  Kebiasaannya tab cepat habis bateri.

Terbaru LENOVO mengeluarkan IdeaPhone LENOVO K900 yang mempunyai spesifikasi tinggi dengan tawaran harga rendah.




Kelebihan IdeaPhone LENOVO K900

1.  Menggunakan skrin sentuh berteknologi PS LCD.
2.  Resolusi skrin yang tinggi iaitu 1080 x 1920 dan 401 ppi piksel.
3.  Saiz skrin 5.5 yang sangat lebar memberi kepuasan melayari internet.
4.  Menggunakan teknologi "Corning Gorilla Glass 2" untuk melindu…

Senarai 5 Nasi Kandar Terbaik di Pulau Pinang

Senarai 5 Restoran Nasi Kandar Terbaik di Pulau Pinang?

SubaidahPelitaKayuLine ClearNashmir


5 senarai restoran diatas bukan dinilai badan profesional atau melalui mana-mana kajian.  

Ia sebutan secara spotan di dalam kelas.  Pensyarah yang mengajar kami ilmu statistik menyenaraikan di papan putih.



Tiba-tiba...

Air liur meleleh dan perut menyanyi lagu keroncong.  Mengapa tidak? Terbayang ayam goreng berempah dan ayam goreng madu serta haruman kuah kari mamak.  

Kari kepala ikan, Teh tarik lagi... Pergh....



Erm... 
Statistik... Nasi kandar.. Statistik... Nasi kandar.. Statistik... Nasi kandar..




Apa kaitan nasih kandar dengan statistik?

Logik akal langsung tiada berhubung kait.  Apa yang beliau merepek?



Kami belajar Ilmu Statistik dari Tuan Haji Hamdani Jalalludin.  Beliau merupakan pensyarah senior berpengalaman yang mengajar di USM, Pulau Pinang.  Cara pengajaran beliau santai dan penuh dengan humor.  

Beliau berjaya mengubah persepsi belajar statatistik sesuatu yang membosankan.  Caranya adalah, b…

Dalam Kenangan Panggilan Hangit FBI, Adik Faizal Ismail Pulak Yang Kena

Apa korang rasa bila terkena dengan abang sendiri?



Hahaha... 


Memang nak tergelak habis dengar FBI buat panggilan hangit kepada adik.  Udah la budak tu baru kawin.  Kena pulak dengan pejabat agama.  Adik dia hampir-hampir nak menangis dalam telefon.


Memang tak tahan nak gelak.


Sebelum ni pasal FBI buat panggilan hangit untuk anak dia sendiri.  Yang ni pun lawak jugak. Kurang-kurang ceria lah sikit bangun pagi.


Tak adalah bermuram durja jer.


Senyumkan sedekah. Jangan berlebih-lebihan sudah.  Jom layan...









Gelak ketawa Faizal Ismail setiap pagi di HOT.fm memang tak boleh lupa.


Ada saja idea spontan nak kenakan orang.  


Hari ini adalah yang ke 11 bertapa di EDC - UUM untuk kursus QA persediaan sambung Master. Belajar statistik.  Semuanya tentang simbol dan nombor-nombor.

Wordless Wednesday

Langkah-Langkah Ujian Hipotesis | Hypothesis Testing

Hypothesis Testingadalah salah satu daripada Inferential Parameter. Selain daripada menggunakan kaedah Estimation(anggaran).





Istilah Hypothesis Testingbermaksud:
Claim (Belief) about a population parameter. (It used when we know the population parameter that need to be tested).  It's differ to Estimation approach which population parameter unknown.
Apa tu?
Bahasa mudah, Hypothesis adalah pernyataan yang masih lemah kebenarannya dan perlu dibuktikan dengan ujian.  Ia tafsiran saya sendiri berdasarkan kefahaman.



Korang faham?

Kalau tak faham, aku lagi lah tak faham.

Hahahaha...

Wah...


Entry apa ni?

Kepala berputar-putar tidak menentu.  Kerusi meja kelihatan berpusing.


Sebenarnya, Aku sedang berhadapan dengan ujian yang maha hebat.  Aku lihat semua perkataan dan nombor-nombor bergerak, bercantum membentuk beberapa ekor raksasa. Raksasa yang sangat besar, berkuku tajam, mata yang runcing dan mulut yang dipenuhi gigi-gigi tajam... air liur meleleh keluar.... Rupa mereka sangat menakutkan.

Mereka d…

Pengalaman Pandu Uji Hyundai Elantra Harima, Kota Bharu

"Jangan beli kereta dari Korea, spare part mahal - susah dapat dan nanti nak jual semula harga jatuh"

Pandangan biasa beberapa orang rakan bila saya nyatakan hasrat untuk mengganti Myvi dengan Hyundai Elantra.  

Ia bukan kereta idaman.

Myvi adalah kenderaan pertama setelah berkerjaya.  Pasti saya inginkan yang lebih baik dan berbaloi untuk kenderaan kedua.

Saya melihat Elantra sebagai kenderaan yang mempunyai pakej lengkap bagi kenderaan yang sporty, eksklusif, moden dan selesa serta bersesuaian dengan harganya juga.

Jujurnya, jika Myvi tidak mempunyai masalah ruang simpanan barang, pasti ia masih kekal dihati. Namun, setelah jumlah ahli keluarga bertambah ia tidak relevan lagi untuk travel sejauh 700km.

Bayangkan peralatan barang-barang yang perlu dibawa. Bila saya bersama isteri dan dua orang anak yang berusia 2 tahun serta masih bayi (3 bulan). Ia alasan yang sangat signifikan untuk saya menukar kenderaan. Kerana, semua tahu, Myvi tidak mempunyai ruang yang luas untuk barang.


Say…