Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 18, 2013

Bila Blogger Berpoligami

Sejak dua menjak ini, heboh pasal poligami.  Ada yang berkahwin di seberang, ada juga yang bapa mertua datang meminang dan bermacam-macam cerita lagi.  


Ustaz Azhar Idrus (UAI) - juga berpoligami menambah lagi isteri beliau yang ketiga.








Balik kepada kisah bila blogger berpoligami.



Paling terkini, seorang blogger yang tidak asing bagi tanah air kita juga menambah isteri yang keduanya.  Blogger ini sangat terkenal dalam bidang muamalat iaitu urusan jual beli perniagaan mengikut syariat.


Blogger yang saya maksudkan adalah Ustaz Zaharuddin.  Siapa yang tak kenal dengan Ustaz Zaharuddin? Beliau adalah blogger yang banyak memberi pencerahan berdakwah melalui laman blog rasmi beliau Zaharuddin.net.



Saya kenal beliau lama dahulu melalui blog.  Sama dengan seorang lagi blogger Ustaz Saifulislam.



Sebelum pelbagai persoalan dihujani, beliau terlebih dahulu menjawab isu poligami melalui facebook rasminya Zaharuddin Abd Rahman.




Saya copy & paste penjelasan beliau tanpa sedikit pun editing- melainkan …

Wordless Wednesday

Rare | Wordless Wednesday

Uniknya Sony Xperia Z Ultra berbanding HTC One

Jujur dan straight to the point, saya memang peminat tegar gadget keluaran HTC.  Beberapa model HTC telah dimiliki hasil tahan lapar setiap bulan dan sedang dalam usaha menambah koleksi.  In Shaa Allah...

Bukan nak riak atau ujub, tetapi dah memang hobi.  Tak tahu dari mana puncanya.


Ramai lagi orang lain yang mempunyai hobi pelik-pelik. Ok apa? hobi kumpul koleksi gadget HTC?  Hensom kan?  Ada yang kisah ke?


Model terbaru HTC - HTC ONE menyebabkan jiwa lebih tidak keruan. Yang sebelum ni HTC BUTTERFLY pun dah terliur.  Tengok lengok badan model ini buat tak tidur malam.  Mandi tak basah.  Makan tak kenyang. 


Hurmm....


Seperti sedang ingin bercinta jer...



Terasa seperti sekarang nak sambar satu sekarang jugak.  Order online, masuk kad kredit, selesai.


Syaiton...syaiton...syaiton...



Pesan seorang Cikgu Sekolah Jutawan ni


"Sabar, jangan diikutkan sangat nafsu". 


Dia? Cikgu tu guna handphone berharga RM58 jer, itupun boleh jadi jutawan online.  Saja cari alasan untuk jiwa supaya lebih t…

Blogger Penipu Buat Duit Online

Kepada blogger-blogger yang mengaku jutawan tolonglah saya tunjukkan bukti kebenaran 'buat duit' secara online.  Boleh ke dapat duit hanya dengan lepak depan komputer? 


Berapa sen la sangat yang korang dapat dengan 'buat duit' secara online

Mana boleh kaya kalau tak bekerja.  


Apalah sangat blogger-blogger tegar yang perasan jutawan buat menghabiskan masa dan duit bayar line stremyx, P1, broadband, dan lain-lain setiap bulan.  Lebih baik korang pergi menoreh getah.  Getah tu walaupun busuk tetap  boleh bertukar kepada duit beb!


Ramai blogger penipu buat duit online!
Teruk! Sampai tahap macam tu sekali blogger-blogger dicemuh dan dikeji, terutama yang memilih blogging sebagai kerjaya.


Sebenarnya, itulah realiti persepsi manusia lain termasuk saya sendiri semasa mula-mula menceburi arena blog ini.


Awalnya,

Pandangan saya hanya tertumpu kepada blogger-blogger yang bercerita mereka bekerja goyang kaki depan PC melayari internet berjam-jam setiap hari untuk 'buat du…

Melawat Sahabat Kemalangan Jalan Raya di Hospital Raja Perempuan Zainab II Kota Bharu

Hairi, Zairie dan saya tiba di Wad 10 - Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ2) tepat jam 1.00 p.m.  Betul-betul masa orang ramai dibenarkan melawat pesakit.

Perancangan melawat sahabat yang kemalangan di Jalan Kuala Krai ni minggu lepas lagi.  Tetapi, banyak perkara yang menghalang dan masa tidak mengizinkan.

Alhamdulillah, hari ini baru berkesempatan.

Mazlam bin Che Yusoff Gemeti - Rakan sekerja merangkap sahabat satu UiTM 9 tahun lepas.  Berjumpa semula selepas sama-sama berkhidmat di UiTM Cawangan Kelantan. 

Mazlam, kemalangan jalan raya yang melibatkan kecederaan dalaman.  Selepas kemalangan, beliau dirawat di Hospita Kuala Krai.  Kemudian, selepas 4 hari dipindahkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab II, Kota Bharu Wad 30.
Terkini, beliau ditempatkan di Wad 10, bilik berdua di Hospital yang sama.

Setibanya kami di wad 10, kelihatan Ayah beliau sedang menyuapkan nasi dan beberapa saudara mara yang lain disisi.

Alhamdulillah.

Selepas bersalam,
"Guano Lam?" "Hari gapo seb…

Jangan Beli Proton Suprima S.

Jangan Beli Proton Suprima S!!!


Releks...

Releks...

Releks...


Jangan kata artikel ini beremosi...

Anda pasti terkejut dengan kenyataan ini.  Sedangkan baru masuk TV3 tadi berita pelancaran Proton Suprima S.



"Jangan Beli Proton Suprima S" - Itulah yang saya faham bila baca artikel (Proton Suprima S – Kereta Baru Proton Yang Terakhir?) tentang keluaran terbaru syarikat Automobil tempatan - Proton Suprima S di blog terkenal ariffshah.com.  Malah, bukan saya seorang yang berfikiran begini, ramai lagi.

Hasil artikel kontroversi tersebut, lebih 60 komen negatif dan positif muncul membicarakan hal tersebut.  


Ia seolah-olah perdebatan hangat antara penyokong dan pembangkang.

Ada antara mereka menyumpah seranah dan ada juga yang menyokong penuh pandangan dan kritkan dari saudara Ariff.  Ada juga yang komen panjang lebar lebih panjang dari artikel asal.
... saya tertarik dengan salah satu komen ini:
Alan Tsukasa on 16 August, 2013 at 10:02 amsaid:
as’salam, seronok baca komen-komen disini. ad…