Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos 11, 2013

Menyingkap Tirai Rezeki | Apa Itu Rezeki?

Apa Itu Rezeki? 
Sebelum itu, harapan saya semoga perkongsian bermakna ini memberi pencerahan kepada anda untuk memahami dengan lebih jelas maksud rezeki yang sebenar.  Supaya nanti, anda tidak lagi mencari-cari rezeki tetapi sentiasa menjemput datang menjengok anda.

Ia juga nota penting untuk saya ulang dan ulang baca.

Maksud rezeki adalah luas. Ia bukan tertakluk kepada wang ringgit semata-mata.

Perkataan rezeki berasal daripada perkataan arab “rizq”, yang secara literalnya bermaksud “sesuatu" yang diberi atau dikurniakan”.

Rezeki mempunyai maksud yang luas



Ia termasuk dengan badan yang sihat, mampu tersenyum, dipermudah urusan untuk melakukan tugasan atau pergi ke sesuatu tempat, dan dapat tidur dengan lena.


Allah pemberi rezeki yang mutlak.  Dia memberi sesiapa sahaja rezeki-Nya. Sama ada umat Islam atau bukan Islam. Ia adalah refleksi kepada sifat Allah, iaitu Allah Maha Pengasih.



Tetapi, hanya dengan sifat Allah yang memberi rahmat, ia hanya khas untuk umat Islam sahaja. Oleh se…

Bosan? Jom Buat Kerja Sambilan Di Rumah

Wordless Wednesday

Snake Performance @ Kota Bharu

Wordless wednesday

Di sebuah bilik

Komisyen Cash4visits Selepas Sehari

Setelah sehari berlalu (24jam) saya semak kembali projek buat duit lepas raya Cash4visits.  Alhamdulillah, walau tanpa promosi yang keras telah berjaya menampakkan hasil.
Lihat Komisyen Cash4visits dibawah selepas sehari pendaftaran semalam.


Nampaknya jumlah yang terhasil lebih laju dari syarikat pengiklanan.  Betul lah kata blogger tak terkalah, sebagai blogger kita perlu pelbagaikan sumber pendapatan kerana ia ada pasang surut.
Tak boleh nak bergantung kepada satu sumber sahaja.  Sebab tengok ramai blogger yang hanya bergantung kepada syarikat iklan yang sering memanipulasikan paparan blog dengan iklan-iklan yang menyakitkan mata memandang.
(Sebenarnya kata kepada diri sendiri yang pasang iklan tak menentu)
Kalau sehari USD8.5 seminggu dah jadi USD119.00.  
Kali dengan 4 minggu = sebulan dah USD476.
Pakcik kayo. Angan-angan Mat Jenin Sungguh.  Tak baik riak dan bongkak.  Kelak akan merana diri.

Sejujurnya, saya sekadar menulis entry di blog tanpa memaparkan dimana-mana strategi pemasaran y…

Jana Pendapatan Dengan Blog Cara Cikgu Sekolah

En. Titan!
Dah banyak misteri-misteri En. Titan terungkai sejak dua menjak ini.  Saya mengikuti semua rentetan perjalan kisah blogger yang terkenal dengan "Cendol Banting" melalui beberapa blog beliau dan rangkaian facebook Denaihati.
Sejujurnya, saya menghormati En. Titan, walaupun terikat dengan kerjaya seorang guru, beliau maintain kacak dalam dunia blogger dengan kejayaan demi kejayaan menjana pendapatan melalui blog.
Beliau juga salah seorang Panel Seminar Buat Duit Dengan Blog anjuran Denaihati yang diadakan pertengahan tahun 2013.

Kira blogger hebat lah kalau dah boleh berada di atas stage Denaihati.


Senarai blog En.Titan seperti berikut:

Earncent.com Jobdirumah review faizal ohcikgu
Terkini beliau telah menghasilkan sebuah ebook hasil pengalaman beberapa tahun menjana pendapatan melalui blog iaitu Kitab Teknik SEO Merah Jambu (KTSMJ).



Secara keseluruhan kitab ini Ringkas . Padat . Praktikal. untuk blogger menjana pendapatan tak kira samaada anda newbie ke atau pro blogger.  



De…

Kemaskini Jana Pendapatan Pasif Cash4visits

Sebentar tadi, saya ada post tentang Jana Pendapatan Pasif Cash4visits.  Ia merupakan projek lepas raya setelah terbaca review di beberapa blog tadi.
Seperti yang saya telah janjikan, saya akan sentiasa kemaskini sejauh mana sistem jana pendapatan pasif ini betul-betul boleh menjana pendapatan.
Selepas beberapa jam saya semak dashboard Cash4visits.  Setakat ini, hasilnya seperti berikut:

Kepada blogger yang berminat untuk menjana pendapatan pasif dengan Cash4visit boleh ke sini: Cash4visit

Selain Cash4visit, Jomniaga juga pilihan terbaik untuk blogger jana pendapatan online.  Persamaan kedua-dua sistem ini adalah PERCUMA. Tiada kerugiaan kewangan yang ditanggung.

Tak adalah, buat blog tanpa pulangan kan.
Semoga berjaya.

Projek Lepas Raya Jana Pendapatan Pasif dengan Cash4Visits

Mood sambutan hari raya masih lagi berbaki walaupun dah mula bekerja hari ini. Rasa tak puas pulak cuti.  
Teringin nak makan lemang lagi.
Yang sebenarnya cuti setahun pun tak cukup bila bersama keluarga.  Ini lah penyakit bila bekerja dibawah seliaan orang lain. Penyakin malas semakin menjadi-jadi.
Jika bekerja sendiri atau menjadi usahawan baru tahu disiplin diri.  Jika tidak, melaratlah hidup.


Sekarang saya cuba jana pendapatan pasif dengan kaedah sumber baru Cash4Visits selain dari program pengiklanan Komli, Affiliate Jomniaga, Klikjer dan 8share yang saya jana komisyen.
Baru sebentar tadi dafar.  Dah dapat email conformation dari mereka.




Bayarannya dalam bentuk USD.  Agak lumayanlah jugak. 


Sejauh mana keberkesanan boleh Jana Pendapatan Pasif seperti senarai diatas (Jomniaga, Klikjer & 8Share) masih belum dikenal pasti.  Yang pasti ianya percuma dan tak rugi apa-apa jika sekadar mencuba.  Dan juga, bukan MLM atau skim cepat kaya yang menipu.
Kiranya ini adalah projek Jana Pendapata…