Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Julai 7, 2013

Kerja Sambilan Di Rumah Memang Lumayan

Saya ingin bertanyakan satu soalan yang mudah untuk anda..

Adakah anda memerlukan kerjaya @ pendapatan ketika ini? Adakah anda masih tidak memiliki kerjaya yang dapat memberikan kebebasan kepada anda dan pada masa yang sama menjana pendapatan yang lumayan?


Dan saya akan tunjukkan beberapa cara untuk membina kerjaya sambilan di rumah anda tanpa perlu meninggalkan rumah dan peluang mendapat pendapatan dari RM 5,000 sehingga RM 12,000!!
Adakah tawaran ini menarik perhatian anda?

Jika ya, teruskan membaca...Jika kena caranya, Kerja Sambilan Di Rumah Memang Lumayan tanpa perlu meninggalkan kerja hakiki sekarang.
Hanya ada beberapa orang yang tahu mengenai rahsia yang ingin saya kongsikan kepada anda ini, dan mereka kini hidup dengan senang lenang dengan pendapatan yang mereka peroleh dari kerjaya ini.


Saya akan tunjukkan bagaimana untuk anda memperoleh pendapatan yang diidam-idamkan ini dengan menjadi sebuah IT Consultant yang profesional, walaupun anda tiada:


* Anda tiada pengalaman * Anda tiada …

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak 2013 Pantai Timur

Alhamudulillah,

Semangnya kita wajib bersyukur sentiasa.   Kita masih mampu menyedut oksigen tanpa masalah di bulan mulia ini.

Bagaimana jika peristiwa Guru Mati di tembak di Kelantan semalam menimpa kita atau ahli keluarga? Sukar untuk digambarkan?

Berpuasa jauh dari keluarga pun dah tak keruan jiwa.

Sempena hari pertama puasa, saya ingin berkongsi Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak 2013 bagi negeri-negeri pantai Timur.

Kenapa Pantai Timur jer?


Tahun ini adalah tahun ke-5 saya merantau di Kelantan. Dari seorang diri hingga bertiga.  Untuk rekod juga, tahun 2013 adalah tahun ke-tiga saya berpuasa bersama Isteri, tahun ke-dua bersama anak dan In Shaa Allah tahun hadapan berempat kot? hehe....
Jadual Waktu Berbukan Puasa dan Imsak bagi negeri Pahang.
Zon 1 - Pulau TiomanZon 2 - Rompin, Pekan, Muadzam Shah & KelantanZon 3 - Maran, Jengka, Chenor, Temerloh, Bera & JerantutZon 4 - Bentong, Raub & LipisZon 5 - Genting Sempah, Bukit Tinggi & Janda BaikZon 6 - Cameron Highland, Buki…

Guru Mati Ditembak di Kelantan

Jika dah bukan rezeki kita, tidak kesampaian juga.  


Semuanya bergantung sepenuhnya kepada Allah S.W.T.  Perancangan Nya maha sempurna. Sehari lagi kita akan menempuh bulan penuh keberkatan - Ramadhan. Sedih saya membaca Berita Hari hari ini. Seorang guru tidak berkesempatan berpuasa seperti kita. 


Seorang Guru Mati Ditembak di Kelantan.

Siapa yang menyangka peristiwa ini berlaku.  

Bagaima perasaan ahli keluarga arwah?

"Bachok: Seorang guru penolong kanan hal ehwal murid Sekolah Kebangsaan (SK) Beris Panchor, Tawang, di sini, mati ditembak sebaik keluar kira-kira 300 meter dari pekarangan sekolah tempatnya mengajar" Berita Harian Online

Dalam kejadian jam 1.40 petang, mangsa, Hashim Mat Zain, 43, yang baru dinaikkan pangkat awal tahun ini, ditembak ketika memandu kereta Mercedes Benz seorang diri, menyebabkan kenderaannya terbabas ke kiri jalan lalu berhenti di depan sebuah rumah.
Tiga das tembakan di badan
Bapa kepada enam anak yang berasal dari Kampung Tok Dosah, P…