Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 16, 2013

Perbandingan Antara Apple MacBook Air Vs. Sony VAIO T Ultrabook

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera

Sedar tak sedar, dah lebih setahun saya bersama Apple MacBook Air 11" yang menggantikan Laptop HP Compact. 

Ingat lagi dulu, saya mengambil masa lebih sebulan untuk memilih dan akhirnya membuat keputusan Apple MacBook Air 11".
Terasa berat sebenarnya untuk melepaskan Ultrabook dan memilih MacBook Air.  Namun, saya lebih memilih security dari keselesaan. 
Keselesaan yang macam mana?
Ye lah, menggunakan perisiaan window seperti kebiasaan pasti lebih selesa kan?

Rupanya bila kita keluar dari zon selesa, hidup kita berubah setapak maju kehadapan.  Sepatutnya saya memilih Apple dari dulu lagi.
Bukannya saya menyatakan Microsoft tak bagus.  Ia tetap bagus, tetapi Apple lebih bagus dari nya....
Atau mungkin juga pengguna Apple yang dah lama, boleh bertukar kepada Microsoft pulak.

Yang pasti perubahan kearah lebih baik tidak perlu ditakutkan.  Yang perlu dirisaukan adalah takut untuk berubah.
Jom fahami video Perbandingan Antara Apple MacBook Air Vs.…

Peluang Kerjaya: Adakah Anda Berminat?

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera 



Saya ingin bertanyakan satu soalan yang mudah untuk anda.. Adakah anda memerlukan kerjaya @ pendapatan ketika ini? Adakah anda masih tidak memiliki kerjaya yang dapat memberikan kebebasan kepada anda dan pada masa yang sama menjana pendapatan yang lumayan?

Dan saya akan tunjukkan beberapa cara untuk membina kerjaya anda tanpa perlu meninggalkan rumah anda dan peluang mendapat pendapatan dari RM 5,000 sehingga RM 12,000!!

Adakah tawaran ini menarik perhatian anda? 


Jika ya, teruskan membaca..

Hanya ada beberapa orang yang tahu mengenai rahsia yang ingin saya kongsikan kepada anda ini, dan mereka kini hidup dengan senang lenang dengan pendapatan yang mereka peroleh dari kerjaya ini.


Saya akan tunjukkan bagaimana untuk anda memperoleh pendapatan yang diidam-idamkan ini dengan menjadi sebuah IT Consultant yang profesional, walaupun anda tiada:

* Anda tiada pengalaman
* Anda tiada skill komputer
* Anda tidak perlu memiliki sebuah ijazah Teknologi I…

Syarat - Syarat Kelayakan Kerja Di Rumah 2013

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera 

Ramai yang ingin berniaga secara online.  Tanpa ilmu yang cukup mereka menyertai pelbagai program dropship untuk menjual bermacam-macam produk digital dan fizikal.


Namun,  hanya beberapa kerat sahaja yang betul-betul berjaya.  Selebihnya kerugian wang modal dan masa.  Itu tidak termasuk yang terpedaya dengan sistem MLM dan Skim Cepat Kaya Internet.
Ia juga sebahagian daripada pengalaman ngeri saya sendiri.


Oleh itu,
Saya cadangkan kepada anda yang baru berjinak-jinak menceburi perniagaan online untuk menuntut ilmu terlebih dahulu.    Tak kira sama ada menyertai seminar atau kelas-kelas yang dianjurkan oleh individu yang berpengalaman.
Sebaik-baiknya cari mentor yang boleh dipercayai untuk membimbing anda.  Kalau dah jumpa mentor, bayar mahal sikit pon tak apa kerana perniagaan internet ini sangat luas untuk diceburi.


Bagi yang terikat dengan pekerjaan jangan berhenti semata-mata untuk menceburi benda baru yang belum anda ketahui.  Anda boleh belaja…

Samsung Galaxy Grand Duos Untuk Sebakul Cinta

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera


"Seorang Lelaki sangat sukar melafazkan rasa cinta dan sayang kepada pasangannya tertutama bila pasangannya adalah seorang isteri yang sah"

Dulu, saya langsung tak percaya!
Setelah lebih 2 tahun berpasangan, saya mula mengakui kenyataan ini.  Ia adalah pengalaman saya sendiri.

Saya tak pasti lelaki lain.  Korang setuju ke?
Untuk melafazkan rasa cinta dan sayang terasa sangat berat.  Saya lebih suka membuktikan dari bercakap.  Kerana ucapan dibibir boleh dibuat-buat sama seperti dalam lakonan drama.
Samsung Galaxy Grand Duos Untuk Sebakul CintaOleh itu, saya mengambil keputusan untuk menghadiahkan Samsung Galaxy Grand Duos sebagai tanda cinta dan sayang kepada nya.  Ia juga bagi menggantikan Samsung Galaxy W yang sering bermasalah.
Awalnya, saya cuba mencari jenama selain Samsung kerana saya tidak pernah berpuas hati dengan syarikat ini.  Namun, satu-satunya ciri yang dimiliki smartphone keluaran syarikat ini dan tidak dimiliki oleh smartph…