Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei 5, 2013

Iklan CPUV dari Nuffnang

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera 

Demam pilihan raya dah semakin surut.  Walaupun ada segolongan yang masih belum berpuas hati dengan statistik keputusan penuh PRU13, biar lah mereka berkumpul dengan cara mereka.
Sekurang-kurangnya negara Malaysia famous masuk CNN dan Al-Jazeera.  Tak bangga ke? hehe...
Yang pasti, orang-orang disekeliling saya dah kurang berbual soal politik lagi.
Bagi yang menang, bersedialah mentadbir negara dengan penuh tanggung jawab.
Yang kalah, postmortem balik dan semak kenapa Allah s.w.t. masih belum beri tanggungjawab mentadbir negara?
Sudah! malas nak berbicara soal politik lagi.

Entry kali ini nak menunjuk sikit.  
Pasal syarikat pengikalanan Nuffnang. Kenapa dengan mereka?
Nuffnang telah bermurah hati mengurniakan iklan CPUV yang telah sekian lama tak muncul di blog saljuhumairah nih.
Sebenarnya, Nuffnang dah merajuk dengan blog ni lama dulu.  Punca, saya pernah buang semua iklan Nuffnang dan delete blog dalam senarai pendaftaran di Nuffnang.
Siap buat ent…

Video Promosi Samsung Galaxy S4

English: Samsung Logo Suomi: Samsungin logo (Photo credit: Wikipedia)Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera


Bagi saya, gadget terbaiksetakat ini adalah Samsung Galaxy S4 yang mempunyai 6 ciri tambahan yang tidak ditawarkan oleh pesaing yang lain mahupun dalam android app store.
samsung galaxy s4 top (Photo credit: Eric Berger)
Menurut blog teknologi tempatan Amaz:

1. AirView disertakan pada Galaxy S4, membolehkan pengguna untuk melihat sesuatu kandungan seperti pada Flipboard, emel, dan juga galleri tanpa perlu membuka sesuatu perkara, dan hanya menunjukkan jari ke atasnya untuk seketika. Bagi mereka yang menggunakan Samsung Galaxy Note 2 mungkin biasa dengan fungsi ini, tetapi menariknya pada Galaxy S4 ini tiada sebarang S-Pen diperlukan, tetapi ia berfungsi dengan hanya menggunakan jari sahaja.

2. AirGesture turut sama disertakan pada peranti ini, membolehkan pengguna untuk mengawal peranti tanpa perlu menyentuh peranti ini. Fungsi ini hanya disokong pada beberapa aplikasi s…

Gadget Terbaik di Pasaran - Samsung Galaxy S4 RM2199 Sahaja!

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera 

Samsung Malaysia telah melancarkan produk terkini mereka - Samsung Galaxy S4 di Kuala Lumpur baru-baru ini.  
Samsung Galaxy S4 - 4 (Photo credit: Janitors)
Melihat pandang Pertama Samsung Galaxy S4 ini terus tertarik hati dengan aplikasi tambahan yang tiada di app store atau di syarikat pesaing yang lain.
Ramai pengguna memilih untuk mendapatkan gadget hot ini melalui pakej khas daripada beberapa syarikat telekomunikasi yang telah menawarkan plan menarik iaitu CELCOM, DIGI, MAXIS dan juga UMobile.
Namun, diingatkan bahawa setiap syarikat telekomunikasi ini menyediakan pelan dan pakej yang berbeza bergantung kepada perjanjian kontrak.
Bagi mereka yang tidak mahu terikat dengan sebarang kontrak, boleh mendapatkannya dari pengedar rasmi samsung atau SERTC Enterprise - Online Store dengan harga yang lebih berbaloi.  Iaitu hanya RM2199 sahaja.
Tonton Video Pengenalan Samsung Galaxy S4.  

Pasti anda tertarik.




Original Samsung Galaxy S4 ORI SME RM2199

SPEC …

Email Dari Perdana Menteri Baru Malaysia selepas PRU13

English: Composition of the 12th Dewan Rakyat of Malaysia (As of exif-unknowndate 2011 ( 2011-01-29 ) ) Barisan Nasional (137) Pakatan Rakyat (57) SAPP (2) PSM (1) Independents (7) (Photo credit: Wikipedia)Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera 
Proses Pilihan Raya Umum ke 13 telah selesai dengan pelbagai kisah suka dan duka.  Merujuk statistik keputusan PRU 13 negara kita masih menjalankan pemerintahan campuran dengan Barisan Nasional diberi mandat sebagai pentadbir.
Kalah atau menang bukalah matlamat utama rakyat, kerana ia lebih kepada partubuhan parti itu sendiri.
Sebagai rakyat, perkara utama yang difikirkan adalah bagaimana pemimpin yang dipilih mampu mentadbir dan menguruskan semua sumber-sumber negara yang terhad dengan baik dan efisyen.
Bagi umat islam, keberkesanan merupakan aspek zahir, namun keberkatan rohaniah dalam pengurusan negara lebih utama.  Kerana zahir adalah apa yang dikurniakan oleh Allah s.w.t.
Baca email dari Perdana Menteri Malaysia yang baru dilantik semula s…

Jenama Paling Popular Di Malaysia

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Seorang sahabat pernah bertanya:
Sahabat: "Di antara Negara America, Jepun, China dan Malaysia.  Negara manakah yang paling bijak?" Saya: "Mestilah America!"Sahabat:  "Kenapa pula?"Saya: "Sebab mereka rajin mencipta"Sahabat: "Salah!"Saya: "Jepun - Menambah baik produk ciptaan America"Sahabat: "Salah!"Saya: "China - Menghasilkan produk tiruan hasil ciptaan America & Jepun"Sahabat: "Salah juga! Jawapannya Malaysia yang paling bijak. Kerana tidak perlu menghasilkan sebarang produk.  Kita hanya perlu memilih nak beli produk yang mana.  Nak mahal dan berjenama beli produk America.  Nak murah sikit tapi berkualiti tinggi beli produk Jepun.  Tak mampu nak beli dari kedua-dua negara, beli produk tiruan dari China, murah dan boleh berjimat."Itu dulu.
Tapi....
Sekarang kita dah boleh berbangga, Malaysia dah banyak mengeluarkan produk-produk sendiri walaupun masih …

Malas Menunggu? Malas Berdiri?

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
"Sia-sia di sediakan kerusi, kalau tidak duduk kan?"
"Maaf encik/puan, hari ini sistem down dari pagi.  Masih dalam proses pembaikan. 8 jam lagi baru siap.  Kalau encik/puan rajin, tunggu lah" - ayat nak sedap hati.
"Kami nak makan sebentar.  Lagi pun sekarang waktu rehat.  Tuan/puan boleh tunggu kalau nak..."

Tengok gambar dibawah, kreatif kan? Agak-agak boleh ke buat macam ni di kaunter Pejabat Pos?
Hehehe...

Betul ke mereka malas menunggu? berdiri? atau kaunter bermasalah?
Setiap gambar, punya seribu maksud.
Bergantung kepada kita bagaimana untuk menafsirkannya.

Siapa yang tahu? Hanya manusia yang mengambil gambar atau yang berada di lokasi kejadian faham apa yang sedang berlaku.

Walaupun zaman sekolah dulu, kita diajar mengarang cerita berdasarkan gambar rajah.  Jangan pandai-pandai hendak menambah cerita pula.




p/s: Agak-agak apa yang berlaku gamaknya?


Sekadar berkongsi gambar dari blog TPK.

Android iPhone 5 Clone One to One Murah Untuk Di Jual

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera




Android Iphone 5 Clone One to OneNew Black Color
Harga:  RM 679.00

Spec : 

Android 4.2.1
1.2 ghz dual core
1 gb ram
8 mp camera
Internal 16 gb (Balance 10 gb)
Paparan app semua mcm iphone ori, org xperasan pun ini copy set
Google play app support
Semua aksesori original seperti cover, usb cable, charger dan screen protektor boleh guna.

Waranty : 12 Bulan

Contact : Hisham 012-2420437 / Azhar 017-5758831
(Call/sms/whatsapp)

Set : Hp, Charger, Usb Cable, earphone, Manual, kotak dan FREE GIFT

Free Gift : Sreen Protector, Cover, , Install Blackmart, Games dan apps

Lokasi Syarikat : Kelantan

Pembelian dan penghantaran : Self Collect / COD di kawasan berhampiran Machang / Kota Bharu. (Temujanji diperlukan) atau Penghantaran Melalui Pos Laju Keseluruh Malaysia

Pos laju charge : RM10.00
***********************************



Anda yakin dengan kami kerana : 

SERTC MENGURUSKAN PENIAGAAAN ONLINE YANG MEMPUNYAI PENGALAMAN 4 TAHUN DALAM URUSNIAGA SECARA ONLINE DAN M…

Kesan Kepada Ibu Bapa Yang Ketagih Facebook

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera

Melihat gambar dibawah, menjadi peringatan buat diri sendiri.


Cara paling berkesan bagi saya mengatasi ketagih facebook - baca novel pembangunan jiwa.  

Lagi satu, menulis di blog ini.

In Shaa Allah berjaya mengurangkannya.

Semoga gambar ini juga memberi manfaat kepada semua.


Sumber Gambar : TPK

Tetikus Dan Papan Kekunci | Blog Koleksi Info Versatile

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera 

Entry ini saya ingin review sebuah blog soerang sahabat blogger - Tetikus Dan Papan Kekunci. (TPK)
Blog hebat ini mengumpul pelbagai maklumat yang merangkumi 5 topik utama iaitu:

Dalam MalaysiaIsu SemasaKesihatanLuar MalaysiaMuhasabah Diri
Penulis blog TPK ini masih lagi menjadi misteri sehingga sekarang sejak kewujudannya mulai September 2012.
Menariknya blog TPK adalah maklumat yang di kongsikan sentiasa dikemaskini seperti keputusan RPU13.  Infonya juga menarik, unik, pelik, lengkap siap dengan gambar.
Setiap entry yang dikongsikan akan diselitkan pandangan dan pendapat yang telus.
Sedikit maklumat tentang penulis yang di ambil terus dari blog TPK:

Tentang PenulisTetikus dan Papan Kekunci merupakan blog yang berkongsi dengan pembaca berkaitan dengan minat dan pandangan penulis terhadap pelbagai aspek. Pelbagai isu yang akan dibincangkan di dalam blog ini tidak kira di dalam atau diluar negara. Bahan yang diletakkan di dalam blog ini ada yang diam…