Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April 14, 2013

222 Senarai Pusat Penamaan Calon PRU13, 20 April 2013

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
InsyaAllah, seperti yang telah dihebahkan, hari 20 April 2013 adalah tarikh penamaan calon bagi Pilihan Raya Umum ke 13.
Current composition of the Malaysian Dewan Rakyat with changes since the 2008 general election emphasized for clarity. The parliamentary constituencies are represented by equal-area hexagons, positioned according to approximate geographic locations. (Photo credit: Wikipedia)

Berikut dikongsikan bersama, 222 senarai Pusat Penamaan CalonPRU -13 untuk rujukan semua.
free barisan nasional bottled water (Photo credit: owaief89)Dalam akhbar hari ini dinyatakan orang ramai tidak perlu bersesak-sesak semasa proses penamaan calon bagi melancarkan proses.

Dengan ini tempoh mempromosi dan berkempen tinggal lagi 2 minggu sebelum kita semua turun untuk memangkah @ mengundi.
Bersedia kah anda?
Bahasa Melayu: Tan Sri Muhammad Haji Muhd Taib mungkin dicalonkan kerana beliau berasal dari Batang Kali, Hulu Selangor. Majoriti pengundi (Photo credit…

Video Gwiyomi Paling Terbaik, Made In Malaysia

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera



這是一個Gwiyomi的態度。(咦) (Photo credit: Ted Chiang.)

Video Gwiyomi dah tersebar meluas. Ramai yang dah share di facebook.

Paling comel, video seorang kanak-kanak yang main alat muzik.  

Nak tahu video Gwiyomi tentang apa? Boleh cari di sini:
Gwiyomi tu ape?.

Menurut blogger Kak Kujie video Gwiyomi ini lebih baik dari  video PSY terbaru, Gentleman. Tengok sekali pun dah tak lalu...

Maaflah bagi yang minat PSY.
Psy (Photo credit: Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer)


Dalam banyak video Gwiyomi, bagi saya video versi gi-ngoji ni paling best.. Tak percaya layanlah...

Made in Malaysia. Malaysia Boleh Gwiyomi.




Baca Juga dibawah :

9 Formula Pantas Seru Rezeki

Bisnes Mainan Versi 2.0- Buat Duit Dengan eBay

Kerja sambilan Di Rumah

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera


Berdasarkan pemerhatian saya secara peribadi.


Perniagaan online dirumah telah lama bertapak di Malaysia.  Ia mula melonjak naik bermula tahun 2012 - 2013.


Mungkin dengan sokongan dan galakan dari kerajaan.



Tambahan lagi dengan sokongan dan perhatian dari pihak kerajaan.


Jumlah penggunaan internet juga membatu berlakunya peningkatan ini.  Saya melihat perubahan ini berdasarkan pengalaman menulis blog bermula tahun 2007.




Antara yang awal dan popular adalah Saudara Irfan Khairi.  Siapa yang tak kenal Jutawan Bisnes Online.


Secara umumnya Rakyat Malaysia yang berani berniaga online secara fulltime masih belum ramai.  Termasuk saya sendiri.

Namun,


Boleh dikatakan ramai yang menjadikan perniagaan online ini sebagai kerjasambilan di rumah.  Terutama yang masih belum yakin untuk berhenti kerja dan belum menjana pendapatan secara konsisten lagi.

Saya sendiri telah mencuba pelbagai kaedah untuk menjana pendapatan melalui internet.

Cara yang paling sesuai da…