Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari April 7, 2013

Jobdirumah Bukan Penipu | Pendapatan kedua dari jobdirumah

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera







Cerita pasal jobdirumah bukannya baru, ramai blogger yang telah bercerita.  Mereka bukan cerita kosong, tapi siap dengan bukti.



Saya juga pernah ceritakan dalam entry tentang 6 Syarat Kerja Sambilan di Rumah.



Kebanyakan blogger yang bergiat aktif dengan jobdirumah ni semuanya dah popular dan ada nama.



Boleh tengok dalam senarai dibawah:


Blogger Yang Aktif jobdirumah

Tugasan yang anda boleh dapat di jobdirumah sangat mudah seperti:
Data EntryMenaip DokumenMengumpul MaklumatMenulis ArtikalMenulis LaporanKhidmat PelanganPembantu MayaTugas Perkeraniandan lain - lain... Dulu, saya pun ragu-ragu juga ingatkan jobdirumah ini sistem yang menipu dan scam.

Saya sendiri telah mendapat komisen kedua dari jobdirumah ni.  Walaupun masih baru, dah ada pendapatan.

Komisen pertama hari tu, tak perasan pun sebab tak check email.  Tiba-tiba tengok dalam cimb ada duit masuk.

Alhamdulillah..

Daftar segera di sini sebelum persaingan bertambah ramai.











* Sem…

Jom Kita Mengundi | Selamat Hari Raya

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera

PRU 13 Saya terasa macam sedikit lain dari PRU yang lepas-lepas.

Saya menonton Pengumuman sidang akhbar secara live di TV1 oleh Pengerusi SPR, Tan Sri Abdul Aziz pada 10 April 2013 lepas beramai-ramai dengan rakan sekerja.

Semua yang berkumpul diam tanpa kata.

Kami mendengar dengan penuh tumpuan dan sabar meneliti setiap bait kata-kata Pengerusi SPR.

"Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengumumkan pengundian bagi pilihan raya umum ke-13 (PRU13) akan diadakan pada 5 Mei manakala penamaan calon ditetapkan pada 20 April."
Habis sahaja selesai, kami semua bersorak. Seolah-olah baru selesai pengumuman hari raya. Selamat tak melompat.

~~~~~


Tadi, sebelum tidur saya menonton rancangan TV.  Tiba-tiba keluar video klip lagu Jom Kita Mengundi Nyanyian bersama Black, Tomok, Shiha & Ayu.

Layan lah jugak part Korus.

Erm... rasanya dah macam banyak lagu lah pulak.

Sekali lagi saya terperasan, betul-betul dah macam raya.  Kan bila raya radio dan TV akan …

7 Tips Bagaimana Memilih Universiti Terbaik

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera 

Saya membaca artikel ini hujung tahun lepas dalam akhbar Berita Harian bahagian Kerjaya | Varsiti.

Kerana ruang simpanan Macbook semakin sempit saya mengemaskini file-file yang tidak berguna.  (Inilah kelemahan Macook Air yang tidak menggunakan hardisk...hehe..) Tambahan banyak gambar-gambar auto save dalam cloud yang entah apa entah.

Dalam keasyikan memilih, saya terjumpa satu artikel menarik yang telah snap menggunakan smartphone Htc One X.


Saya baca artikel ini hujung tahun lepas lagi, dalam akhbar Berita Harian bahagian Kerjaya | Varsiti.

Walaupun ia adalah artikel tajaan oleh KLMU, bagi saya ia sangat berguna terutama kepada lepasan SPM dan STPM yang masih keliru mencari identiti.

Artikel ini juga bergua kepada pelajar yang keliru memilih universiti terbaik dengan keputusan yang cemerlang.

Bahasa Melayu: Logo MPMUTM. Ini merupakan logo rasmi MPMUTM,dalam mengkomersialkan UTM sebagai Universiti Terbaik Malaysia (Photo credit: Wikipedia)
Ye..lah…

Cerita Tentang Aku Bercerita | Ramlee Awang Murshid

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,

Saya memohon ribuan kemaafan.  Diatas janji yang tidak ditepati.

Saya pernah bercerita kepada seorang teman untuk publish entry tentang sebuah novel karangan Ramlee Awang Murshid yang berjudul "Aku Bercerita"

Entry ini telah lama terpendam sama seperti novel yang diceritakan oleh R.A.M.



Terdetik dihati ini apabila seorang teman ini tiba-tiba "like" satu status saya di wall.


Apa yang saya catatkan kembali semula ke muka sendiri. Ia cerita diri yang kadang terlupa melihat cermin diri.

Allah Maha Berkuasa.

Di sini saya publish semula entry tentang novel "Aku Bercerita - Ramlee Awang Murshid" tanpa sebarang editing.


~.~.~.~.~.~~.~.~.~.~.~


Akhirnya saya berjaya menggenggam karya terbaru penulis  novel Thriller No. 1 Malaysia; Ramlee Awang Murshid (RAM).  Novel yang berjudul "Aku Bercerita" begitu laris dipasaran sehingga sukar untuk dilihat di rak-rak kedai buku.
Yang berada di genggaman ini pun hanya pinjaman dari…

Nak Buat Duit Melalui Internet? Baca Sekarang!

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera


Adakah anda ingin menjana pendapatan secara part-time atau full time melalui Internet?
Sila ke laman ini sekarang juga dan daftar:


>>>  Kerja Sambilan di Rumah

Job di Rumah adalah platform yang paling berkesan di Malaysia  untuk sesiapa sahaja yang ingin memiliki pendapatan yang mereka idam-idamkan. 



1. Pelajar

2. Penganggur 

3. Lepasan universiti 

4. Usahawan 

5. Part-Timer 

6. Government Servant 

7. Suri rumah dapat memulakan kerjaya ini samada secara sambilan @ secara sepenuh masa



Dah ramai yang berjaya menjana pendapatan yang lumayan melalui Jobdirumah dalam masa yang singkat.
Berikut adalah testimoni pengguna Jobdirumah:




Pendaftaran boleh dibuat disini.


26 Senarai Kampus UiTM Seluruh Malaysia

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Tahukah anda, UiTM merupakan Univerisiti di Malaysia yang mempunyai paling banyak Kampus.  Semua 26 buah Kampus UiTM Seluruh Malaysia.
Kampus-kampus ini beroperasi secara berpusat iaitu menggunakan SENAT yang sama di Kampus Induk iaitu UiTM Shah Alam.
Setiap kampus mempunyai senarai program tersendiri yang ditawarkan mengikut ketetapan kampus Induk.  
Bagi memudahkan kampus yang banyak ini dikenalpasti, masing-masing mempunyai kod tersendiri yang diberi berdasarkan kod No. Plat kenderaan mengikut negeri.

26 Kampus UiTMUiTM Kampus Seri Iskandar - AUiTM Kampus Tapah - A4UiTM Shah Alam - BUiTM Kampus Seksyen 17 - B3UiTM Kampus Puncak Alam - B8UiTM Kampus Puncak Perdana - B9UiTM Kampus Jengka - CUiTM Kampus Kuantan - C2UiTM Kampus Bukit Sekilau - C4UiTM Kampus Machang - DUiTM Kampus Kota Bharu - D2UiTM Kampus Segamat - JUiTM Kampus Larkin - J3UiTM Kampus Sungai Petani - KUiTM Kampus Alor Gajah - MUiTM Kampus Bandar Melaka - M1UiTM Kampus Kuala Pilah -…

Perbandingan Antara Manifestor Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat(PR)

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Kemeriahan pilihan raya umum 13 semakin terasa kehangatannya.  Semalam saya ada menulis tentang kepentingan pengundi atas pagar dalam menentukan kemenangan parti di sini.
Ramai yang mempunyai kefahaman dan pandangan yang berbeza.
Namun, sebagai raykat Malaysia, masing-masing punya hak untuk menilai dan membuat keputusan.  Setiap perancangan hanya Allah yang mengetahui.
Sesungguhnya perancangan manusia terbatas, hanya Allah yang berkuasa atas segalanya.
Sama-sama kita doa semoga apa yang kita rancangan sentiasa dalam perancangan Nya.
Setiap parti mempunyai agenda dan peracangan tersendiri dalam memenangi hati raykat terutama pengundi atas pagaryang masih berbelah bahagi.
Jalan-jalan di facebook, saya terjumpa gambar-gambar dibawah. Komen saya, cantik design.
Perbandingan Antara Manifestor Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat
BN VS PR






Yang mana satu pilihan kalbu? Barisan Nasional atau Pakatan Rakyat?

Apa pun pilihan anda, pastikan yang terbaik.


Baca Juga…