Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac 24, 2013

3 Cara Terbaik Anda Boleh Buat Duit dari Blog

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera 


Saya paling benci membincangkan topik berkaitan Buat Duit dari Blog ini.
Tambahan apabila buat duit online sering dikaitkan dengan skim cepat kaya dan syarikat MLM.  Semuanya menyebabkan masyarakat memandang serong terhadap kerjaya sebagai blogger.
Ia betul-betul memberi kesan buruk terutama persepsi terhadap blogger dan Internet Marketer.
Apa yang saya ingin kongsikan disini adalah 3 cara biasa yang terbukti keberkesanannya oleh blogger-blogger yang sudah terkenal.

~~~~
Semasa saya mula berjinak dengan penulisan blog, saya tidak pernah terfikit sedikit pun untuk buat duit dari sini
Bagi saya, ia perkara yang sangat mustahil untuk saya realisasikan waktu itu.
Saya sering menganggap, ia hanyalah mitos dan satu kaedah penipuan licik untuk memperdaya pengunjung internet.
~~~~~
Namun, setelah beberapa tahun saya mula tertanya-tanya bagaimana blogger hebat seperti ini berjaya membuat duit melalui blog mereka? (Sama seperti blogger-blogger baru yang lai…

Dr Muhammad Uthman El-Muhammady Meninggal Dunia

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera

Terkejut baca mStar Online tadi.  

Dr. Muhammad Uthman El-Muhammady telah meninggal dunia petang tadi.  Sama-sama kita hadiahkan surah Al-Fatihah kepada Arwah dengan penuh ikhlas.

Facebook Adam Corrie juga ada highlight tentang berita kematian beliau.

Setiap antara kita pasti mengikutinya juga.  Ia adalah pengakhiran hidup di alam fana ni.



English: Sura Al-Fātiha from a Qur'an manuscript by Hattat Aziz Efendi. Deutsch: Die Fatiha aus einer Koranhandschrift von Hattat Aziz Efendi. (Photo credit: Wikipedia)
Semoga rohnya sejahtera disana.



Entry ini diambil dari mStar Online untuk makluman semua.

KUALA LUMPUR: Dr Muhammad Uthman El-Muhammady meninggal dunia di kediamannya di ISTAC, Taman Duta di sini petang Isnin.

Dr Muhammad Uthman yang dilahirkan pada 9 Feb 1943 di Kelantan adalah tokoh yang tidak asing khususnya dalam dunia intelektual Islam dan telah menghasilkan ratusan penulisan berkenaan Islam dari segi akidah, akhlak, budaya da…

Ekspo Pendidikan Bantu Lepasan SPM Memilih Program Universiti

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera 
9 Tahun lepas, saya memohon ke Universiti menggunakan borang manual.  Sebelum memilih program, saya terpaksa menelaah buku syarat kemasukan UPU setebal 2 inci.

Pelbagai senarai program pengajian untuk dipilih. Terutama senarai program pengajian yang ditawarkan di UiTM paling banyak.
Berpinar biji mata jangan ditanya.
The Universiti Teknologi MARA (UiTM) logo (Photo credit: Wikipedia) Buku syarat tersebut dibahagikan mengikut Universiti yang memaparkan syarat-syarat setiap program masing-masing. Namun, calon hanya boleh memilih 8 program sahaja.
Bayangkan, program yang ditawarkan di UiTM sahaja dah banyak macam ini.  Yang mana satu pun tak tahu nak pilih.
Permulaanya saya akan menyenaraikan program pengajian yang melepasi syarat kelayakan berdasarkan keputusan SPM yang diperolehi.
Kemudian, mengenepikan program-program yang memenuhi syarat minimum.  
Senarai pendek yang terakhir akan dipilih mengikut keutamaan minat dan peluang kerjaya.
Ia merupakan p…

Kisah Benar Pengalaman Ustaz Azhar Idrus Diganggu Hantu

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Mulanya tengok tajuk video YoutubeUAI yang satu ni macam tak percaya.
Betul ke seorang ustaz pun boleh diganggu hantu?
Lepas tengok sampai habis......
Rupanya ia adalah kisah benar ustaz yang popular di Youtube ini.

Anda nak tahu, dengar sendiri Ustaz Azhar Idrus bercerita pengalaman beliau diganggu hantu bertempat disebuah hotel kawasan Cherating, Terengganu.
Sampai tahap beliau tidak tidur semalaman.




Baca Juga dibawah :

9 Formula Pantas Seru Rezeki

Bisnes Mainan Versi 2.0- Buat Duit Dengan eBay
Related articlesHantu Kak Limah 2:Husin, Mon Dan Jin Pakai Toncit (2013) PPVRip