Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari 3, 2013

Cerita Benar Detik-Detik Terakhir Adik Siti Hajar Binti Ahmad Sabir

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Saya tahu, cerita ini telah menjadi viral di internet atas satu tujuan iaitu berdakwah.  Pelbagai pihak telah menghebahkannya di media-media sosial terutama facebook.
Rasanya majoriti mungkin dah baca kisah ini.
Namun, hati ini tetap berkeras juga untuk kongsikan cerita benar yang bisa membuatkan jiwa saya cair. 
Jujurnya menitis juga air mata jantan ini.
Cerita benar ini dikongsikan disini atas satu niat, untuk menyebarkan dan menyambungkan usaha dakwah dalam cerita ini. Walaupun kebenaran dan kesahihan masih belum didengari, ia tetap menjadi cerita yang menginsafkan bagi saya.
Sekiranya ada yang tahu kebenaran cerita ini mohon maklumkan disini.
Saya mohon juga, rakan-rakan yang lain turut sebarkannya supaya lebih ramai menghargai Islam yang terkandung dalam jiwa.
Selamat membaca.  Semoga hati saudara semua mendapat pencerahan dari Nya.
Siapkan tisu banyak-banyak disebelah.  Kalau tidak, hati anda mungkin masih keras kot.
Kisah Benar Detik-Detik Tera…

Kata Kata Hikmah Jumaat, Berani

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera 
Hariyang mulia ini banyak kelebihan-kelebihan Jumaat yang kita boleh manfaatkan. 


Ia adalah penghulu kepada semua hari dalam seminggu.  Tiada hari yang paling baik melainkan jumaat.
Rasulullah s.a.w bersabda, "Sesungguhnya harimu yang paling utama adalah hari Jumaat. Maka perbanyakkanlah selawat kepadaku pada hari itu, kerana selawatmu ditunjukkan kepadaku. Para sahabat bertanya: Wahai Rasulullah, bagaimana selawat kami ditunjukkan kepadamu sedangkan tubuhmu telah hancur? Rasulullah s.a.w. menjawab: Sesungguhnya Allah mengharamkan tubuh para Nabi bagi bumi (tidak hancur)." (HR Abu Daud, Nasa'i dan Ibnu Majah).


Daripada Abu Hurairah katanya, Rasulullah s.a.w bersabda, maksudnya: “Sebaik-baik hari yang terbit matahari ialah hari Jumaat. Pada hari itu Adam diciptakan dan pada hari itu juga dia dikeluarkan dari syurga. Pada Jumaat juga kiamat akan berlaku. Pada hari itu tidaklah seorang yang beriman meminta sesuatu daripada A…

Koleksi zikir Rasulullah Pagi dan Petang

The first four verses (ayat) of Al-Alaq, the 96th chapter (surah) of the Qur'an. Egyptian Calligraphy of the first lines of Sura al-Alaq. Bahasa Indonesia: Kaligrafi surah al-'Alaq ayat 1 sampai 4 yang berasal dari Mesir. (Photo credit: Wikipedia)Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera


AllahSubhanahu wa Ta’ala berfirman,


“Dan sebutlah (nama) Tuhanmu di dalam hatimu dengan merendahkan diri dan perasaan takut, serta dengan tidak mengeraskan suara, di waktu pagi dan petang, dan janganlah kamu menjadi orang-orang yang lalai.” (Surah al-A’raaf, :7)205

“Lelaki dan perempuan yang banyak menyebut (nama) Allah, maka Allah telah menyediakan untuk mereka pengampunan dan pahala yang besar.” (Surah al-Ahzaab, :33)35

~.~.~.~.~.

Selain ayat diatas, banyak lagi ayat-ayat Al-Quran yang menuntut kita sebagai umat Islam untuk berzikir.

Tambah-tambah di hari Jumaat Yang Mulia ini. Kita disarankan untuk memperbanyakkan amal ibadat kepada Allah S.W.T.

Asas yang paling mudah dan boleh dilakukan bi…

Sebongkah Batu Di Kuala Berang DiHaramkan

Akhirnya berjaya juga memiliki senaskah buku kontroversi minggu lepas melalui tempahan online; "Sebongkah Batu Di Kuala Berang".


Buku yang diterbitkan oleh PTS LITERA UTAMA telah diharamkan oleh JAKIM.  Punca dan sebab pengharamannya saya agak kurang jelas.
Yang pasti penulis buku ini Dr. Haji Faisal Tehrani pernah popular dengan kontroversi yang mengaitkan beliau dengan fahaman syiah di Malaysia.   (Google - untuk mendapatkan maklumat lanjut)
Sejak dari dulu saya sentiasa mengikuti hasil karya beliau setelah terbaca novel sastera yang diwajibkan bagi pelajar tingkatan 4 dan 5.
Saya memiliki lebih 6 koleksi novel beliau.  Antaranya :
Tuhan ManusiaBila Tuhan BerbicaraKetupat CintaCinta Sang Po Bo1511 H KombatDitektif Indigo.
Dan yang terkini Sebongkah Batu Di Kuala Berang.
"Buku kecil ini mengisahkan sekumpulan pelajar tahun akhir di sebuah institusi Akademik Seni Islam yang perlu menyiapkan tugasan terakhir dengan cemerlang, iaitu dokumentari drama yang mengkaji kedatangan Isla…

Kuasa Robot Untuk Pemasaran FaceBook?

facebook (Photo credit: sitmonkeysupreme)Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Adakah anda menghabiskan terlalu banyak masa di FaceBook, tetapi tak nampak hasil yang sepatutnya?
Mungkin anda sekarang ini sedang melalukan promosi di FaceBook dengan cara yang salah!
YA.. mungkin anda sekarang ini hanya menggunakan "kuasa manusia" iaitu masa anda sendiri, menghadap komputer 8-14 jam sehari di FaceBook.
Ada cara yang lebih baik, iaitu menggunakan "kuasa robot". Dapatkan maklumat penuh di sini:Robot FaceBook - Hamba Pemasaran Anda!

Dengan sistem ini, anda boleh melakukan pemasaran FaceBook secara automatik.
"Robot FaceBook" akan membuat posting ke FB bagi pihak anda 24 jam sehari, ke semua akaun dan Page anda di FaceBook. Ia bagaikan "hamba" anda sendiri yang akan mengikut semua arahan anda tanpa banyak alasan, dan tanpa perlu makan atau tidur.
Sila tonton video di sini:
Robot FaceBook - Hamba Pemasaran Anda!

Mungkin idea menggunakan "kuasa robot&q…

Menjemput Rezeki Cara Halal yang dicintai Tuhan

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Artikel ini adalah kesinambungan dari cerita Si Pokai Wang Yang Dihurung Rezeki.
~.~.~.~.~.
Daripada penulis ebook 9 Formula Pantas Seru Rezeki

Saya merenung. Dahulu, saya adalah seorang yang ketagih pada wang - hanya gembira apabila ada wang, resah ketika tiada wang. Hidup saya huru-hara dengan tekanan penyakit itu.

Rasa susah hati. Puas saya mencari apa sahaja teknik, kursus, tips berkaitan menjemput rezeki dalam masa yang pantas dan mudah. Namun, rata-ratanya mempunyai amalan yang ringan tetapi agak berat diamalkan secara konsisten.

Saya sudah habis laburkan sehingga 4 angka untuk mendapatkan ilmu itu. Akhirnya, saya tersedar. Tips yang terbaik untuk menjemput rezeki dalam masa yang pantas dan mudah adalah dengan kembali kepada Allah.

Dengan memberi di jalan Allah, bukan In Sya Allah tetapi pasti Allah akan balas. Amalannya pun sangat mudah untuk di amalkan secara kosisten berbanding teknik-teknik yang pernah saya jumpa.

Ebook 9 Formula P…

RF Printing Syarikat Percetakan Baju Yang Diyakini

RF Printing - adalah syarikat percetakan gabungan dua usahawan muda bumiputera. 
(Boleh rujuk banner besar diatas)

Perniagaan mereka berasaskan percetakan


BajuT-ShirtBaju KorporatVestTopiJaketPakaian SukanJerseyUniformMug PressTowel PrintingSelain itu, mereka juga menyediakan perkhidmatan percetakan, sulam, silk skrin dan sebagainya.

Produk laris yang mereka hasilkan: