Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember 30, 2012

TAMBAH PENDAPATAN SAMPINGAN DENGAN JAWAB SOALAN

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera

Make up to RM50+ a day on EnSurvey by answering quick surveys! ensurvey.com/?referral_id=1…
— saljuhumairah (@Hishamblog) January 2, 2013 Saya baru tweet benda kat atas ni.  
Ada yang bertanya pasal apa ni? Ia adalah online application survey yang diberi nama EnSurvey.
EnSurvey ini dah lama, saya jer baru tahu tentang perkara ni. Itu pun sebab denaihati.com cerita kat sini.
Kalaulah aplikasi ini ada masa buat thesis degree dulu kan mudah.  Ingat lagi terpaksa menghabiskan duit beratus-ratus semata-semata untuk mendapat feed back question-are.
Hantar surat, tak sampai separuh yang pulangkan semula.
Ringkasnya tentang EnSurvey ini: Sesuai untuk pelajar Universiti yang nak buat research.  Daripada bayar mahal-mahal duit setem dan duit minyak kenderaan edarkan question-are. Baik bayar kepada mereka dan mereka akan dapatkan orang-orang yang berkualiti untuk jawab question-are anda. Bagusnya boleh minta nak berapa jumlah yang diperlukan dan mereka akan siap…

Kata Kata Hikmah Bumi | Tahun Baru 2013

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Pejam Celik... Pejam Celik... Pejam Celik...
Dah masuk tahun 2013 dah.  Bermakna blog saljuhumairah dah berumur 6 tahun.  
Pelbagai pengalaman pahit dan manis telah dilalui sepanjang tempoh ini.  Semuanya menjadi kenangan yang paling indah.
Banyak perancangan tidak dapat dilanksanakan bagi pembangunan blog saljuhumairah.
Antara paling utama adalah:
Memasang domain dot com bagi menggantikan blogspot percuma.Transfer - dari blogspot kepada wordpress.InsyaAllah, tahun 2013 ia akan dilaksanakan dengan bersungguh-sungguh.

Tahun 2013 juga saya berjanji untuk menambah lagi ilmu tentang blog.  Hidup ini adalah perjuangan.  
Semangat menuntut ilmu tidak pernah pudar dalam diri ini, seperti dalam lirik lagu kumpulan XPDC "Semangat Perjuangan Harmoni".
Selamat Tahun Baru 2013 untuk semua yang sudi berkunjung ke sini dan buat sahabat blogger yang tak pernah jemu bertandang ke sini saya hargai sangat-sangat.  
Semoga kita semua mendapat keredhaan dari Allah…