Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Oktober 21, 2012

Samsung Galaxy Note 2 Ori SME | RM2288.00

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera


Samsung Galaxy Note 2 Ori SME 

Terbaru dan terkini dari Samsung 

- Dengan Processor quad core - RAM 2 gb

spec :

- Android terkini 4.1.1 Jelly Bean
- Super Amoled Screen
- 1.6 ghz quad core core, Cortex A9
- 2 GB RAM
- 5.5 inch hd screen
- 8 mp camera, 2mp front camera
- Internal 16 gb, external support hingga 64 gb
- Support all application in google play or blackmart
- FULL SET

Harga : RM 2288

ORIGINAL SET WARANTY 1 tahun Dari SME

Lokasi : UiTM Macang

Pembelian dan Penghantaran : Self Collect, Pos Laju dan COD

contact :

AZHAR : 017-5758851
IFAH : 014-8008331

HISHAM : 012-2420437

SERTC syarikat berdaftar dengan SSM


BM A8000 Note 2 | RM849.00

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera

Teknologi sekarang tak terkejar.  Setiap hari pasti ada saja benda-benda baru muncul.

Kepelbagaian pengeluaran produk memberi kelebihan kepada pengguna dalam membuat pilihan mengikut kemampuan.

Harga gadget-gadget ni boleh dikatakan agak mahal dan boleh dikategorikan barang mewah bagi yang berjenama.

Namun, terdapat yang berpatutan bagi keluaran China.  Fungsi sama dan juga design juga sukar untuk dibezakan.

Paling terkini gadget edaran syarikat Malaysia BM A8000 Note 2 mula dipasarkan.  Masih baru lagi.  Apa yang menariknya adalah waranty yang disediakan selama 1 tahun.  

Ia dari syarikat Malaysia iaitu BM Mobile.
HARGA ISTIMEWA...HARGA PENGENALAN 10 Unit sahaja : RM 849.00 spec :
- Dual sim Aktif
- 1.2 ghz dual core MTK 6577
- 1 GB RAM DDR 3
- 6.0 inch hd screen
- 8 mp camera HDR, multi shoot
- Full hd video playback
- network 3g, boleh buat video call
- Hi power battery 3000 mAh
- Support all application in google play or blackmart

FULL SET

O…

Persatuan Yang Patut Dijadikan Contoh Oleh Pelajar Lain

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera

Persatuan Rakan Masjid UiTM Puncak Alam.

Saya terjumpa video di Youtube yang patut dijadikan contoh kepada pelajar-pelajar lain.  Jom tonton ramai-ramai.

Tukar ? Tak? Tukar? | Magic Teh Tarik | Maria Ozawa

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Nak tukar ke? Tak nak tukar?
Saya sendiri dah tukar berkali-kali.  Sebabnya, nak puaskan hati.  Memang hati ini tak pernah berasa puas, bila anda rasa puas?  Saya sampai sekarang tidak pernah merasa tahap kepuasan sebenar.
Tengok video ni rasa-rasa nak tukar ke?
Apa kaitan dengan Maria Ozawa?  dia pun ada dalam video ni.
Anda rasa nak tukar ke? tengok sendiri... apa komen anda?


p/s: Ingatkan Video apa? hampeh terkena...

Apakah Kod CINTA Anda?

Tak Kenal Maka Tak Cinta

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Seorang Ustaz yang saya kagumi dengan ilmu IT dimilikinya. Ustaz Hasrizal atau lebih dikenali dengan Saiful Islam melalui laman blog beliau saifulislam.com.  telah menerbitkan buku digital.  
Jarang kita berjumpa dengan ustaz yang memiliki ilmu IT sebegini.  Saya akui saya sendiri jauh kebelakang jika dibandingkan dengan beliau yang sentiasa ingin belajar.  Status ustaz yang beliau miliki tidak menjadi penghalang untuk menimba ilmu teknologi maklumat.
Ebook "TakKenalMakaTakCinta" adalah merupakan sebuah ebook ilustrasi yang memberikan "Panduan & Tips di dalam berkomunikasi dan membina hubungan mesra sesama insan".


Komunikasi Hebat & Efektif adalah penting untuk menguasai situasi dan menangani konflik serta jurang yang wujud antara dua pihak. 
Tidak kira sama ada komunikasi antara isteri & suami, ibu-bapa & anak-anak, guru & murid-murid, bos & pekerja, mahupun dengan rakan-rakan serta jiran-jiran... semua…

5 Ciri Graduan UiTM

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera


Sebagai sebuah Institusi Pengajian Tinggi Awam terkemuka, UiTM telah menerapkan 5 Terasa dalam melahirkan Graduannya iaitu: Leadership (Kepimpinan) Critical Thinking (Pemikiran Kritikal) Effective Communication (Komunikasi Berkesan)Entrepreneur (Keusahawanan)Team Work (Kerja Berpasukan)Senarai diatas juga merupakan agenda utama VCSP UiTM - Vice Canselor Special Project. 
Sebagai alumni pelajar UiTM saya dapat merasakan kesan perubahan dalam diri selepas melalui proses transformasi selama 3 tahun belajar di UiTM.
Semoga pelajar-pelajar UiTM dapat menggunakan peluang yang terbaik bagi meningkatkan jati diri untuk menjadi manusia yang berguna kepada Agama, Bangsa dan Negera dalam tempoh belajar disini.
~UiTM Dihatiku.

Hujan, Kau Ingatkan Aku...!

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera,
Musim hujan di Kelantan dah bermula.  Semenjak Kemenangan The Red Worrior menewaskan pasukan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) hujan di sini tak berhenti. 
Ikut sejarah orang-orang sini, mereka dah biasa dengan fenomena yang pelik bagi saya.  Maklumlah perantau.  Di negeri sendiri tak jumpa.  Itulah kelebihan berhijrah selain belajar budaya baru, cuaca juga berbeza. 
Musim hujan begini memang seronok tidur.  Waktu subuh terutamanya, rasanya sayang nak nak lepaskan selimut.  Apa lagi nak bagun pergi bilik air.  Sangat malas.  Selamat di rumah ada water heater.
Bagi sesiapa yang telah merancang ingin melancong ke Pantai Timur hujung tahun cuti sekolah, lebih baik batalkan hasrat.  Bukannya tak bagi datang, tetapi pergerakan amat terhad.  Tambah-tambah yang nak pergi membeli belah ke Rantau Panjang.  Kawasan yang disenarai hitamkan berpotensi akan banjir. Saya sentiasa menanti musim ini.  Teringat awal-awal berhijrah ke sini melapor diri untuk bertuga…

Blog Untuk Yang Minat Gadget | Sertc.blogspot.com

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera
Seorang sahabat saya saudagar gadget merangkap rakan strategik perniagaan online saya baru sahaja membina blog beliau setelah dua tahun berniaga online melalui Facebook.  Dalam tempoh tersebut dikhabarkan beliau telah memperoleh keuntungan bersih sebanyak RM44,000.00.
Mungkin tak banyak bagi usahawan lain. Tetapi cukup berbaloi dengan hanya berniaga secara sambilan dan hanya melalui online dalam tempoh 2 tahun. Sapa nak bagi duit banyak tu tanpa usaha kan?  Tanpa mempunyai kedai atau laman blog pulak tu.  
Beliau hanya mempertaruhkan group di facebook sahaja iaitu SERTC (SMS EASY RELOAD TECHNOLOGY).
Sertc.blogspot.com telah mendaftar niaga dengan SSM dengan nama SERTC ENTERPRISE.  Pemilik syarikat ini telah mencuba dahulu hampir kesemua gadget yang beliau niagakan.  


Caranya, beliau akan membeli dahulu satu unit gadget-gadget popular untuk kegunaan sendiri dan beliau akan review dalam group facebook.  Kemudian gadget yang telah digunakan akan diju…