Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September 16, 2012

Himpunan Kata-kata #4 Hikmah dari Laman Motivasi

Himpunan Kata-kata #3 Hikmah dari Laman MotivasiAssalamualaikum w.b.t. Mulai penubuhan satu group FB LAMAN MOTIVASI, saya akan mengumpulkan semua status motivasi di blog ini.  Semoga ia memberi manfaat untuk semua. Rujuk Himpunan Kata-kata #1 Hikmah dari LAMAN MOTIVASI  & Himpunan Kata-kata #2 Hikmah dari Laman Motivasi  yang telah dikongsikan sebelum ini.









p/s: Semua kata-kata motivasi ini telah di print screen dari LAMAN MOTIVASI.
Jom turut berkongsi motivasi anda disini.

3 Naskah Indahnya Amalan Doa - Ustaz Ismail Kamus | Untuk Dijual

3 Naskah Indahnya Amalan Doa Untuk Dijual Assalamualaikum w.b.t.

Indahnya Amalan Doa - Karangan Ust. Ismail Kamus. 

"Susuli Kehidupan dan Usaha dengan Doa"... 

Ada 3 buah saja lagi... Harga RM35.00 ...  email ke 

inersisham84@gmail.com atau hubungi hisham (012-2420437)


Tergempar!! IPhone 5: Ramai yang beli menjual semula...

Laporan Terkini IPhone 5 di HongkongAssalamualaikum w.b.t.
Baca tak KOSMO hari ni?


HONG KONG - Beberapa orang menjual semula iPhone 5 pada harga yang tinggi selepas mereka membelinya di sini semalam.
Menurut seorang penjual yang hanya mahu dikenali sebagai Suen, dia membeli telefon bimbit itu pada harga HK$8,000 (RM3,154.23).
Dia kemudian memberitahu, telefon itu kemudian dijual kira-kira HK$9,000 (RM3,542.22) hingga HK$10,000 (RM3,941.05).
Suen bekerja di sebuah kedai gajet menyebabkan dia mudah untuk menjual semula telefon bimbit tersebut kepada para pembeli.
Harga normal telefon bimbit itu bermula pada HK$5,588 (RM2,202.26) di kedai-kedai syarikat Apple yang merupakan pengeluar telefon tersebut.
Menurut Suen, keuntungan segera boleh diperoleh sebanyak HK$3,000 (RM1,182.54) untuk setiap satu iPhone 5 yang dijual.
Dia berjaya membeli 15 unit iPhone 5 dalam tempoh sejam walaupun Apple menghadkan hanya dua unit telefon sahaja.
Kebanyakan kedai yang menjual semula telefon tersebut terleta…

Izinkan Saya Berzina Dengan Anak Pakcik | Nampak Macam Lucah tapi...

Izinkan Saya Berzina Dengan Anak Pakcik | Nampak Macam Lucah tapi Penuh Hikmahp/s: Baca sampai habis... dah fikir sendiri.

Kisah menarik seorang pemuda yang berjumpa bakal mertua kerana ingin menikah dengan wanita pilihannya sehinggakan keluar soalan “Izinkan Saya Berzina Dengan Anak Pakcik.” Oh sebelum tu dalam cerita ni kononnya si kapel ni nak keluar dating. Sebolehnya kita jangan dating-dating ni. Islam tak galakkan. Apa pun cerita ini sekadar tauladan. Buang yang keruh, ambil yang jernih. Semoga bermanfaat! _ _ _ _ _ _ Suatu hari pasangan kekasih ni nak kuar dating. Setibanya si pakwe di hadapan rumah makwenya…  Gadis : Masuklah dulu, jumpa dengan ayah saya. Teruna: Boleh ke? Gadis : Masuk je lah, saya nak bersiap Menyusup masuk si teruna melalui pintu utama. Pintu yang siap terbuka mengalukan-alukan kedatangan si Teruna. Teruna : Assalamualaikum. Bapa Gadis : Waalaikumusalam. Melihat pada lantangnya suara bapa si gadis, terus si teruna kaku membatu. Lantas si gadis menarik tangan si …

Himpunan Kata-kata #3 Hikmah dari Laman Motivasi

Himpunan Kata-kata #3 Hikmah dari Laman MotivasiAssalamualaikum w.b.t.
Mulai penubuhan satu group FB LAMAN MOTIVASI, saya akan mengumpulkan semua status motivasi di blog ini.  Semoga ia memberi manfaat untuk semua. Rujuk Himpunan Kata-kata #1 Hikmah dari LAMAN MOTIVASI  & Himpunan Kata-kata #2 Hikmah dari Laman Motivasi  yang telah dikongsikan sebelum ini. 

p/s: Semua kata-kata motivasi ini telah di print screen dari LAMAN MOTIVASI.
Jom turut berkongsi motivasi anda disini.

Himpunan Kata-kata #2 Hikmah dari Laman Motivasi

Himpunan Kata-kata #2 Hikmah dari Laman MotivasiAssalamualaikum w.b.t.

Pensyarah UiTM Cawangan Kelantan pun dah join Laman Motivasi... Jom ramai-ramai:

 "Sahabat Sejati umpama seekor semut hitam. di atas batu hitam... dimalam yang amat kelam... ia sukar dipandang namun hakikatnya ia ada dalam keikhlasan..."

"Mahu atau tidak kita haru akui bahawa kadang kadang orang lain lebih layak untuk menilai kita.."


"Jangan menyesali akan tindakan yang kita ambil, kerana itu adalah keputusan kita sendiri.  Buatlah keputusan dalam keadaan tenang bukan dalam keadaan marah...!"

"Kadang-kadang kita jangan harapkan sangat kesempurnaan dari pasangan, kerana kita memang takkan jumpa yang sempurna tetapi ada yang Allah ciptakan khas untuk kita, sesuai dengan diri kita dan kita boleh hidup bersamanya, dengan segala kekurangan dan kelebihan dirinya...."

"Bankrap pahala di akhirat berganda lebih dasyat dari bankrap harta dunia.  Bankrap di akhirat tiada jalan…

Himpunan Kata-kata #1 Hikmah dari LAMAN MOTIVASI

Himpunan Kata-kata #1 Hikmah dari Laman MotivasiAssalamualaikum w.b.t.
"sebelom kamu melelapkan mata,renungkanlah diari khidupan sebelum ini agar dapat kita karang diari yang mendatang dengan lebih baik..."

"Cintailah semua tanpa mengenal paras rupa dan pangkat semata..."


"High risk high return..."


p/s: Semua kata-kata motivasi ini telah di print screen dari LAMAN MOTIVASI.
Jom turut berkongsi motivasi anda disini.

Jom Tingkatkan Tahap Motivasi diri anda setiap hari dengan kata-kata hikmah

Jom Tingkatkan Tahap Motivasi diri anda setiap hariAssalamualaikum w.b.t.
Motivasi boleh diertikan sebagai dorongan, keinginan, tindakan, penggerak, kemahuan, perangsang atau segala usaha melakukan sesuatu bagi mencapai sesuatu matlamat. 
Individu yang mempunyai kekuatan untuk melakukan sesuatu bagi mencapai apa yang dihajati dianggap bermotivasi.
Motivasi juga membawa maksud segala tindakan untuk mencapai sesuatu motif. Dalam maksud yang mudah motivasi ialah gabungan dua perkara iaitu: 1.matlamat (motif) dan 2.tindakan (usaha). motif + usaha = motivasi

Satu group Facebook telah ditubuhkan oleh rakan saya Izraff Ashraff bagi sama-sama ahli berkongsi kata-kata yang boleh mencetus motivasi dalam diri bagi menempuh ujian dan rintangan hidup yang dinamakan sebagai LAMAN MOTIVASI.
Menurut owner, tujuan group ini ditubuhkan sebagai komuniti perkongsian kata-kata hikmah, motivasi, mutiara kata serta berkongsi masalah.  Beliau mengharapkan sokongan dari semua ahli untuk mengwujudkan suasana po…

Novel Untuk Dijual

Rona-Rona Cinta DamascusPengembaraan ilmu di bumi Damascus disulami konflik, kesedihan dan kepayahan dalam mencari rentak hidup baru. Ketika itu, percintaan mula bertamu. 
Penulis novel ini adalah - Sheila Wani.  Novel ini di terbitkan oleh syarikat Telaga Biru.  Harga: RM23.00 Status: BaruHubungi : hisham (012-2420437)Published with Blogger-droid v2.0.9

Samsung Galaxy S2 Terpakai Untuk Dijual Murah

Samsung Galaxy S2 Terpakai Untuk Dijual Murah
Assalamualaikum wbt.
Samsung Galaxy S2 antra produk yang melonjakkan jenama Samsung di persada industri gadget.  Berdasrkan laporan kajian dari majalah E-Ring, smartphone paling popular dikalangan rakyat malaysia adalah dari jenama ini.  
Samsung Galaxy S2 terpakai ini masih dalam kondisi yang amat baik.  Ia telah di ujilari sebelum di iklankan.  (Jaminan keadaannya 9.5/10).  
Ia dijual "Full set" melainkan earphone yang tidak tersedia.  Harga tetap RM1100.00. Kepada yang berminat, boleh berhubung dengan saya di talian 012-2420437 (Hisham).  

Bolej juga serta group kami disini untuk melihat hp terpakai yang lain..
 : (Klik link dibawah logo untuk terus ke group facebook kami)

Bisnes Online With SmsEasyReload

Pakej Broadband 1 Malaysia Terbaru | RM25 Sebulan | 1G Download Quota

Pakej Broadband 1 Malaysia Terbaru | RM25 Sebulan Unlimited | 1G Download Quota| Berbaloi dan Jimat | Kebaikan dan Keburukan YesAssalamualaikum w.b.t.
Selepas kejayaan pakej broadband SKMM 1 Malaysia Celcom dan Maxis, sebuah lagi syarikat telekomunikasi 4G melancarkan produk yang hampir serupa. 
Yes, seperti ramai sedia maklum, menawarkan internet mudah-alih yang paling laju di Malaysia, dan didatangkan dalam beberapa pilihan pakej pra-bayar. Terkini, ia dilihat, Yes turut menambah pakej khas dinamakan 1Malaysia Valuepack pada tawaran mereka. - Amanz.my


Melalui pakej khas ini, ia menawarkan penggunaan data sebanyak 1GB pada harga cuma RM25. Bagi para pengguna yang menggunakan internet secara minima, mungkin ia merupakan salah satu pilihan pakej yang menarik, dan boleh melakukan penjimatan sebanyak RM5 jikalau dibandingkan dengan pelan penggunaan biasa.
Selain itu, pakej 1Malaysia Valuepack juga turut membawakan penambahan seperti panggilan percuma diantara rangkaian Yes sela…

Hukum Beri Makanan Kucing di Kedai Makan | Tips Cepat Kaya UAI

Hukum Beri Makanan Kucing di Kedai Makan | Tips Cepat Kaya UAI Assalamualaikum w.b.t.
Korang pernah tak makan diwarung-warung tiba-tiba datang kucing mengharapkan makanan dari kita.  
Apakah hukumnya? 
Nak bagi ke tak nak bagi?
Apa kaitan pulak dengan petua/tips cepat kaya? Betul ke kucing tu adalah ujian dari Allah s.w.t.?
Semua persoalan tu mungkin terjawab disini... layan video youtube Ustaz Azhar Idrus (UAI).
p/s: Semoga semua mendapat pencerahan...

MUAT TURUN SEGERA : eBook TAK KENAL MAKA TAK CINTA (Saifulislam.com)

MUAT TURUN SEGERA : eBook TAK KENAL MAKA TAK CINTA (Saifulislam.com)
Assalamualaikum w.b.t.

Perkongsian hebat dari Pendakwah blogger terkenal Saifulislam.com dalam e-book Tips Menguasai Komunikasi Yang Berkesan & Efektif. Dah ramai yang download...



Apa tunggu lagi?
Jom! MUAT TURUN SEGERA!!! eBook TAK KENAL MAKA TAK CINTA, Karya TERBARU dari Ustaz Hasrizal Abdul Jamil, Penulis BESTSELLER 'Aku Terima Nikahnya'.

Kandungan yang pasti mengajak anda 'berfikir' dengan setiap satu mukasurat dipecahkan kepada 3 unsur tersurat/tersirat yang mengandungi teks, subteks dan semiotik yang menawarkan TIPS cara Islam berkomunikasi dengan lebih efektif... Antara lain...



1- LEBIH 600 eBook TAK KENAL MAKA TAK CINTA telah dimuat turun sejak hari pelancaran.


2- LEBIH 50 watak-watak kartun yang menarik dimuatkan didalam eBook.


3- LEBIH 30 tips panduan komunikasi efektif.


4- Pakej 4 dalam 1 - eBook PDF, 3 Video/Audio MP3 termasuk 1 Video BONUS bernilai RM100.


5- 40% Komisyen untuk Program Affi…