Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun 3, 2012

Sejarah MA'AHAD AL-EHYA ASSHARIFF, GUNUNG SEMANGGOL | Arkib Negara

Sejarah MA'AHAD AL-EHYA ASSHARIFF, GUNUNG SEMANGGOL | Arkib Negara
Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,
Artikel ini diambil dari Portal Rasmi Arkib Negara Malaysia.  Tak sangka tempat tumpah darah saya ada tersimpan didalamnya nota-nota sejarah yang harus dijadikan pedoman.  Dulu-dulu sewaktu masih kecil, abah selalu bercerita kisah kehebatan Ustaz Abu Bakar Al-Baqir sebagai tokoh.  Kisah-kisahnya berkisar beliau dengan tentera Jepun.  Masih ingat lagi di minda cerita-cerita yang membuatkan saya bermotivasi sehinggalah saya besar.  Teknik penceritaan abah sungguh berbeza dan unik.
Biasanya abah selalu memulakan cerita semasa berlakunya "blackout".  Kami sekeluarga mak, abah, along dan saya akan diam mengelilingi cahaya suram pelita pelita ayam, suasana sungguh sunyi dan gelap.  Keadaan ceria bila abah mula bersuara, bercerita kisah-kisah lawak, sedih, gembira, pengajaran, motivasi dan lain-lain sehingga kami terlelap sendiri.  Kadang-kala, lampu akan ter…

[PERHATIAN] Pelajar Diploma UiTM Cawangan Kelantan Sesi Jun 2012

[PERHATIAN] Pelajar Diploma UiTM Cawangan Kelantan Sesi Jun 2012

[MASALAH - PENDAFTARAN KURSUS - JADUAL]

Pihak UiTM Cawangan Kelantan sedang berusaha bersungguh-sungguh menyelesaikan masalah Jadual. Faktor utama adalah ruang kuliah.

Namun ada beberapa masalah yang bukan disebabkan Jadual.

1. Masalah Kokurikulum, boleh rujuk dengan En. Khairul (Pegawai Ko - Bahagian HEP)... dia boleh membantu menyelesaikan masalah KO. Boleh hubungi beliau di NO. 09-9762000 - sebut nama, jawatan dan bahagian. ~Atau~ datang kampus dan berjumpa beliau di Pejabat HEP.

2. Masalah tidak boleh login. Semua pelajar yang menggunakan IC sebagai password telah di "reset" oleh pihak InforTech Shah Alam. Oleh itu, semua masalah ini boleh diselesaikan dengan klik lupa kata laluan. *Pastikan anda update email. Bagi yang lupa kata laluan email anda sendiri, buat email baru dan datang kampus untuk kemas kini maklumat email anda. (Siapa yang suruh letak password susah-susah sampai diri sendiri tak boleh login... s…

Samsung Galaxy Tab P1000 dan Original Blackberry Curve 9300 Murah | Untuk Dijual

2 Unit Samsung Galaxy Tab P1000 dan 1 Unit Original Blackberry Curve 9300 MurahAssalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,

Blog saljuhumairah bukanlah sebuah blog menjual produk.  Cukuplah sekadar blog yang menjana pendapatan pasif bukannya direct.  
Tetapi entry kali ini bertujuan untuk membantu seorang rakan yang menjual gadget terpakai yang boleh dikategorikan murah.  Saya sangat mengenali rakan baik ini dan pernah menjadi agen promosi beberapa smartphone terpakai.  Alhamdulillah, dia beri sedikit hadiah hasil dari promosi yang saya telah buat.  
Kadang-kadang rezeki yang kita tidak sangka-sangka muncul.  Jangan kata, rezeki kita hanya pada gaji sahaja.  Kerana rezeki bukan hak kita nak tentukan... Semuanya dari Allah.
Balik kepada gadget yang saya ingin promosikan adalah Samsung Galaxy Tab P1000 dan Original Blackberry Curve 9300.  
Kedua-dua gadget ini masih berfungsi dengan baik.  Kepada yang berminat boleh berhubung dengan saya.
Hisham - 012-242037

Options
‎2 samsung galaxy tab p100…

Ucapan Selamat Ulang Tahun | Ku Muhamad Ridduan

Ucapan Selamat Ulang Tahun | Ku Muhamad RidduanA Birthday is A Million Moments, Each holding A Promise Of Fulfillment Of UR Dreams, & ACCOMPLISHMENTS Of Some Special Plans.. Wish U A Very Happy B’DAy FROM ~ Hisham, Nurul & Husna Umaira 

p/s: Tak pandai nak design... edit gambar guna paint saja.. 
Selamat Ulang Tahun Wan... 
Dengan ucapan Semoga dikurniakan iman yang sempurna, akhlak yang terpuji,  pekerti yang mulia, umur yang bermanafaat, rezeki yang halal, ilmu yang berguna, jodoh yang membahagiakan, hidup yang dirahmati di dunia dan akhirat.

Perbandingan HTC One V Dan Sony Xperia U

Perbandingan HTC One V Dan Sony Xperia U Entry ini diambil dari mobile88.com 16 April 2012 – The HTC One V and the Sony Xperia U are mid-range Android smartphones that were announced in February 2012 during MWC.
Both devices are equipped with 512MB of RAM, a 5-megapixel camera with LED flash and their respective sound enhancer. The One V comes with Beats Audio while the Xperia U comes with Sony’s xLoud.

On the surface, the One V has a bigger display (3.7 vs 3.5-inch) than the Xperia U. The device is also marginally slimmer (9.2 vs 12mm) than its rival. Despite its limited onboard storage, the One V accepts microSD cards up to 32GB and also offers free 25GB cloud storage from Dropbox for two years.

The advantage of the One V is that the phone is running on Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) out of the box. In contrast, the Xperia U has Android 2.3 (Gingerbread) preinstalled first, and then the ICS update would come later on the second quarter of the year.

On the …

Apa Yang Malaysia Ada Tapi Negara Lain Tiada?

Apa Yang Malaysia Ada Tapi Negara Lain Tiada?ONLY IN MALAYSIA
Jom layan video terbaik dari Hot.FM. Lawak-lawak...

Soal Jawab Yang Menyebabkan Anda Tidak boleh Tahan Ketawa

Soal Jawab Yang Menyebabkan Anda Tidak boleh Tahan Ketawa Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,
Baru tadi, seorang rakan facebook kongsi print screen soal jawab Ustaz Azhar Idrus.  Tak boleh nak tahan ketawa... dah cuba control... tapi tergelak jugak sorang-sorang... Baca sendirilah....



p/s: Semoga bermanfaat.

Universiti Vs Sekolah | Pesanan Buat Pelajar Baru daftar keUniversiti

Malam Pertama Pendaftaran Pelajar Baru UiTM Cawangan Kelantan Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,
Malam ini adalah malam kedua bagi mahasiswa yang baru mendaftarkan diri ke Universiti Teknologi Mara Cawangan Kelantan.  Masih belum terlewat untuk saya ucapakan Tahniah kepada semua yang berjaya menempatkan diri ke IPTA.  
Anda adalah yang terpilih dikalangan yang terpilih.
Alhamdulillah, saya telah diizinkan untuk bersama-sama mereka bagi kedua-dua malam untuk dua jawatan yang berbeza.   Semalam, saya telah memberi taklimat bersama-sama En. Imran (Penolong Pendaftar Akademik -1) berkenaan proses pendaftaran akademik dan cara mengisi borang pendaftaran.  Perkara yang ringkas dan sangat mudah, tetapi signifikan. Ia lebih kepada penerangan kelancaran pendaftaran akademik keesokannya.
Jika dilihat kepada satu sudut, tidak perlu sebenarnya taklimat ini diadakan kepada masiswa-masiswi yang terpelajar ini.  Tetapi realiti kehidupan sebenar, ramai yang tidak mengambil kisah pe…

Biodata & Profil PROTEGE Mentor 6 - CAROLINE

Biodata & Profil PROTEGE Mentor 6 - CAROLINEAssalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,
Saya bukan peminat mentor... cuma malam ni terpaksa layan jugak sebab channel TV yang lain semua tak elok. Astro pun tak ada... terkpaksa lah...
Tengok sekadar nak tahu apa yang diorang tengok.  Seorang protege yang saya rasa ada aura tersendiri adalah Caroline dari Kelantan.  Dia ni bukan dari kalangan orang berada... boleh tengok biodatanya dalam klip video kat bawah ni:

Jangan Beli Samsung Galaxy S3 Murah!

Samsung Galaxy S3 Murah | RM1299 Sahaja Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,

Dah lama saya tak buat entry gadget.  Seperti semua sedia maklum, Samsung Malaysia secara rasminya telah pun melancarkan Samsung Galaxy S3.  Iaitu gadget paling terkini dan terhangat diperkatakan dipasaran.  Nak cerita pasal spec dan maklumat produk, terlalu banyak dah.  Boleh search sendiri di google.  Layan video Samsung galaxy S3 dibawah dulu:


Batery  Samsung Galxy S3 ini sangat sesuai bagi pengguna yang memerlukan smartphone yang mempunyai jangka hayat batery yang panjang kerana Samsung telah meningkatkan kuasa batery berbanding model-model mereka sebelum ini.  Baterinya lebih tahan lama berbanding S2. Skrin Skrin yang terbaik dengan paparan 4.8 inci Super Amoled dan beroperasi pada Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) memang terbaik. Kelajuan Ia menggunakan kelajuan sistem CPU Quad-Core 1.4 GHz Cortex A-9 yang sememangnya terbukti laju seperti performance Samsung Galaxy S2.
Kontra Dua perkara…