Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac 25, 2012

SIM PACK PREPAID (CALL + SMS + INTERNET) Termurah 2012 Hanya RM18 / Sebulan | XOX

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,




Selepas Prepaid SKMM Celcom ramai yang heboh dengan Prepaid SKMM Maxis.  Tapi semuanya seolah-olah tiada stok di pasaran. 



Dah la keluarannya terhad, harga starter pax pun sangat mahal. Kenapa ramai yang terkejar-kejar untuk dapatkan plan macam ni? Sebab sekarang telefon pintar dan tab telah menguasai pasaran gadget telekomunikasi.



Terkini, sebuah syarikat telekomunikasi baru bekerjasama dengan Celcom telah menawarkan pakej yang paling murah bagi memenuhi keperluan sebuah smartphone. Pakej ini dinamakan XOX.




Apa yang menyebabkan ia menarik? pakej prepaid paling murah bagi (CALL + SMS + INTERNET). Starter Pack XOX = RM10 sahaja.

Sesiapa yang berminat hubungi saya segera. Hisham (012-2420437)

 Call rate bagi pakej ini. 




Persoalan-persoalan tentang sim pack XOX.  Sumber: XOX.

ApakahDataXOX?
XOXDatainternetlanggananperkhidmatanmudah alih prabayaruntuktelefon bimbitanda.
Apayangboleh saya lakukandengan DataXOX?
Andalancarboleh mengaksesinternetdaritelefon…

Download Pekeliling Gaji Baru | KENAIKAN GAJI PEGAWAI PERKHIDMATAN AWAM PERSEKUTUAN DI BAWAH SISTEM SARAAN MALAYSIA 2012

Seperti yang telah dijanjikan oleh kerajaan Malaysia, gaji akan dinaikkan seperti berikut.

Download Pekeliling Pekeliling Perkhidmatan Bil. 1/2012

PEKELILING PERKHIDMATAN BILANGAN 1 TAHUN 2012 KENAIKAN GAJI PEGAWAI PERKHIDMATAN AWAM PERSEKUTUAN DI BAWAH SISTEM SARAAN MALAYSIA


p/s: Gaji Bertambah, perkhidmatan pun meningkat.  Selamat Bekerja dengan penuh semangat.

Share|

Konsert ROS | Rhythm Of the Soul | Di Bawah Langit Mu

Saya ingin kongsikan konsert menarik untuk sama-sama kita hadiri.

Buat julung-julung kalinya iLuvislam Radio mengadakan konsert yang menggabungkan artis Opick dari Indonesia bersama pengalun Zikir terkenal Malaysia dalam sebuah konsert khas yang di beri nama “Rhythm Of the Soul” (siri pertama) dan pertama kali konsep seperti ini diketengahkan di Malaysia.
“Rhythm Of the Soul” atau dalam bahasa Melayu bermaksud Irama Jiwa. Tema ini di ketengahkan kerana ummat Islam haruslah perbanyakkan zikir dan bertasbih dan nyata seperti dalam ayat Al-Quran “Langit yang tujuh, bumi dan semua yang ada di dalamnya bertasbih kepada Allah. Dan tidak ada suatupun melainkan bertasbih dengan memujiNya, tetapi kamu sekalian tidak mengerti tasbih mereka. Sesungguhnya Dia adalah Maha Penyantun lagi Maha pengampun”. (Al-Israa 17:44)
Dalam Al-Quran surah Ar-Ra’d ayat ke 28 tafsirnya: “Ketahuilah dengan ‘dzikirullah’ itu, tenang tenteramlah hati manusia” Antara ayat yang paling jelas yang menunjukkan bahawa ziki…

Senarai Syarat Khas Kelayakan Program Mengikut Fakulti di UiTM

Ucapan Takziah Untuk Rakan | Hilmi Isa

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.
Saya mengenali Hilmi Isa semasa sama-sama mengendalikan program IFTDO 2005 di KLCC.  Saya mewakili fakulti Pengurusan Teknologi Pejabat (OM) di UiTM Shah Alam.  Beliau merupakan wakil dari fakulti Pendidikan (TESL).  Beliau terkenal dengan panggilan "Ustaz".
Lama tak berjumpa selepas habis program.  Akhir sekali sewaktu sewaktu berdiskusi dalam group edymart sebagai pembekal. (itu pun online jer). Rupa-rupanya beliau sekarang dah jadi seorang motivatior dan penulis buku motivasi yang terkenal.  
Pagi ni, saya terbaca status terkini di fb beliau.  Takziah diucapkan.  Semoga roh ayahanda beliau ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh.

Hilmi Isa Ayahanda tercinta, Haji Mohd Isa Neemat telah kembali ke rahmatullah kerana strok pada Hari Selasa. Sekalian rakan beliau meluahkan perasaan kepada kami hinggakan ada yang berkata "Saya kenal beliau dah lama. Saya cakap betul, ni calon ahli syurga" (amin). Semasa mencium ayah…

Wajah-Wajah Ketua Biro Ekspo Selangkah Ke UiTM 2012 - Kota Bharu Kelantan

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera,

Ini adalah entry bergambar.  Gambar-gambar ini diambil semasa perbincangan bersama ketua-ketua biro Ekso Selangkah Ke UiTM 2012 - Kota Bharu, Kelantan.

Dari awal lagi dah kelihatan gelombang merah.








Share|

PUNK ROCK | Disebalik Fesyen & Muzik Bising | DHANI AHMAD ft. NIZANG.

PUNK ROCK | Disebalik Fesyen & Muzik Bising

Buku ni dah lama berada dalam beg. Lebih kurang 2 minggu lepas.  Kehulu-kehilir saya usung, dah macam kitab rujukan lah pulak.  Ada masa free saya belek 2 - 3 pages.  Tak ada ruang yang betul-betul boleh beri tumpuan untuk menghadam semua sekali.  Paling terakhir saya selak, dalam firefly KB ke KL. Sempat habiskan 10muka surat.
Kenapa Susah sangat nak baca?  


Pertama sekali, ia bukan zine tetapi buku. Buku yang diterbikan bersama oleh deleted books press, kolektif kaki ketik (zine and literature) dan papakerma.
Isi kandungannya kelihatan berat bagi orang yang langsung tidak pernah berkecimpung dalam kelompok kumpulan ini.  Bukanya tak tahu.  Tapi sekadar berada dalam khayalan bahan bacaan. Tetapi ada artikel yang santai dan ada jugak lawak, lebih lawak dari maharaja lawak... ada jugak nostalgia.
Saya tak boleh nak review lebih-lebih lagi, sebab belum habis menelaah.  Nanti tak adil pulak.  Namun, pandangan peribadi secara kasarnya ia mengis…

PREPAID BROADBAND MAXIS SKMM | HANYA RM25.00 SEBULAN

Aseslahaalamualauikum w.b.t. & Salam Sejahtera.  


Suatu ketika dulu saya pernah posting entry tentang jualan Celcom BROADBAND (Pek Projek Komputer 1 Malaysia) HANYA RM25 SEBULAN.

Ia seolah-olah menjadi fenomena tiba-tiba.  Telefon saya sampai sekarang pasti ada panggilan atau sms setiap hari bertanyakan tentang Broadband Prepaid Celcom.  

Namun, ramai yang kecewa kerana pek tersebut keluarkan sangat terhad.  



Saya sendiri hanya mendapat 20 unit sahaja kali terakhir order.  Ada beberapa order yang tak sempat nak ditunaikan.   


Saya memohon maaf sangat.
Kecemerlangan broadband ini diteruskan dengan PREPAID BROADBAND SKMM MAXIS.  Pre-Order untuk SKMM Maxis telah di buka.





HARAP MAAF KERANA SIM INI TELAH DIHENTIKAN JUALAN OLEH SUPPLIER