Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac 4, 2012

Maklumat Terkini SBPA | Skim SBPA dimansuhkan

Sumber : http://www.malaysiakini.com/news/191443


Skim SBPA dimansuhkan Jimadie Shah Othman
11:03AM Mac 8, 2012

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini mengumumkan Skim Saraan Baru Penjawat Awam (SBPA) dimansuhkan.

Dalam pengumuman di depan ribuan penjawat awam di Putrajaya hari ini, Najib berkata keputusan itu dibuat setelah mendengar rintihan penjawat awam yang tidak berpuas hati.

"Dengan keputusan ini, Skim Saraan Malaysia (SSM) dikembalikan dengan penambahbaikan," katanya.
Berhubung pelarasan gaji pula, keputusan yang dibuat seperti berikut:
Kenaikan 13 peratus bagi kumpulan pengurusan, profesional dan pelaksana dari gred 1 hingga 54. Kenaikan 9 peratus untuk gred utama kumpulan JUSA C, B dan A. Kenaikan 8 peratus untuk turus 3 dan 2. Kenaikan 7 peratus untuk turus 1 dan ketua setiausaha.[Berita penuh menyusul] PERINGATAN: Malaysiakini tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun da…

Berita Terbaru Huawei: The Next Big Thing In Smartphone Manufacturers?

Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera.

Ada ke yang masih belum kenal dengan syarikat dari China; Huawei? Saya bukanlah seorang peminat setia Huawei,  tetapi saya sentiasa mengikuti perkembangan syarikat telekomunikasi yang sedang menempah nama sebaris dengan syarikat-syarikat telekomuniasi lain.

Teknik dan cara syarikat ini berkembang sangat unik dan ia berjaya membuktikan gadget keluaran mereka mampu bersaing dengan syarikat-syarikat terkenal lain walaupun masih baru.

Bermula dari nama yang kecil, sekarang dah gah dipersada dunia.  Baca artikel penuh dibawah.



is a Chinese company in the telecommunication industry which has recently started making a name in the international market. It is a well-known brand in China but has till now been perceived in developed markets as mainly a producer of feature phones and low end smart phones. However, Huawei is currently looking to establish itself in the American market by providing quality products to the consumers at competitive…

Fama To Churn Out Entrepreneurs Among UiTM Graduates

KUALA TERENGGANU, March 4 (Bernama) -- Fama and Universiti Teknologi Mara Dungun campus will jointly produce a programme to train fresh graduates to become agri-business entrepreneurs, beginning May.

State Fama director Hasan Jusoh said the training would involve agriculture and processing.

In agriculture, one needed patience, confidence and consistency to succeed, he told Bernama here SUNday.

He urged graduates to take advantage of the opportunities available as the government provided loans and basic amenities to those interested to pursue the programme.

Hasan said the graduates could start their ventures by taking advantage of farmers' markets, people's shops and the like, adding that those interested in the programme could contact Fama.

Sumber -- BERNAMA

Share|

Sang Kancil

Gambar GPS dalam kenderaan yang dipanggil Kancil.  Petunjuk meter kelajuan di GPS 130km/h.  Meter biasa 90km/h. Yang mana nak ikut?
Sang Kancil memang bijak dari dulu. Kalau bagitau kat orang dulu-dulu orang sekarang naik kereta kancil mesti terkejut. 
Kebiasaanya orang naik kereta kereta lembu je.  Tak pernah terfikir lagi nak naik kereta Kancil.  Larat ke kancil nak tarik?
Lagi pelik Ikan Kelisa?
Published with Blogger-droid v2.0.4

Erti Sebuah Penantian

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.
Anda tahu apa erti sebuah penantian? Flight pukul 10.45pm. Saya sampai di aiport jam 8.15pm lagi.2jam lebih belegar-legar di kawasan airport.  Order snack plate terasa kejap je habis. Telefon family cakap sampai puas.
Apa lagi nak buat ye? Beli harian Metro, lepak diluar baca sampai habis isu-isu panas. Cukup satu jam melepak jam 9.45pm masuk dalam tempat berlepas. Erma... Ada lagi satu jam.
Published with Blogger-droid v2.0.4

5 key words mudah Meningkatkan Trafik blog | Oleh Denai Hati

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.


Beberapa hari lepas saya ada menulis tentang 4 Tips Mudah Untuk Menjadikan Blog Anda Menarik. Harap perkongsian tersebut memberi manfaat kepada semua.


Malam ini, sebelum tido saya semak akaun gmail.  Takut-takut ada berita penting.  Alih-alih terbaca email dari blog Denai Hati.  Dah update blog rupanya.  Tertarik dengan entry terbaru beliau; Cara Meningkatkan Trafik Blog. <<<klik link ini untuk artikel sepenuhnya dari denai hati.


Dari posting beliau saya dapat simpulkan key words penting bagi seorang blog.  Beliau kongsikan tips yang sangat mudah untuk meningkatkan trafik blog. 
Template Mesra SEO Tajuk Entry MenarikEntry Kontroversi (semua kita berbeza pendapat)Entry Top 10Projek Kerjasama dengan Blogger Terkenal

Tetapi semuanya bergantung kepada kuasa tindakan.  Sekiraanya tidak bertindak segera dan hanya berfikir ia hanya menjadi angan-angan.


Kisah benar saya sendiri menggunakan teknik yang pertama:


Suatu ketika dulu, ariffshah.com  p…