Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari 5, 2012

Nak Beli Samsung Galaxy Note? | Boleh Baca sini | Ulasan Penuh Samsung Galaxy Note

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera
Hasil dari pencarian tadi saya terjumpa blog bahasa melayu yang membuat ulasan tentang gadget terhangat dipasaran Samsung Galaxy Note.  Beliau memeberi ulasan yang terperinci dari segenap segi.  Termasuk kelebihan dan kekurangan. Siapa yang tidak kenal dengan blog Amanz.my.  Blog bahasa melayu yang sentiasa update tentang berita teknologi tanah air.   Saya sentiasa follow infor terkini blog beliau.
Mungkin perkongsian ini dapat membantu anda dalam membuat keputusan gadget yang mana patut dimiliki.  
Saya rasa, lebih baik anda baca sendiri di blog beliau disini:. Ulasan Penuh Samsung Galaxy Note
Kredit untuk Amanz.my.

 p/s: agak-agak gadget apa ar yang nak dibeli...??? ada cadangan? tungguh cukup dulu kumpul duit...

Share|

Bergambar Dengan Khairi Zainuddin & Akmal Rizal

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.
Hari jumaat lepas di airport Subang sementara menunggu berlepas ke Kota Bharu saya bersama Encik Zalfian sempat bergambar kenang-kenangan dengan manusia terkenal.  Berbual tentang perkembangan terbaru dan juga mengucapkan tahniah diatas kemenangan menentang Sarawak sehari sebelum di stadium Ipoh.

Mereka menunggu penerbangan ke Kuala Terengganu untuk menentang pasukan T-Team.





Siapa sebenarnya dalam gambar ni?


1)Mohd Khairi bin Zainuddin (Sumber: Wikipedia) translate guna google translate.


MohdKhairiBinZainudin(dilahirkan pada14 Mac1978) adalahseorang pemain bola sepakMalaysiayang kinibermain untukPerakFAdiLigaSuperMalaysia. Kedudukanbermaindisukaibeliauadalahsebagai pembela.
[sunting]Kerjaya

KerjayanomadKhairibermuladi Kuala LumpurFAdi mana dia bermuladalam pasukanbeliamereka. Dinaikkan pangkat kepasukan seniorpada tahun 1998, beliaubermain untuksatumusimsebelummenuju keKedah FAbagimusim2000. Beliau balik keKuala Lumpursetahun selepas, sebelummen…

LAWAK! 10 TIPS INTERVIEW | FIRST STEP TO CAREER WORLD | High Achievers Club

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.

Alhamdulillah, tadi saya telah menghadiri program FIRST STEP TO CAREER WORLD anjuran High Achievers Club (HAC) UiTM Cawangan Kelantan Kampus Machang.  Program yang ringkas tetapi sangat bermakna.

Sebenarnya, program ini telah berlangsung selama dua hari dan semalam pelajar telah didedahkan kepada teknik-teknik mencari peluang pekerjaan dan mengurus personaliti diri.  Mereka juga diajar teknik-teknik bagaimana menulis resume yang berkesan.

Seterusnya, hari ini pelajar perlu mengaplikasi teknik yang telah diajar semalam di dalam sesi MOCK INTERVIEW.

Saya hadir sebagai fasilitator yang ditugaskan sebagai penemuduga (interviewer) dimana saya menjadi seorang panel penemuduga bagi jawatan yang telah dipohon oleh pelajar.  Walaupun ini adalah sesi temuduga olok-olok (MOCK) terima kasih kepada semua pelajar yang memberi kerjasama seolah-olah sesi interview yang sebenar.

Program ini sangat bagus sebagai pendedahan awal kepada pelajar-pelajar di da…

Jom Lumba Halal | Khas Buat Pelajar UiTM Kelantan

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera

Saya baru perasan poster ni tadi semasa layan facebook.  Buat pelajar yang ingin menghilangkan stress study bolehlah melepaskan geram anda di litar memandu Go-Kart berhadapan kolej Tun Dr. Mahathir (Parking Lot).


Selamat saya tak terlewat perasan acara ini.  Majlis Perasmian Sukan Go-Kart UiTM Cawangan Kelantan yang berlangsung esok dan lusa (10 & 11 Febuari 2012) Jam 8:00 hingga 5:00 petang untuk hari jumaat dan Jam 8:00 hingga 12:00 tengahhari untuk hari sabtu.


Majlis akan dirasmikan oleh Rektor UiTM Cawangan Kelantan Prof. Madya Dr. Haji Mohd Shukri bin Haji Omar.  Lokasi litar Go-Kart ini adalah dihadapan Kolej Tun Dr Mahathir bersebelahan padang bolak sepak.


Pada hari tersebut, pendaftaran ahli baru akan dibuka dan anda berpeluang memandu Go-Kart.  Bayaran akan dikenakan sebanyak RM5.00 untuk 3 pusinggan.  Sangat berpatutan dan berbaloi.  Bagi yang ingin mencabar hormon adrenaline anda boleh lah mencuba.  Ingat senang ke nak memandu G…

Kisah Benar Anak Gadis Yang Merunsingkan Ibu Bapa Sekarang

Saya ingin berkonsi cerita yang saya baca dari blog ini.  Agak keterlaluan cerita ini, tetapi mungkin menjadi panduan dan pengajaran kita semua.


Kisah kali ini diceritakan oleh seorang hamba Allah di sebuah taman perumahan di sekitar Ipoh(namanya dirahsiakan)…Kisah ini amat menyentuh jiwa saya apabila ianya diceritakan kembali oleh salah seorang anak murid pengajian saya di taman perumahan tersebut…..

Ceritanya mengisahkan seorang ayah dari keluarga yang miskin..kerja sendiri hanya menoreh getah..datangnya jauh dari kampung..dengan menaiki teksi..membawa beg dan barang-barang milik anak gadisnya.. yang dapat melanjutkan pelajarannya di sebuah institusi pengajian di Ipoh..menyewa di rumah sewa bersebelahan dengan rumah tuan empunya cerita ini.

“Masih saya ingat lagi ustaz…. bagaimana senyuman bangga ayah si gadis ini… yang terlalu seronok kerana anak gadisnya berjaya melayakkan dirinya menjadi pelajar di Institut Pengajian Tinggi

“Saya dapat melihat dengan jelas..bagaimana ay…

DG Smart Plan and my Android Phone

Tengok gambar pun dah menarik.  Sekiranya diberi peluang dan cukup modal, saya sangat teringin untuk memiliki HTC EVO 3D baru ni.  Walaupun banyak lagi smartphone yang lebih terkenal sealiran dengan HTC EVO 3D ni, saya tetap memilih HTC.  HTC ada specialize dalam pengeluaran smartphone dari dulu lagi.
Apa yang menarik sangat HTC EVO 3D ni? Banyak lagi gadget yang mampu bersaing dan lebih terkenal. 
Ada 2 sebab utama kenapa saya memilih HTC EVO 3D ni. Sebab yang tiada pada gadget lain. Kamera - HTC Evo 3D mampu mengambil gambar dan video dalam format tiga dimensi.  Kamera 8 megapixel-nya mampu mengambil video 3D pada resolusi 720P.  Ianya juga amat mudah untuk mengubah antara mod 2D dan 3D, dimana ianya hanya sekadar menolak tombok bersebelahan butang shutter kamera pada peranti tersebut.Video - apabila aplikasi Youtube dibuka, secara automatiknya video yang boleh ditonton dalam bentuk 3D diperlihatkan sebuah simbol kecil 3D di bahagiian tepinya. Selain daripada itu, apa yang menari…

DR DRE BEATS TOUR Murah (RM99) | Untuk Dijual

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.

Bagi peminat gadget yang suka mendengar muzik yang "high quality" produk ini sangat sesuai.  Ia mengeluarkan kualiti bunyi yang jelas dan mempunyai elemen bass.  Sangat puas hati.

Butiran produk:
ITEM : EARPHONE
MODEL : DR DRE BEATS TOUR
FUNGSI : EARPHONE DENGAN MIC DAN CONTROL VOLUME
WARNA : UNGU DAN PUTIH
HARGA : RM 99.00
BELI BORONG : DIBENARKAN DENGAN MINIMUM ORDER 3 UNIT (Harga Menarik)
CALL/SMS Hisham : 012-2420437
Sila tinggalkan sms jika panggilan and tidak dijawab, saya akan hubungi anda dengan segera.


Share|

Hadiah Sony Buat Peminat Gadget | Sony Xperia S Demo

Kalau keluar di Malaysia, on the spot saya sambar...sebijik....


Tengok video ni terus terpengaruh.

Yang paling best, gambar dan screen.... tak percaya tengok la video ni... 






p/s: Terbaik dalam dunia gadget setakat ni.  tengok salah satu komen seorang pengguna Samsung Galaxy S II.



how is it downgrade? Galaxy S2 has a 1.2 dual core while this has 1.5 dual core...how is it a downgrade??? I am a Galaxy S2 owner...and i love it...but i think that this will be my next phone! This phone in my opinion is the complete package...design, camera , screen , hardwear...materials from which is made.......
Like i said i like a lot the S2, it's great , but i just don't like the crappy batery case...it's just cheap plastic...and the problem is it feels that way
alex180384 1 hour ago  Like this phone, was Sony's fan till xperia x10 then feel that Sony's ROM and RAM is not up to standard for ARC or ARC S then switched to htc. Always love Sony's phone design, photo ta…

Pendedahan Seni Bisnes Terhebat Tao Zhugong

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.  Malam yang indah ini saya ingin berkongsi buku yang sangat menarik iaitu Seni Bisnes Terhebat Tao Zhugong.  Buku ini ditulis oleh Xu Hui, Mint Kang.


Diantara isi kandungan buku ini yang menyebabkan anda perlu baca buku kerana ia mengumpulkan tips-tips dan teknik berkesan sesuai untuk usahawan berjaya, bakal usahawan dan yang sedang menuju kejayaan.


“Ahli perniagaan yang cekap akan masuk pasaran pada masa yang tepat bagi mendapatkan untung maksimum.”
- Tao Zhugong

Formula Teragung


Tao Zhugong adalah pakar strategi tentera yang menjadi ahli perniagaan semasa Dinasti Zhou Timur. Selama berabad-abad, beliau diiktiraf sebagai pengasas sekolah pemikiran bisnes Cina. Ketika prinsip amalan bisnes moden belum wujud, Tao Zhugong sudah mencipta dan menerapkan formula kejayaannya.


Hebat Mendahului Zaman


Kehebatan Tao Zhugong sentiasa mendahului zamannya. Peraturan-peraturannya berkenaan pengurusan, pemasaran, dan keusahawanan yang bijaksana tetap rele…

PERBANDINGAN 3 GADGET TERLARIS 2012 | SAMSUNG GALAXY NOTE VS S2 VS APPLE iPHONE 4S

PERBANDINGAN 3 GADGET TERLARIS 2012 | SAMSUNG GALAXY NOTE VS SAMSUNG GALAXY S2 VS APPLE iPHONE 4S
Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera.  


Lama jugak saya tak berbicara pasal gadget.  


Terkini saya jumpa video yang membandingkan 3 gadget popular SAMSUNG GALAXY NOTE VS SAMSUNG GALAXY S2 VS APPLE iPHONE 4S .  



So, rajin-rajinkan lah diri anda untuk "blogwalking".  


Hebahan: Daftar SEGERA Peluang Kerja Sambilan Di Rumah



Kadang-kadang tanpa disangka ada info yang kita sendiri tak tahu yang tidak boleh dicari menggunakan "search engine".


Mungkin dengan perkongsian video ini dapat membantu anda membuat keputusan.  



Saya sendiri pening membandingkan ketiga-tiga gadget popular ni.












* Jika anda tak dapat tonto video diatas, sila klik link videonya disini: Video Iphone Vs Samsung


Dalam membuat perbandingan saya lebih suka melihat kepada kuasa gadget.


iPhone 4SProcessor: dual-core Apple A5Clock speed: 1.0 GHzOperating system: iOS 5RAM: 512 MBIn-built storage: 16 GB / 32 GB / 64 GBE…

SENARAI PROGRAM YANG DITAWARKAN DI UiTM

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.

Tahukah anda UiTM menawarkan sebanyak 166 program Diploma & Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf dan  berdaftar di MQA & UPU. Jumlah ini tidak termasuk program Pra Diploma, Profesional dan Sarjana.



Daftar SEGERA Peluang Kerja Sambilan Di Rumah
Sumber : MQA



Universiti Teknologi MARA (UiTM)Alamat:,
40450 Shah Alam,
Selangor.
No Tel:03-5544 3509No Faks:03-5544 3510E-Mel:-Laman Web:www.uitm.edu.my




BILNAMA KELAYAKANPERINGKATBIDANG

1Diploma Analisis Pelaburan
 10874
DiplomaPerniagaan

2Diploma Bangunan
 10908
DiplomaSeni Bina

3Diploma Farmasi
 10765
DiplomaFarmasi

4Diploma Fisioterapi
 10768
DiplomaFisioterapi