Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 29, 2012

SYARAT SYARAT AM PERMOHONAN KE UNIVERSITI

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera
Saya ingin berkongsi dengan anda semua syarat-syarat AM permohonan kemasukan ke universiti.  Ramai calon atau bakal mahasiswa yang masih belum tahu berkenaan syarat-syarat am ini.  Hebahan:  Daftar SEGERA Peluang Kerja Sambilan Di Rumah


Oleh itu, pastikan anda memenuhi syarat-syarat ini sebelum membuat permohonan bagi mengelakkan kerugiaan kuota.  


Proses pemilihan calon sekarang menggunakan sistem, sekali lagi saya nak sebut "SISTEM.." Bila sebut pasal Sistem, ia bertindak secara automatik dan tidak mempunyai budibicara yang boleh memahami perasaan anda.  


Sistem akan membuat tapisan berdasarkan syarat-syarat yang telah ditetapkan.  Bagi yang tidak memenuhi syarat, sistem secara automatiknya "reject" permohonan anda.  
Dengan bahasa yang lebih mudah, jangan memohon sekiranya tidak memenuhi syarat.
Calon Lepasan SPM/Setaraf


Lulus SPM / setaraf dengan mendapat sekurang-kurangnya 5 kepujian Kepujian dalam Bahasa Melayu / Malaysia

SOALAN POPULAR | PERMOHONAN KEMASUKAN KE UiTM

Assalamualaikum wbt. & Salam Sejahtera.
Ramai yang bertanya tentang permohonan Kemasukan ke UiTM.  Diantara soalan-soalan popular adalah seperti dibawah.
Sumber : Portal Kemasukan Pelajar UiTMBagaimana cara untuk dapatkan No Slip BSN bagi Permohonan Kemasukan ke UiTM? Pembelian boleh dibuat di kaunter-kaunter BSN. Bagi pemohon yang mempunyai akaun BSN, anda boleh melayari online banking BSN atau membuat pembelian di Mesin ATM BSN. Saya telah membeli No Slip BSN, tetapi terdapat paparan 'Maaf, No Pin Yang Dibeli Tidak Sah" Pastikan anda telah mempunyai [ No Slip BSN ] di bawah kategori yang betul. Saya telah tersalah membeli No Pin UPU, bolehkah saya menggunakan no pin tersebut untuk memohon di Permohonan Kemasukan UiTM Tidak Boleh. Sila dapatkan No Slip BSN UiTM yang betul. Bilakah keputusan permohonan akan diumumkan? Sila rujuk http://online.uitm.edu.my dari masa ke semasa atau Sila hubungi Pihak Bahagian Pengambilan Pelajar.
Pertanyaan Mengenai Permohonan : (+603)-55441374…

KESAN BERMAIN SEO | BLOGSPOT

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.
Saya bukan seorang yang pandai dalam subjek SEO.  Saya ingin berkongsi dengan anda kesan SEO kepada traffik blog saya.  Walaupun blogspot sekiranya kita bernasib baik, entry kita akan berjaya medapat tempat di google search engine. 
Kesan SEO kepada traffik blog.

Anda tahu apa itu SEO? 
SEO adalah ringkasan kepada Search Engine Optimization. Kalau bahasa mudahnya adalah cara untuk mengoptimumkan apa yang anda buat di blog anda supaya blog anda tersenarai di search engine seperti google, yahoo, bing dan lain².
p/s: Kadang-kadang tak perlu bersusah payah untuk bermain SEO, nasib juga menentukan ranking dalam google search engine.  Tetapi, bermain dengan nasib boleh jadi dalam setahun sekali jer.  Yang penting dapatkan ilmu.  Cari dalam google...banyak tutorial dan tips-tips pasal SEO ni.
Share|

KEPUTUSAN RASMI KEMASUKAN IJAZAH SARJANA MUDA SESI 2 MAC 2012 | 5:00 PETANG

Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera.


PENGUMUMAN
KEPUTUSAN RASMI KEMASUKAN IJAZAH SARJANA MUDA SESI 2 - MAC 2012, DIJANGKA AKAN DIUMUMKAN PADA 02 FEBRUARI 2012 ( KHAMIS ) JAM 5.00 PETANG
Untuk semakan klik sini.


Sumber: Portal Kemasukan Pelajar UiTM
Share|

PERMOHONAN KEMASUKAN UiTM SESI AKADEMIK 1 2012/2013 | PROFESIONAL | PENERAPAN | PENGAJIAN LUAR KAMPUS

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera. Perhatian untuk semua pelajar UiTM Diploma semester akhir dan Pra Diploma.  Proses permohonan telah dibukan dan boleh membuat permohonan segera sebelum 10 Februari 2012.


Share|

Pertandingan Fotografi RISDA-UiTM 2012

Assalamualaikum w.b.t & Salam Sejahtera.  Saya tertarik dengan pertandingan unik dalam laman web UiTM.  Jom ramai-ramai kita sertai Pertandingan Fotografi RISDA-UiTM 2012 Tema : “Baja Cukup Hasil Melonjak”
Anjuran : RISDA dan Universiti Teknologi MARA

Semua penyertaan hendaklah sampai ke alamat di bawah dan diterima sebelum atau pada jam 5.00 petang, 15 Februari 2012 (Rabu)

Untuk makluman lanjut sila hubungi :

Urusetia Pertandingan Fotografi
RISDA-UiTM 2012
Jabatan Komunikasi Korporat
Aras 2, Canseleri Tuanku Syed Sirajuddin
Universiti Teknologi MARA
40450 Shah Alam

Tel :03-55442102 
En. Darus Kasim – (03-55442043) 

Berita Gembira Untuk Peniaga Online

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.  Saya terjaga dari tidur tadi sebab terdengar orang jamming lagu P. Ramlee... Terus online dan Check email.

Ada berita gembira untuk peniaga online.  Kini mereka ada altenatif pengiklanan percuma selain mudah.my.Salam 1 Malaysia kepada peniaga-peniaga Diskaun.my, Terima kasih kerana terus menyokong www.diskaun.my. Kami amat berbesar hati kerana dapat mengiklankan barangan anda. Di harap anda dapat manafaat daripada laman web www.diskaun.my ini.  Di kesempatan ini, kami mempelawa peniaga-peniaga yang berminat untuk mendapatkan Online Store secara percuma agar mendaftarkan penyertaan anda melalui link di bawah:  http://diskaun.my/stores/signup.php Kami menawarkan Online Store secara percuma dan anda bebas untuk beriklan seberapa banyak iklan yang anda kehendaki tanpa mengeluarkan satu sen pun. Senang bukan? Anda cuma perlu beriklan dan promosikan iklan anda di mana-mana sahaja, begitu juga dengan store anda. Anda bebas untuk promosikan stor…

Kapal Terbang | Terbang di awan NANO

Assalamualaikum wbt Dan Salami Sejahtera.  Alhamdulillah saya selamat sampai bersama en. Imran jam 9:40 p.m. malam tadi di Lapangan Terbang Kota Bharu, Kelantan.   Perjalanan Lebih kurang 60 minit sangat membosankan.  Nak tidur pulak, bunyi kipas sebelah kanan  pesawat sungguh membingitkan telinga.  So, sebagai peringatan jangan ambil tempat duduk di tengah-tengah pesawat sekiranya menaiki pesawat Fire Fly. Kalau Boleh pilih, Cari tempat duduk belakang sekali berhampiran pintu dan tangga.  Surat khabar yang menjadi bekalan bahan bacaan pun tak samapi 10 minit saya khatam.
Sambil mengunyah kacang jenama FireFly di dalam  perjalanan tadi sempat Kami mengimbau kenangan masing-masing saat pertama kali menaiki Kapal terbang.  Masa tu perasaan teruja jangan nak Cakap lah.  Bermacam-macam cerita keluar.  Terus terang saya siap bergambar dengan paramugari MAS.  Penerbangan pertama saya adalah ke Kota Kinabalu, Sabah.  
Klik sini, artikel yang saya taip lama dahulu.  Kami terbang disebalik aw…

ACT 2012 UiTM | Kata Kata Hikmah @ UiTM | Amanah

Assalmualaikum wbt & Salam Sejahtera.  Tahun ini saya rasa sangat bertuah kerana dapat menghadiri Taklimat Perutusan Amanat Tahun Baru 2012 UiTM oleh Naib  Canselor UiTM. Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar, FASc. Tema kali ini adalah 'Tranformation Academic'.
Pelbagai perancangan dan strategi bagi pembangunan UiTM dan perjuangan MDAB - Mengubah Destini Anak Bangsa dismpaikan dengan penuh semangat.  Taklimat ini juga disampaikan secara live dari Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC) UiTM Shah Alm Ke seluruh sistem kampus-kampus UiTM melalui teknologi 'Tele-Confrence'.  Bermakna, semua warga UiTM seluruh negara berhimpun serentak untuk bersama-sama mendengar amanat boss besar VC. Tahniah untuk bahagian InfoTech.
Sempena amant ini juga, sebuah buku dilancarkan sebagai panduan kepada warga UiTM iaitu NILAI & ETIKA WARGA Universiti Teknologi Mara. Objektif penerbitan buku ini adalah bagi menjadikan UiTM berintegriti tinggi sesuai dengan Dasar Integriti UiTM, i…

Awan Nano Juara AJL26 | Hafiz AF 7

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera.

Saya bukan peminat muzik tegar. Apatah lagi Anugerah Juara Lagu dan muzik-muzik.  Cuma seni sungguh indah untuk dihayati terutama lirik yang membawa maksud yang mendalam.

Tapi untuk anugerah kali ini saya nak ucap tahniah kepada juara Hafiz dengal vokal yang mantap lirik lagu yang penuh bemakna.  Ini menunjukkan industri Malaysia dah semakin matang dimana tiada lagi stereotaip yang mencorakkan aliran muzik dan vokal yang sama.

'Begitulah awan nano

Setia melindungi diri tika panas mencoba menggores pipi Dan bibirmu....'

p/s: slumber jer Hafiz menyanyi pakai t-shirt dgn seluar track....

satu faktor lagi yang menyebabkan lagu ni jadi best adalah dengan sentuhan Datuk M. Nasir... Sifu terbaik.

Published with Blogger-droid v2.0.4