Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 22, 2012

GAMBAR MODUL 4 KUMPULAN 18 28 JANUARI 2012 | DALAM KENANGAN

Assalamualaikum w.b.t & salam sejahtera... Alhamudulillah, petang tadi tepat jam 6.00 petang selesai modul semester 4 sesi kedua / hari kedua.  28 Januari 2012.

Saya memang telah ditugaskan untuk menjadi fasilitator kumpulan 18 bagi kedua-dua hari sabtu & jumaat.  Semalam saya dah cerita pasal kumpulan 18 untuk hari Jumaat.  Rujuk sini.Video Drama Modul Semester 4 | Kumpulan 18 dalam Kenagan 27 JANUARI 2012 [JUMAAT]

Entry ini khas untuk kumpulan 18 bagi hari sabtu 28 Jan 2012. Saya akan post gambar-gambar kenangan KUMPULAN 18 BAGI Modul 4 hari sabtu 28 Januari 2012. Hanya entry bergambar.  Penat berlari siang tadi, letih untuk mengarang.  Secara ringkasnya modul 4 ini berkonsepkan Explore race.  Ada 7 checkpoint kesemuanya untuk dilengkapkan yang bermula di Kompleks Akademik D.  Setiap checkpoint ada aktiviti yang tersirat maksudnya.  Hanya kumpulan yang betul-betul fokus dan berfikir dapat merungkaikan maknanya.
Untuk kumpulan 18 hari sabtu, saya paling suka lawak spontan D…

Kata-kata hikmah ringkas tapi bermakna | Ingat Mati

Assalamualaikum w.b.t & salam sabtu.   Hari sabtu yang syahdu ni saya nak kongsi kata-kata hikmah yang jumpa di sebuah Masjid selepas balik dari Pantai Cahaya Bulan (PCB), Kota Bharu, Kelantan 3 hari lepas.

 "Jangan Tertinggal Jam Anda"
Sebenarnya, ia lebih kepada pesanan.  Ramai yang tak perasan, tapi ia sangat penting untuk kita belajar menjaga harta benda kita. Jam merujuk kepada masa. Dan masa adalah sesuatu yang sentiasa meninggalkan kita.  Sampai masa kita habis, kita semua akan mati.  Teringat lirik lagu Opick "..bila waktu tlah memenggil ....teman sejati hanyalah amal... bila waktu telah terhenti... teman sejati tingallah sepi....."
Source: http://liriklaguindonesia.net/opick-bila-waktu-tlah-berakhir.htm#ixzz1kj88MAaL
Firman Allah yang bermaksud "Setiap yang bernyawa akan merasai mati dan sesungguhnya pahala kamu akan dibalas pada hari Khiamat." Surah Ali Imran ayat 185. Rasulullah SAW bersabda "Sebelum berlakunya Hari Qiamat, akan ter…

Review Blog | Hanya 10 Yang Terbaik

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Sejahtera.
Line internet tengah laju...mata tak mengantuk lagi..sebab ada student jamming malam-malam ni.. dok ketuk-ketuk dram main guitar dan melalak... nak pegi tegur malam pulak... takut-takut pergi jegok...benda lain yang main... malam-malam buta gini bukannya boleh ditegur..orang tua-tua lah cakap...
So, disebabkan tak boleh tidur..saya nak blogwalking mencari 10 blog terbaik untuk direview... Blog tinggalkan url blog di komen atau di kelab blogger ben ashaari.
Buktinya, tengok gambar kata bawah ni:

p/s: siapa cepat dia tersenarai.

Kemaskini senarai blog yang telah di ziarah. Hanya 10 yang terbaik akan direview..

http://farsha-beauty.blogspot.comhttp://bilamimiebebel.blogspot.com/http://ikhmalakim.blogspot.com/http://cikkoalacomel.blogspot.com/http://faiezahwalkalone.blogspot.com/http://ceciterje.blogspot.com/http://www.adamroslan.comhttp://unggupurple.blogspot.com/http://kelip2emas.blogspot.com/http://fperfantasia.blogspot.com/http://www.bicar…

Student Portal UiTM Berwajah Baru | Perhatian Semua Pelajar UiTM Cawangan Kelantan | Like FB Student Portal

Assalamualaikum w.b.t.

Student Portal UiTM Berwajah Baru | Perhatian Semua Pelajar UiTM Cawangan Kelantan | Like FB Student Portal

Wajah baru gerbang pelajar (Student Portal) UiTM.


Komen saya:
Lebih MenarikKemas & BersihMesra pengguna Mengikut peredaan semasa dari sudut design webJelas link & navigasiLebih mesra sebab ada link ke FB Student PortalTerbaikBoleh menjana pendapatan p/s: Apa pendapat anda? Jom Rakan HEA Ramai-ramai join facebook student portal. Klik gamar dibawah
Share|

Kongsi Blog Feed dengan Athira Husna | Da' Pink Blogger

Assalamualaikum w.b.t & Salam sejahtera.  Banyak betul posting entry hari jumaat.  Maklumlah, hari jumaat di Kelantan adalah hari Minggu.  Masa ni lah nak mengadap blog pun.  Saya jarang review blog sebab terasa diri ini terlalu kecil dan cetek ilmu blog.  Tetapi malam ni nak ajak rakan-rakan blogger terjah sorang blogger pink ni. Sebelum itu, saya nak ingatkan sekali lagi, entry ini sekadar ingin berkongsi info blog hasil blogwalking lepas maghrib tadi.  Jom berkenalan dengan another pinker blogger..
Pink Blogger ni bernama Athira Husna.  Tahnun 2012 adalah tahun ketiga beliau menulis blog dan entry pertama beliau bertajuk 1 permulaan..
Entry yang bertarikh 21 September 2012 dikarang penuh dengan emosi.  Menurut beliau, blog tirana91 adalah blog yang ketiga.  Betul ke? Beliau sangat sukakan warna pink dan beg tangan. Kesukaan beliau dah sampai tahap GILA.  Bukan saya cakap.  Tak percaya baca statement ni:
hello! awak-awak yg comel semua boleh panggil saya ATHIRA @T…

Video Drama Modul Semester 4 | Kumpulan 18 dalam Kenagan

Assalamualaikum w.b.t. & Salam Jumaat... Ini adalah entry yang ke 3 untuk hari ini.

Petang tadi, saya bersama pelajar diploma semester empat UiTM Cawangan Kelantan .  Kami menghabiskan masa selama 3 jam untuk menghayati pengisian modul 4 UiTM.  Konsep yang dibawa kali ini sangat berbeza dengan modul-modul lepas yang lebih kepada ceramah dan Latihan dalam Kumpulan (LDK).

Saya telah diberi tugas sebagai fasilitator untuk kumulan 18.  Seramai 27 orang, semuanya memberi kerjasama yang amat baik.  

Jati Diri.  Kami berjalan-jalan keliling kampus sambil belajar sesuatu tentang konsep jati diri.  Objektif program tidak terlalu fomal dan tidak terlalu santai.  Ramai yang merungut 3 jam sangat singkat... eh! betul ke? tanya lah diorang sendiri...hehe...

Aktiviti petang tadi lebih kurang explore race.  Dimana terdapat 7 Checkpoint yang dilawati berdasarkan clue yang diberi didalam sampul.  Fasilitator hanya memantau sejauh mana kumpulan tersebut bergerak sehingga checkpoint terakhir.  S…

Rahsia Perniagaan Online Saya

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam penghulu hari.  Ramai yang bertanya saya tentang berniaga internet yang saya buat. Kebanyakannya yang tengok status timeline saya...


Antara persolan-persoalan mereka dimana dapat stok semua barang-barang tu? Modal tinggi ke nak jual barang online? Encik kerja, sibuk pulak tu... sempat ke nak urus semua...

Erm... betul! kalau ikutkan proses bisnes online biasa banyak step yang perlu saya buat.  Menerima tempahan, simapan stok, inventori stok, proses penghantaran, kos kenderaan, modal yang tinggi untuk stok, perlu lakukan sepenuh masa... dan banyak lagi...

Ramai yang kata bisnes online mudah! tapi kalau bisnes online macam biasa lebih baik saya berniaga offline.  Sama sahaja prosesnya.

So apa rahsia perniagaan online saya?

DROPSHIP!

Ramai peniaga online yang masih belum tahu apa itu Dropship.  Tetapi ia dah jadi fenomena kepada peniaga-peniaga online.  Bagi saya, kaedah Dropship adalah kaedah paling mudah dalam menajana pendapatan halal secara online.

Apa…

8 Cara Menarik Perhatian Pembeli | Tips Berniaga Online & Offline

Assalamualaikum w.b.t. dan salam jumaat.  Semoga di hari penghulu segala hari kita semua mendapat keberkatan Nya.


Saya ingin berkongsi dengan semua berkenaan motivasi niaga tips-tips untuk kelihatan menonjol di mata ramai bagi usahawan.  Sebagai usahawan, perhatian ramai sangat penting sebagai kaedah pemasaran.  Produk bagus tapi orang tak kenal...tak kemana... Produk biasa-biasa, tapi marketing power... tetap laris...


Rujukan artikel ini dari: I am a plain paper


Ramai di antara kita yang menyangka bahawa kita harus mencapai sesuatu kejayaan dalam hidup untuk kelihatan menonjol di mata orang ramai. Tetapi, melalui pengalaman saya, saya dapati bahawa perkara-perkara kecil yang kita lakukan secara berterusan itulah yang lebih penting. Saya ingin berkongsi dengan anda 8 cara yang saya dapati dapat membantu anda menonjolkan diri. Ada di antaranya merupakan pengalaman saya sendiri, dan ada juga yang saya nampak melalui pemerhatian saya kepada mereka yang saya kagumi dan hormati. Buatl…

KPTN Jom Masuk U 2012 - Zon 2 di Terengganu Trade Centre

Assalamualaikum w.b.t. Dan salam sejahtera.

Untuk maklumat semua, Jadual paling hampir Karnival JOM Masuk U 2012 paling hampir adalah Terengganu.  Rujuk Jadual Di bawah:


ZON TARIKH NEGERI LOKASI URUSETIA IPTA KAMPUS NEGERI UiTM  YANG TERLIBAT SEMINAR Zon 1 14 – 15 Jan 2012 Pahang Sultan Ahmad Shah Convention Centre, Kuantan, Pahang (Majlis Pelancaran) Perasmi: YAB PM UiTM / UiTM Pahang & JPN Pahang