Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari 15, 2012

Jangan Beli ION WATCH (SPORT WATCH) Sebelum Baca Ulasan Saya

Assalamualaikum w.b.t.  dan salam sejahtera. Entry kali ini saya nak cerita sikit pasal ION WATCH.
Saya tak pasti berapa ramai yang dah tahu tentang ION WATCH (SPORT WATCH).  Saya pasti ramai yang masih teragak-agak samada perlu atau tidak untuk mendapatkan ION WATCH (SPORT WATCH). Saya akan cuba berikan lebih gambaran tentang produk ini dengan lebih terperinci dan gambaran yang lebih jelas.  
Ringkasnya, ION WATCH (SPORT WATCH) ini adalah produk yang saya boleh simpulkan seperti di bawah :
Jam tangan yang diperbuat daripada 100% silikon. Iaitu bahan yang boleh menganjal dan mudah untuk dipakai. 
Berkenaan apa yang ada pada produk ni, saya boleh rungkaikan sebagaimana berikut yang membezakannya dengan produk-produk lain yang sama di luar sana :
1. Sangat ringan, hanya 10 gram. 2. Kalis air. Kita tidak perlu bimbang untuk meredah hujan atau membasuh tangan. Tidak perlu ditanggalkan sewaktu mengambil wuduk. 3. Menawarkan pelbagai warna yang menarik seperti Hitam,…

Wordless Wednesday - Kata-kata Hikmah Yang Penuh Hikmah

Wordless Wednesday!


Lokasi : Masjid Intan Safinaz Qarryah Lanai 09200 Kupnag, Kedah Darul Aman.

~ Bila saya upload Gambar pada hari rabu, Bukan bermakna saya tiada idea untuk mencoret apa-apa cerita, tetapi saya juga turut bersama-sama blogger-blogger lain sedunia ingin membuktikan gambar membawa seribu pengertian.  Dan ianya hanya berlaku pada hari rabu. Ingat! hari rabu.

Share|

Hikmah Bangun Awal Subuh | Teori Sains

Assalamualaikum w.b.t.  dan selamat subuh.  Alhamdulillah pagi yang indah anda semua  berjaya keluar dari belenggu syaitan yang merantai untuk terus nyenyak.

Subuh-subuh ni, adalah terapi pembangunan jiwa yang sangat sempurna berbanding waktu-waktu lain.  Ini pendapat peribadi yang sesuai dengan jiwa saya.  Jangan ambil sebagai fatwa pulak.  Zaman berteknologi yang canggih ni ramai yang banyak bersandarkan kepada akal logik dan bukti-bukti penemuan sains untuk percaya sesuatu perkara.

Berbeza dengan zaman nenek moyang kita dahulu yang betul-betul mengikut apa yang diajar oleh guru-guru atau orang-orang alim.  Sama juga dengan kes bangun awal.  Ramai yang mengeluarkan pelbagai teori berkenaan teori-teori yang disampaikan melalui mulut ke mulut.  Ibu bapa saya sendiri berpesan "bangun awal murah rezeki". 

Zaman sekarang orang bertanya "dimana logiknya?". 

Praktikalnya, adalah mengikut perintah ibu bapa adalah wajib selagi tidak melanggar hukum syarak. Disitulah kebe…

BlackBerry Curve 8520 Murah Untuk Dijual

Saya bukan pengguna BlackBerry tegar.  Tapi BlackBerry mempunyai peminat yang tersendiri dan berada dalam kategori yang tersendiri jika dibandingkan dengan smartphone yang lain. Bagi saya BlackBerry cuba bertindak seperti iPhone keluaran Apple yang cuba meletakkan produk mereka secara terasing dan unik.
Entry kali ini saya ingin mempromosikan BlackBerry Curve 8520 yang suatu ketika dulu Maxis pernah menawarkan harga yang sangat mahal RM1, 199.00.  Tak mampu nak beli masa tu.  Tetapi sekarang anda boleh dapat dengan harga yang sangat murah.

Detail produk:
--> Want To Sell <--
【ITEM】- ORIGINAL BLACKBERRY CURVE 8520 BRIGHTSTAR SET
【Warranty】- 18 bulan
【Condition】- New
【Detail】- http://www.gsmarena.com/blackberry_curve_8520-2889.php
【Include】
-Pouch original,
-memory kad 4 gb,
-silicon case,
-screen protector
- Charger
- Data cable
- Battery
- kotak
- Tinggal 2 unit sahaja
【Contact】- 0122420437
【Price】- RM 550 (Termasuk Pos)

Diantara spec menarik BlackBerry Curve ni adalah:

Pros:…

Cara-cara Unblock Website yang di Block SKMM broadband 1 Malaysia

Assalamualaikum w.b.t.


Berikut adalah cara-cara nak Unblock Website yang di block oleh broadband SKMM 1 Malaysia.




Lepas tu nanti ikut pulak step yang kat bawah nie...
Kat gambar ke-3 tu boleh guna setting macam yang kat bawah ni: Google DNS
preferred DNS : 8.8.8.8
alternate DNS : 8.8.4.4 Open DNS
preferred DNS : 208.67.222.222
alternate DNS : 208.67.220.220 Kalau lepas ikut setting kat atas dan still tak boleh nak masuk ke site yang diblock tu… Cuba disconnect dulu dari connection wireless korang then reconnect semula. Aku dah buat dah boleh je. Tak sampai 5 minit dah settle semua dan boleh masuk ke megaupload. Dah kat situ je aku ada premium akaun  Kalau semuanya berjalan ikut plan sepatutnya kita dah boleh masuk ke semua website yang diblock tadi tu. Hehe.. jangan mencari benda yang bukan-bukan kat internet tu… banyak lagi benda berfaedah yang boleh dipelajari seperti cara buat duit di internet, blogging dan macam-macam lagi la… Sumber asal: aksibudaksekolah.com Ataupun dengan cara ber…

Cara-Cara Nak Topup Celcom Broadband SKMM 1 Malaysia

Assalamualaikum w.b.t

Mesti ramai dah heboh dengan BROADBAND (Pek Projek Komputer 1 Malaysia) HANYA RM25 SEBULAN.

Dua hari lepas saya dah buat entry pasal broadband skmmcelcom ni.  Sementara stok masih ada, boleh sms saya untuk penghantaran segera. (012-2420437)

Bagi yang dah dapat tapi tak tahu nak aktifkan broadband skmm celcom ni boleh rujuk entry saya sebelum ni: Cara Aktifkan Celcom Broadband Pek Komputer 1 Malaysia. FREE sebulan! RM25 bulan seterusnya.


Kali ni saya nak cerita sikit cara-cara nak isi semula / Topup broadband SKMM celcom 1 Malaysia ni.  Bulan pertama jer percuma, bulan seterusnya RM25.00.  Bagi yang guna smartphone mudah jer, sebab fungis SMS dah ada dah. Bagi pengguna modem pun tak ada masalah sebab boleh hantar msg melalui laptop atau pc.

1. BELI TOP UP RM10+RM10+RM5 = RM25.  ATAU BELI JER RM30.00 SEBAB AKAN ADA BALANCE RM5.00.  SO, NEXT MONTH JUST TOP UP RM20.00 SAJA.

2. OK.  DIINGATKAN TOP UP RM25 PADA TARIKH TERAKHIR KREDIT EXPIRED SUPAYA INTERNET KORANG TAK P…